Dodaj do ulubionych

ile nas w ciazy?

IP: *.* 22.01.03, 18:18
dziewczyny, chcialam sie dowiedziec ile nas jest-mam w ciazy z blizniakami. nie bardzo moge sie polapac po postach. przede wszystkim to forum jest dla rodzicow blizniakow juz urodznych. nie moge nigdzie znalezc tez takiego, gdzie mozna rozmawiac o samej blizniaczej ciazy. czy istnieje takie?jestem w 26 tyg. z dwujajowymi (tak mi powiedziano juz w 8 tyg.)dziewczynkami.serdecznie pozdrawiam!pola:)adas 13.03.01:) :) maya & nina
Obserwuj wątek
    • Gość: asia.w Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 22.01.03, 22:53
      Cześć, ja jestem w 31 tyg. ciąży bliźniaczej i mam już 3,5 letnią córcie. Teraz spodziewam się najprawdopodobniej synka i córki ( utwierdzę się w tym dopiero w przyszły poniedziałek,bo idę na usg). Mam już ogromny brzuch, pojawiają mi się obrzęki, itd..Pozdrawiam wszystkie ciężarówki.Jak się robi te buźki? Nie mogę ich znaleźć na pasku.
      • Gość: asia_t Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 23.01.03, 09:17
        Hej Asiuwitam serdecznie na naszym forum. Buźki robisz tak: [smile] :-) poza tym na samym przodzie forum (strona główna forum) masz na górze po prawej stronie link: ikonki :-) Tam są wszystkie możliwe ikonki podane. :bounce: AsiaT, moderator
        • Gość: asia_t Re: ile nas w ciazy? hihi IP: *.* 23.01.03, 12:02
          Tak własnie spojrzałam na listę forum i... jakby ktoś tylko spojrzał jak ja przed chwilą, mógłby pomyśleć, że ja też jestem w ciąży bliźniaczej! :lol: NIE JESTEM. zapewniam. :-) Mężu, nie denerwuj się. :lol:asiaT
    • Gość: Baś Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 23.01.03, 15:26
      Cześć!Ja też ciężarówka, dziś kończę 31 tydzień i właśnie wróciłam z tygodniowych "wakacji" na patologii.Basia
      • Gość: polahollanek Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 23.01.03, 16:26
        czyli jak narazie jest nas trzy. asia, basia i ja. naleze do forum z blizniakami na amerykanskiej stronie i tam jest ogromna ilosc ciezarowek z blizniakami. opowiadaja sobie o wszystkim i troche mi tego brakuje po polsku :(czy planujecie porod naturalny, jezeli bedzie to mozliwe czy w polsce blizniaki odrazu rodzi sie przez cesarke?mam tyle pytan. np. teraz okazuje sie , ze moje dziewczynki ulozone sa w poprzek. wiem, ze to 26 tydzien i beda sie przekrecac wiele razy. kiedy jednak moge sie spodziewac, ze ich ulozenie bedzie takie "koncowe"? mam nadzieje, ze pierwsza ulozy sie glowka w dol, wtedy moja lekarka postara sie zebym urodzila naturalnie. no i super gdyby druga sie tez tak ulozyla! :sol:pola:bounce: adas 13.03.01:hot: :hot: maya & nina 02.04.03
    • Gość: ewa2 Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 23.01.03, 18:21
      Cześć. Ja jestem w 20 tygodniu z bliźniakami podobno jednojajowymi. Mam już dwóch chłopców 6 i 3-letnego. Teraz też zapowiadają się chłopcy co mnie trochę smuci- mieliśmy nadzieja na dziewczynkę. Bardzo bym chciała urodzić naturalnie. To będzie mój trzeci poród więc mam nadzieje że odbędzie się szybko. Zdecyduje się na naturalny nawet jak jedno będzie ułożone pośladkowo.W Polsce przy takim ułożeniu nie jest obowiązkowa cesarka, szczególnie kiedy nie jest to pierwszy poród i niema innych przeciwwskazań.Oprócz tego czuje się dobrze (pomijając lekką anemie). Martwi mnie tylko że już nie mieszczę się w spodnie w których przechodziłam dwie poprzednie ciąże.Myślę, że nie ma forum dla ciężarówek bo to się szybko zmienia, szczególnie w przypadku ciężarówek dubletowych.Pozdrawiam Ewa.
      • Gość: polahollanek Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 23.01.03, 20:18
        ja tez mam juz synka i tez bardzo chcialam chociaz jedna dziewczynke. tak sie balam, bo moj ojciec jest z blizniakow-ma brata i cala rodzina przepowiadala mi dwoch chlopcow! mozna wiec sobie wyobrazic moja radosc jak na usg pokazala sie pierwsza coreczka! a potem jeszcze jedna! tatus az plakal z tego szczescia!ja tez nie mieszcze sie w swoje ciuchy z poprzedniej ciazy z tego okresu. juz teraz wygladam na osmy miesiac. ciesze sie, ze jednak w polsce niekonieczna jest przy blizniakach cesarka-jezeli tylko chociaz jedno sie ulozy glowka. ja z pewnoscia sprobuje naturalnie.a masz juz imiona dla swoich nowych chlopcow?pozdrawiam serdecznie!pola:)adas 22 miesieczny:) :) maya & nina 26 tyg. w brzuszku
        • Gość: Baś Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 24.01.03, 12:19
          A ja Was trochę dobiję: nie dość, że mieszczę się w moje - jedyne z resztą - spodnie ciążowe, w których przechodziłam poprzednią ciążę, to jeszcze wychodząc ze szpitala weszłam z pewną rezygnacją na wagę i zdziwiłam się okrutnie, bo pokazała 70 kg czyli o 2 kg mniej niż w dniu przyjęcia do szpitala. Nie mam zielonego pojęcia jakim cudem, bo jadłam szpitalne jedzenie - oczywiście to, co dało się zjeść, a rodzinka też w trosce o me zdrowie dożywiała mnie domowym jedzonkiem. W smukłej mej talii metr krawiecki pokazuje 104 cm. Buty wiążę sobie sama, paznokcie u nóg też jeszcze mi się udaje obciąć własnoręcznie.Ewa, nie martw się. U mnie szykują się następne dwie dziewczyny, które jak twierdzą dziewczyny będące mamami i chłopców i dziewczynek - są kosztowniejsze w utrzymaniu ha ha ha :lol: Bo do każdej sukieneczki inne buciki, inne rajtuzki itp... A chłopak to wiadomo: dresy, dżinsy, adidasy... Trzeba znaleźć dobrą stronę każdego zagadnienia. To oczywiście wszystko żarty - ja też miałam nadzieję, że będzie choć jeden chłopak, ale nijak nic nie chce im rosnąc między nóżkami. Trzymajcie się kobitki w kupie, my z Polą mamy już tylko kila tygodni przed sobą, ale Ewie jeszcze trochę by się przydałoPozdrawiam serdecznieBasia
        • Gość: ewa2 Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 24.01.03, 14:30
          Z imionami ma trochę kłopotu. Przy pierwszym dziecku miałam bardzo silne przeczucie że to chłopak,tak że nie sprawdzałam na USG. Jak się urodził i położne po sprawdzeniu powiedziały mi że chłopak to się zdziwiłam że w ogóle sprawdzały. Przecież miał być chłopak. Jak byłam w 4 miesiącu to usłyszałam bardzo wyraźnie jak ktoś za mną mówi: Kuba. Odwróciłam się i... nikogo nie było. Od tej pory miałam 100% pewności że to chłopak. I tak już zostało.Przy drugim dziecku miałam nadzieje na dziewczynkę, wiec żeby nie rozczarować się przy porodzie sprawdziłam na USG. Okazało się że to też chłopak. Imię wybrał Kuba trochę pod moim kierunkiem. Najpierw chciał nazwać Paweł tak jak mój szfagier , ale było by dwóch chłopaków o takim samym imieniu i nazwisku, a tego ja nie chciałam. W końcu stanęło na Dominkiu. Po porodzie jak mąż go zobaczył to powiedział, że nie wygląda na Dominika tylko na Maćka. Musisz to załatwić z Kubą- powiedziałam. Mąż próbował różnych sposobów: prosił, namawiał, przekupywał, chciał przeczekać. Odwlekał rejestracje w urzędzie do ostatniego dnia. Codzienne kiedy zwracał się do syna Maciek, Kuba poprawiał go: Nie Maciek tylko Dominik. Nie było wyjścia został Dominik chociaż dla mnie to mógł być i Maciek.Teraz mąż mówi, że poprzednio ja wybrałam imiona, to teraz jego kolej, ale jego propozycje są dla mnie nie do przyjęcia. Np. Józef czyli Józek. I chociaż nie mam nic do Józka to samo imię bardzo mi się nie podoba. Na szczęście mamy jeszcze trochę czasu więc może dojdziemy do porozumienia. Ale się rozpisałam!Ewa
          • Gość: polahollanek Re: ile nas w ciazy? IP: *.* 24.01.03, 17:14
            jakie inne buciki do innej sukieneczki? jedne buty, jedna sukienka i to wszystko :grin: po jednej lalce itp. jestem minimalistka, co idzie w parze z minimalna iloscia kasy jaka mamy.co do imienia jozef, to zgadzam sie, ze jest fajne. jednak jak beda na niego wolac hej jozek, to juz ladnie nie jest chyba. za to sa inne jak franio czy stefek. bardzo ladnie brzmia i sa mniej wiecej w tym samym starym stylu.jak narazie przytylam 10 kg. podobno normalnie jak na 27 tydzien. wiem, ze w pojedynczej w calej ciazy przytylam chyba ok. 14. no ale, jeszcze z 10 tyg. przede mna. juz sie nie moge doczekac, a i boje sie coraz bardziej jak sobie z tym wsyztskim sama poradze. nie mam tu rodziny, wiec i na pomoc nie mam co liczyc. zostaje maz, ktory moze pare pierwszych dni mi pomoze.no nic, trzymajcie sie. i piszcie jak cos nowego sie bedzie dzialo :spookie: pozdrawiam serdecznie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka