Dodaj do ulubionych

Idzie zima jakie sanki dla blizniąt???

02.11.06, 09:11
U nas już spadło troche śniegu i niedługo pewnie będzie go więcej więc powoli
zaczynam myśleć o sankach.
Dziewczyny jakie macie sanki dla swoich bąbli?? Znalazłam strone polskiego
producenta sanek dla blizniaków, dzieci siedzą jedno za drugim.
A jak myslicie, od jakiego wieku mozna wsadzac dzieci w sanki (moje mają
skończone 7 miesięcy) ?
Rodzina stwierdziała że moje panny sa za małe, ale co jak będzie snieg?
Pozdrawiam

Obserwuj wątek
    • twixy Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 02.11.06, 10:00
      zobacz www.stanislaw.win.pl Pozdrawiam
      • husasia Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 02.11.06, 11:04
        Ja w zeszłym roku kupiłam właśnie te sanki dla moich maluchów. Bez śpiworków i
        uchwytu do pchania bo dzieci miały już skończone dwa lata. Sanki ciągniemy po
        prostu za sznurek. Sprawdziły się nam świetnie.
        • gocha129 husasia 02.11.06, 21:35
          Husasia czy te sanki będą nadawały się dla 8 miesięcznych dzieci??? Ile w
          zeszłym roku kosztowały??
          Pozdrawiam
    • twixy Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 02.11.06, 10:05
      nie doczytałam, sorry pewnie juz znalazłaś. Widziałam gdzieś wcześniej (
      jeszcze w czasie ciąży) fajniejsze ale teraz nie moge ich znaleźć. No cóż jeśli
      siedzą to już można. Szkoda że rączki do pchania są zazwyczaj z tyły. Jak
      znajdziesz jeszcze coś ciekawego to napisz
    • anna_sla Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 02.11.06, 23:51
      Ja wsadzałam swoją córę gdy tylko umiała siedzieć dobrze i siedzenie zajmowało
      jej większość dnia..
      • mama_blizniakow Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 03.11.06, 01:25

Przymierzam sie do zakupu najdluzszych sanek jakie znalazlam (81 cm dl
        siedziska)i do tego 2 oparcia-beda siedzieli twarzami do siebie.W najgorszym
        wypadku dokupie 2 sanie i bede ich ciagnela na 2 receindifferenthehe
        • niux3 Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 03.11.06, 20:59
          Witajcie,
          mamo_blizniaków, gdzie znalazłaś takie sanki? Możesz podać jakieś namiary?
          Jeżeli znajdziecie jakieś inne propozycje do wrzućcie link do strony.
          Pozdrawiam. Monika
          • mama_blizniakow Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 04.11.06, 00:37
            Hej

ja myślałam o Davosach 110 cm link ponizej

www.sanki.com.pl/index.php?site=wyswietlanie&id_inne=2&what=kategoria&PHPSESSID=dd42b4f151fd0b0586c997b788a
            17c36

i do tego 2 oparcia-tak jak pisałam.
            Ale teraz po oglądnieciu sanek na stronie podanej w jednym z postow zastanawiam
            sie czy nie lepiej te na ktorych oparcia sa jedno za drugim?
            sama nie wiem.Poki co mam jeszcze troche czasu na zastanowienie siewink
            Anna
    • anula9910 Adres i ceny poniżej 03.11.06, 23:17

Adres strony z saneczkami:
      stanislaw.win.pl/polska/sanki.htm
      Ceny saneczek bliźniaczych:
      - 60,00zł z oparciami
      - Wkład jedna szt 25,00
      - Rączka do pchania 15,00
      - Wysyłka 30,00zł kurierem
      Pisałam do producenta stąd info.

• anna_sla Re: Adres i ceny poniżej 04.11.06, 10:40
        Ale czy on je sprzedaje przez internet?
        • justi79 Re: Adres i ceny poniżej 04.11.06, 11:11
          Ja zamawiałam te sanki przez telefon.Są naprawdę fajne.I cena przystępna.
          • asiuleks Re: Adres i ceny poniżej 04.11.06, 11:35
            Bardzo podobają mi się te saneczki wink A to dziecko które siedzi z tyłu nie ma
            zbyt mało miejsca??Wiecie może jakią sanki mają długość??
            • grzalka Re: Adres i ceny poniżej 04.11.06, 13:48
              My też mamy sanki od stanislawa, kupowane w zeszłum roku, chłopcy mieli rok. Bez
              śpiworków i uchwytu do pchania. Miejsca dla każdego dziecko jest dość, sanki
              solidnie wykonane. Teraz juz znowu zaczelismy ich używać, bo sniegu u nas po kolana
              • bara4122 Re: Adres i ceny poniżej 05.11.06, 14:33
                A my w zeszłym roku rozważaliśmy taką opcję (myślę o długich sankach z dwoma
                oparciami) ale po długim namyśle stwierdziliśmy że z czasem dziewczyny będą
                miały za ciasno, szczególnie jak będą chciały wyprostować nóżki, będą walczyć o
                miejsca, bo z tyłu chyba mniej atrakcyjne. Kupiliśmy 2 pary dobrych sanek z
                drewnianymi oparciami i mąż połączył specjalnymi blokadami. Sznurek jeden, a że
                przyzwyczailiśmy się do zajmowania szerokości min. 80 cm wózkiem to i z sankami
                poszło gładko. Cały poprzedni rok dziewczyny jeździły w ten sposób (miały wtedy
                skończony rok) i myślę że teraz będzie podobnie. Blokady są proste w demontażu
                i w każdej chwili mogę mieć 2 pary pojedynczych sanek. Pozdrawiam.
                • asiuleks Re: Adres i ceny poniżej 05.11.06, 15:04
                  Bara - a skad miałaś takie blokady?Bo to tez fajny pomysł.
                  Doszliśmy z mężem do wniosku,mimo że te podwójne saneczki są super, że kupimy
                  chlopcom dwie pojedyńcze pary. Bo jak znam życie to przy tych podwójnych oni by
                  się ciągle kłócili który ma sanki ciągnąć. Tyle że minusem przy dwóch parach
                  jest to, że trzeba z kimś wychodzić, ale jak bym miała taki łącznik ...smile
                  • bara4122 Re: Adres i ceny poniżej 05.11.06, 20:53
                    Wiem,że kupował jakieś specjalne długie wkręty czy coś w tym stylu i sam robił
                    łączniki przy tej metalowej konstrukcji w taki sposób, że mozna je w razie
                    potrzeby odkręcić. Jak ktoś się na tym zna to jest w stanie sam zrobić, jeśli
                    nie to myślę, że jakiś fachowiec na pewno. Wiem,że ktoś mu doradzał, ważne żeby
                    była dobra konstrukcja metalowa tak żeby to łączenie było stabilne i w kilku
                    miejscach aby sanki nie "chodziły".
    • gocha129 Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 05.11.06, 21:17
      Na niemieckim eBayu znalazłam sanki dł. 110 cm. które mają dwa oparcia
      naprzeciwko siebie.
      cgi.ebay.de/Gloco-Schlitten-Rodelset-mit-viel-Zubehoer-Rodelset-4_W0QQitemZ8775847612QQcategoryZ59897QQcmdZViewItem
      Fajne tylko strasznie drogie!!!!
      • blizniaczki5 Re: Idzie zima jakie sanki dla blizniąt??? 05.11.06, 21:47
        bardzo fajne te sanki, ale ja w zeszłym roku na allegro widziałam sanki dla
        bliźniąt jedne obok drugiego, może ktoś wie gdzie można takie kupić te jedne za
        drugim mnie nie przekonują do końca

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka