Witam wszystkich i prosze o odp. na kilka pytan. 1. Na buzce mojego starszego o 5 min. synka - 2miesieczniaczka wyskoczylo przez noc z 10 chrosteczek - takie z bialym twardym srodeczkiem - chyba to sie nazywa prosaki. Martwic sie tym naglym wysypem? co go powoduje?2. Moj starszy synek ma ciagle zoltaczke fizj. - dodam ze jest karmiony wyl. cycuszkiem - ponoc taka zolt. moze sie utrzymywac 100 dni - wiecie cos o tym? Czego moze byc oznaka? Poziom bilirubiny 6. Lekarz w rejonie dala skierowanie na bad. ogolne moczu i posiew. Jaki to ma zwiazek? I a propos badania na posiew - jak lapac mocz w locie do jalowej probowki? Blagam - za nic nie chce sie moj synek zesiusiac przy mnie. 3. Ten sam synek zreszta ma anemie i dostaje Hemofer - pluje nim strasznie i wcale nie wiem czy cokolwiek polyka. Od kilku dni ma problemy z kupka - pojawila sie po 2 dniach (do tej pory byla kilka razy dziennie) i byla normalna, nastepna byla po 3 dniach - zielonkawo tlusta - wcale nie czarna jak po zelazie. Martwic sie ta nieregularnoscia? 4. Przepuklina pepkowa - naklejac plasterek czy czekac az miesnie brzuszka same sie rozwina?Prosze dajcie znac co o tym wszystkim wiecie bo tatus moich synkow reaguje bardzo nieracjonalnie i zaraz mysli ze dzieciaczki kwalifikuja sie na operacje

a ja potrzebuje argumentow!!