Dodaj do ulubionych

Potworki przestały spać !!!!

IP: *.* 16.12.02, 09:28
Wiecie zawsze wam się chwaliłam że moje dziewczynki zasypiają około 20 i śpią do rana. Tak było ale.... Dziewczynki ładnie zasypiają około 20 ale po 2 godzinach wstają całkiem zeźkie i wesolutkie, szaleją tak około 1 do 2 godzin i zasypiają . :-( Jedyne pocieszenie jest takie że w dzień jak nie śpią to cały czas chodzą za mną a wieczorem same się sobą zajmują i nawet się nie biją. Jak je przekonać żeby się nie budziły czy może mieć wpływ to że ostatnio przestawiły sie w dzień na jeden sen? Pozdrawiam Magda i szalejace właśnie stworki - Zuza i Natalka
Obserwuj wątek
    • Gość: asia_t Re: Potworki przestały spać !!!! IP: *.* 16.12.02, 10:06
      Madziu, a może to ząbki??? u nas się szykują dolne i górne dwójki, razy dwa oczywiście... i dzieci wysypiają się do... 5 rano, a potem tylko MAMA i MAMA, na ręce,cyca, najlepiej jednocześnie i dwie godziny na okrągło ich nosić, przytulać, głaskać... czy ktoś wie, gdzie można kupić w Warszawie pianinko?????? takie małe z różnymi melodyjkami??? bo jest to JEDYNE, co działa na moje dzieci, a jak ja mam iść do pracy, jak je muszę tulić i nosić od 5 rano??? Chyba Cię nie pocieszyłam... :-(asiaT
    • Gość: asia_t Re: Potworki przestały spać !!!! - tym razem problem z drzemkami! IP: *.* 12.01.03, 11:44
      Dziewczyny, w jakim wieku Wasze dzieci zrezygnowały z jednej drzemki??? Moje dzieci zaczęły się ostatnio budzić o... 5 rano... :-( Potem śpią ok. 11, a po południu najcześciej już nie chcą! Tzn. Jędruś śpi, a Kamil tylko buczy, a wyjęty z łóżeczka zaczyna się bawić. Czy u Was też jedno śpi, a drugie nie???? Do tej pory nie mieliśmy takich problemów, spali w dzień bez protestów, a tu nagle taki numer... i znowu zaczęli się budzić w nocy... :-((( AsiaT, niewyspana
      • Gość: Lysy Re: Potworki przestały spać !!!! - tym razem problem z drzemkami! IP: *.* 13.01.03, 07:29
        mama Andrzejka i Kamilka napisała/ł:> Dziewczyny, ?? ;)> Moje dzieci zaczęły się ostatnio budzić o... 5 rano... > Potem śpią ok. 11, a po południu najcześciej już nie> chcą! Tzn. Jędruś śpi, a Kamil tylko buczy,u nas wstaja roznie .. od 6 do 7:30 ... a pozniejsza drzemka to kolo 11:30 (trwa jakas 1 godz lub 1,5 godz) ... pozniej juz nie ... tzn. czasem by chcieli kolo 17-18 ... ale oni ida spac o 19 - wiec juz im nie pozwalamy> i znowu zaczęli się budzić w nocy... :-((( ... zawsze to robia :(PozdrawiamLysy
        • Gość: PaulinaG Re: Potworki przestały spać !!!! - tym razem problem z drzemkami! IP: *.* 13.01.03, 08:36
          Witam!Moje dzieci mają 19 m-cy teraz , ale na tyle ile pamiętam około 13 m-cy spały już niestety jeden raz. Jakoś stopniowo sie to dobywało- najpierw sypiały dopołudnia krócej niż po południu, pozniej odrotnie dopoludnia ( 11 godz.) tak z godzinke a po poludniu ok pol godz. i z kazdym dniem ta drzemka popludniowa byla krotsza az w koncu wogole nie daly sie polozyc spaćsada pozniej ta drzemka dopoludniowa przesunela sie w zcasie i coraz pozniej sie odbywala ok 12-13. Teraz drzemia w godz.13.30-15. a w nocy 21-8 ale czasem sie budza w nocy na picie, smoczka, głaskaniesmile)Pozdrawiam Paulina
      • Gość: asia_t Re: Potworki przestały spać !!!! - nie tylko drzemki, noce też... :-( IP: *.* 13.01.03, 21:57
        Moim bąblom idą dwójki, u jednego górne, u drugiego dolne... super. Dzięki temu mamusia i tatuś mają rozrywkowe nocki... najpierw Kamilek wyje 40 minut około północy, potem wyje Jędruś ok. 4 rano... dzisiaj krzyczał tak, że go w końcu wzięłam na ręce, wtulił się we mnie jak pijawka, broń Boże nie odkładaj mnie, MAMO!!!! Lezał przytulony do mnie, serduszko biło jak oszalałe, smok chodził tylko, oczęta otwarte... i tak do 5.30... :-( dopiero wtedy zasnął. Chwilkę później obudził się wyspany Kamilek. :cry: a mamusia zaraz padnie :sleep:asiaT
        • Gość: Agnieszka_J Re: Potworki przestały spać !!!! - nie tylko drzemki, noce też... :-( IP: *.* 13.01.03, 23:44
          Asiu, wyrzynanie górnych ząbków jest ponoć bardzo bolesne dla maluchów, A&K bardzo cierpią...Julka i Weronika zrezygnowały z drugiej drzemi dziennej ok. 13 miesiąca. Bo próbach i błędach ustaliłyśmy dzienną drzemkę około 13-14 - to najbardziej optymalna pora. Dziecko budzi się po 2 godz (ale takie normalne, nie moje), do wieczora wytrzymuje bez problemu.Teraz mają 17 m-cy i w ogóle zrezygnowały z drzemki - bo czy 15 min spania można nazwać drzemką?Pozdrawiamn, AgnieszkaJ z Julką i Weroniką
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka