Dodaj do ulubionych

POLSKI wózek - jaki?

14.08.06, 20:33
Witajcie,

przeglądam forum, ale jak widzę dużo jest porad dot. drogich, zagranicznych
wózków - a może ktoś może polecic POLSKI wózek?

Na allegro znalazłam kilka:
1. firma RETRUS model Twins
2. firma BAR-PLAST model Teddy Twins
3. firma WYCHAMET - model Roller Twin
4. firma BGR Magda

Zależy mi, by za wózek wielofunkcyjny zapłacic nie więcej niż 1.000 zł, wiem,
że w tej cenie mogę znalezc coś używanego, ale wolę kupic wózek z gwarancją.
W sklepie polecano nam Roller Twin i tylko ten widziałam na żywo.
Będę b. wdzięczna za wszelkie porady.
Anja
Obserwuj wątek
    • bara4122 Re: POLSKI wózek - jaki? 14.08.06, 21:50
      Ja mam wychamet, tzn. juz go nie uzywam bo dziewczyny mają prawie 2 lata, ale
      slużył nam b. długo.Najpierw jako głęboki, całą jesień, zimę i wiosnę, potem
      jako spacerówka. W lecie (dzieciaczki prawie rok) była przerwa na spacerówkę
      graco ale kolejną zimę jeździliśmy w w/w wózku i choć panny prawie 1,5 roku
      miały mieściły się w nim nawet w kombinezonach a dużo lepiej chronił od wiatru
      i śniegu. Bardzo łatwo się prowadzi, ma pompowane koła, nadaje się nawet na
      spacery do lasu. Dla mnie rewelacja również cenowa bo kupiłam go wtedy za 700zł
      z niewielkim hakiem, już nie pamiętam, była whurt. akurat promocja na ten
      model, może ze wzgl. na kolor - pomarańczowo-szary, ale nam się podobał.Jedyny
      minus - jest dość duży po złożeniu,ale z tego co wiem większość głębokich jest
      wielka po złożeniu. U nas nie było mowy o transporcie samochodem(butla w
      bagażniku)ale na wyjazdy mieliśmy spacerówkę.Polecam.
      • grzalka Re: POLSKI wózek - jaki? 14.08.06, 22:41
        Mikado- polski, cena u producenta poniżej 1000 zł, poza wagą same zalety
        • justi79 Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 00:04
          My też mieliśmy Mikado na początku. Super wózek z dużymi kołami, jeździliśmy
          nim po plaży i lesie. Sprawdzał się idealnie w takich terenach.
          • sandra123 Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 07:23
            Też mam MIKADO, zresztą poleccony przez kolegę który ma bliźniaki 4 letnie
            już. Jestem bardzo zadowolona, szczególnie że koła są bardzo duże, pompowane,
            świetnie się prowadzi.
            Płaciłam poniżej 1000 zł. u dystrybutora regionalneego, dodatkowo ponieważ
            robiliśmy większe zakupy pprzed urodzeniem maluchów wynegocjowałam rabat.
            Pozdr,
            s
    • ciri_77 Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 15:31
      Od niedawna intensywnie użytkuję BART-PLAST. Dla mnie ma same zalety - był tani
      (600 z pompowanymi kołami), jest ładny, dziewczyny mają sporo miejsca. Dobrze
      sprawdzają się wyciągane gondolki-nosidełka (ganiam z nimi na górę, wózek stoi
      na tarasie). Wózek można mocno zdemontować do prania, dobrze się go też
      prowadzi w warunkach terenowych (duże pompowane koła). Wady - sporo waży, po
      złożeniu zajmuje sporo miejsca i potrzebuje dużego bagażnika, nie przechodzi
      przez standardowe drzwi (na kołach ma takie małe bolce co zwiększa jego
      szerokość do 81,5 cm o czym lojalnie uprzedził sprzedawca z allegro, ale koła
      łatwo się zdejmuje). Mnbie jego wady nie przeszkadzają bo wózkiem wogóle nie
      wjeżdżam do domu, ale w bloku mogłoby to być kłopotliwe. generalnie jako głęboki
      ok, ze spacerówki będziemy korzystać ciut póżniej (choć ma fajne, oddzielnie
      regulowane oparcia)
      • anjazzielonego Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 17:35
        Dziękuję Wam wszystkim za porady.
        Postaram się gdzieś zobaczyc te wszystkie wózki i " na oko" je porównac, choc
        pewnie nie będzie to łatwe - w większości sklepów wózki bliźniacze są na
        zamówienie.... A ja nie wyobrażam sobie, bym miała zdecydowac się na podstawie
        ulotki.
        Bar - Plast zainteresował mnie ze względu na cenę - faktycznie to chyba
        najtańszy wózek. Mieszkamy w bloku, więc Ciri dzięki za uwagę o tym, że nie
        przejdzie w drzwiach.
        • ciri_77 Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 18:18
          Acha, zwróć jeszcze uwagę na wagę wózka, bo bardzo szybko da Ci we znaki
          kregosłup . Bart plast jest stosunkowo lekki jak na bliżniaczy (17 kg) ale do
          tego 8 kg dzieci smile - 5 tygodni po porodzie wystarczyło by wrócić do wagi sprzed
          ciąży...
        • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 13.09.06, 17:10
          Nie umiem tego Bar-Plastu znaleźć. Macie może link?
          • ciri_77 Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 08:57
            Prozę bardzo
            www.bart-plast.pl/
            oraz bardzo dobry sprzedawca na Allegro (można się targować wink
            www.allegro.pl/show_user.php?uid=3275626
    • annbie1 Re: POLSKI wózek - jaki? 15.08.06, 21:20
      my mamy WOZKOLAND, jesteśmy zadowoleni, mieścimy sie w drzwiach (79cm),
      kosztował ok 950zł. www.wozkoland.com.pl/wozki_dzieciece.html
      • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 13.09.06, 17:54
        www.arti.pl/new/index3.php
        bliźniak polski, ATRI 701 zł
        Zna ktoś tę firmę?? Bardzo tanio mają
        • grzalka Re: POLSKI wózek - jaki? 13.09.06, 22:15
          shemsi1 napisała:

> www.arti.pl/new/index3.php
          > bliźniak polski, ATRI 701 zł
          > Zna ktoś tę firmę?? Bardzo tanio mają

mam kojec arti i łózeczko turystyczne- bardzo solidne i estetyczne
    • rosaanna Re: POLSKI wózek - jaki? 13.09.06, 22:43
      Gdybyś była zainteresowana wózkiem Mikado to ja właśnie taki mam do sprzedania.
      Szczerze mogę powiedzić że jest nowy (dosłownie dwa razy byliśmy nim na
      spacerze) jeszcze na gwarancji. Sprzdajemy bo mieszkamy w bloku z wąskim
      wejściem do windy (ok 74 cm) a wózek ma szerokość ok 78 cm sad Dlatego musimy
      sie go pozbyć. Oprócz tego małego mankamentu jest na prawdę OK - tak jak
      dziewczyny pisały wcześniej. Jak byś chciała to się polecam - pisz na priv.
      Pozdrawiam serdecznie.

Ania - mama Mai i Kamila
      • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 11:16
        Rosanna, na priva napisałam wink
        • rosaanna Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 13:44
          Helo!!!
          Bardzo mi przykro otrzymałam pustego meila... Poproszę jeszcze raz.
      • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 14:17
        Po porodzie chcę kupić sad teraz nie chce zapeszać, na razie oglądam, ty pewnie
        chcesz szybciutko sprzedać...
        ale dzięki smile
        • rosaanna Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 14:38
          Shemsi1 wysłałąm parę słów na priv. Jak bys chciałą wózka zdjecia poogladać to
          tez daj znać.
          Pozdrawiam!
          Ania - mama Mai i Kamila
          • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 14.09.06, 15:03
            też Ci odpisałam smile na poczcie powinno być
        • shemsi1 BGR Magda 26.09.06, 13:27
          bgr.magda.w.interia.pl/blizniak3.html
          Ja już praktycznie się zdecydowałam na tez zielony. B. mi sie podoba, a cena to
          720 zł.
          Z tego co tam opisują, to ma wszystko co jest potrzebne, nawet nieraz więcej
          nieraz niż te drogie wózki.
          Nie wiem tylko czy dam sobie zrobić dla trojaczków, czy bliźniak plus jeden -
          obiecali mi zrobić takie same. I z ceną można ponegocjować smile
      • zappa5 Re: POLSKI wózek - jaki? 26.09.06, 13:09
        Witam.Mam pytanie czy ten mikado jest naprawde taki rewelacyjny i czy w wersji
        spacerowej posiada pasy
        • krynicka Re: POLSKI wózek - jaki? 26.09.06, 18:57
          Mampytanie dot. wózka BGR MAGDA
          czy ktoś go ma ?
          czy miesci sie w drzwi ? z tego co czytalam na ich stronie to szerokośc tego
          wóka to właśnie 80 cm wiec nie wiem czy nie bedzie problemu z przejechaniem
          przez standartowe drzwi
          Jak ktoś ma wiecj informacji na temat tego wózka to bardzo proszę o podzielenie
          sie nimi
          Agnieszka
          • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 26.09.06, 19:31
            wiesz co, ja do nich napisałam, ładnie mi odpisali smile wejdz do nich na stronkę,
            i skrobnij maila.
            Do ceny tez idzie się dogadać wink
            pozdrawiam, ania
            • krynicka Re: POLSKI wózek - jaki? 26.09.06, 19:36
              Dziękuję Ci bardzo tak zrobię
              pozdrawiam
              A
              • anjazzielonego BGR Magda 26.09.06, 20:17
                Dziewczyny,
                ja też się zdecydowałam na ten wózeksmile
                Rozmawiałam z właścicielką firmy, nie ma problemu ze zrobieniem na zamówienie
                wózka o szerokości 75 cm, w dowolnie wybranych kolorach (dostałam próbki
                pocztą), za 700 zł - z pompowanymi kołami!
                Pani przemiła, życzliwa, chętna do pomocy, od razu odpisali mi też na maile, a
                te próbki materiału miałam po 2 dniach. Mam jeszcze czas, poród w styczniu, ale
                nie zamierzam szukac innego wózka, zwłaszcza, że prawie wszędzie są na
                zamówienie i nic nie można zobaczyc w sklepach....
                • justinka2 Re: BGR Magda 26.09.06, 21:56
                  faktycznie bardzo solidnie wygląda ten wózek i cena jest zachecajaca.
                  dziewczyny zwróćcie jednak uwagę na ciężar wózka ("jedynie" 22kg!!!) i jego
                  rozmiary po złożeniu 80x90(!!!)x45cm - sma byłam posiadaczką wózka o podobnych
                  rozmiarach, ważącego 19kg i....szybko zmieniłam na mniejszy i lżejszy smile.
                  jeśli więc będziecie musiały go znosić lub wozić w bagażniku radzę przemyśleć
                  decyzję.
                  no, chyba, że macie to szczęście posiadać wózkarnie/windę i megabagażnik smile

pozdrawiam!
                  • anjazzielonego Waga wózków 27.09.06, 08:56
                    Większość wózków dwufunkcyjnych jest b. ciężka, Tako Esprit waży 24.5 kg,
                    Deltim Molly 24 kg, Wychamet Roller Twin 22 kg....
                    Może te droższe wózki są faktycznie lżejsze, ale jeśli ktoś szuka wózka do
                    około 1000 zł, to musi się liczyć z taką wagą.
                    • justinka2 Re: Waga wózków 27.09.06, 10:51
                      tak, masz rację. polskie wózki są z reguły ciężkie (choć emaljunga droga
                      i "niepolska", a też swoje waży).
                      jeśli szukasz wózka do tysiąca, to może poszperaj na rynku wtórnym? za taką
                      kwotę można kupić już coś naprawdę porządnego! (np. allegro, ebay, czy
                      autogiełda). ja zarówno pierwszy jaki i drugi wózek kupiłam przez allegro za
                      dużo niższą niż 1000zł kwotę i jestem zadowolona - jakość bez zarzutu, a cena
                      przystępna.

życzę powodzenia!
                      • shemsi1 Re: Waga wózków 27.09.06, 14:42
                        ja w zasadzie tak nie patrzyłam na wagę, mam szczęście trzymać go na dole i bez
                        żadnych schodów wyjezdżać z nim na dwór.
                        Przy pierwszym dziecku miałam Deltim, pompowane koła, był ciężki.
                        Jednak zaletą jest to, że jest stabilny, a ja potrzebuje takiego wózka, bo jest
                        już kolejka do wożenia dzieci smile
                        Mam siostrę 12 lat, jej 3 przyjaciółki i synka co będzie miał wtedy już 6 lat...
                        O tak.... potrzebuję stabilnego wózka smile smile smile
    • shemsi1 fajny link dziewczyny lutówki znalazły 27.09.06, 16:45
      www.ginekologia.med.pl/forum/viewtopic.php?t=2697

wózki tez tam są
    • dorka007 Re: POLSKI wózek - jaki? 28.09.06, 17:06
      Witam mam problem z wyborem wózka waham się między Mikado a Deltim. Jeżeli ktoś
      ma któryś z tych wózków niech napisze swoją opinie. Pozdrawiam dorka007
      • shemsi1 Re: POLSKI wózek - jaki? 28.09.06, 17:56
        miałam Deltim pojedynczy z pompowanymi kołami. Budka się strasznie głośno
        otwierała, ale to 5 lat temu było, może coś zmienili... też jestem ciekawa...
        (to było złe, gdy dziecko spało i trzeba było zamknąć budkę. Po spaniu...)
        • dorka007 Re: POLSKI wózek - jaki? 28.09.06, 19:33
          no tak ale tego bliźniaczego nigdzie w Łodzi nie można obejrzeć w żadnym
          sklepie moge tylko pooglądać go w internecie gdzie jest napisane, że jest
          super budka cicho składana i inne gadżety ale interesują mnie również opinie
          także dziękuję a może Mikado oglądałam go w sklepie no i tak sobie mi się
          podobał ale przecież nie kupie kota w worku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka