Dodaj do ulubionych

Termin Maj 2007

12.01.07, 10:07
Hej czy jest ktoś kto ma termin na maj choć własciwie na kwiecien bo tak niby
statystycznie rodza mamy blizniat jakis miesiac wczesniej. ja mam termin na
maj i jest to moja pierwsza ciaza, wiemy juz ze sa to chlopcy (tak sobie
zazyczyl moj maz i jak widac udalo mu sie) ja chcialam parke ale chlopcy tez
sa fajni tylko ze imiona mialam dla chlpoca i dziewczynki wink co do ciaży to
jak do tej pory wszystko jest ok ale jeszcze troszke badan przed nami. czekam
na wiesci od majowych mam smile pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eloa Re: Termin Maj 2007 13.01.07, 21:30
      Witam w klubie. Też mam na maj. Nie znamy jeszcze płci dzieci a dodatkowo mamy
      starszego synka.Pewnie będzie bardzo wesoło : )
      • edrumlak Re: Termin Maj 2007 15.01.07, 08:56
        z pewnoscia bedzie wesolo smile Dla mnie to pierwsza ciaza i od razu na gleboka
        wode, zupelnie nie bylam do tego przygotowana choc ciaza jest w 100% planowana.
        W ktorym tygodniu jestes aktualnie? bo ja 21 a juz za chwilke 22. A co do plci
        to masz jakies przeczucia???? albo zyczenia smile
        pozdrawiam
        • blady.jacek Re: Termin Maj 2007 15.01.07, 22:50
          witam serdecznie, ja termin mam coprada na kwiecień ale postanowiłam się
          odezwać. Ja jestem aktualnie w 27 tc i powoli zaczyna mi być cieżko, kręgosłup
          mnie strasznie boli. A u ciebie to ciążą jednojajowa??? U mnie tak, i będą dwie
          dziewczynki

pozdrawiam
          • edrumlak Re: Termin Maj 2007 16.01.07, 08:51
            Jesli dwukosmowkowe, dwuowodniowe to to samo co dwujajowe to moje chlopaki
            takie sa. Pan doktor powiedział ze na 100% wytworzyłam dwie komórki jajowe wiec
            przynajmniej nie będę miec kłopotu z ich odróżnianiem smile choć podobno matka
            zawsze umie odróżnićwink czy u ciebie w rodzinie były bliżnieta bo u mnie tak
            moi kuzyni tzn brat i siostra cioteczna a i ponoć jeszcze ktos tam wszyscy po
            stronie ojca, pozdrawiam
        • kam_siu Re: Termin Maj 2007 16.01.07, 23:47
          Hej!
          Jestem w 20 tygodniu-mam pytanie: czy już poczułaś ruchy tych małych słoneczek?
          pozdrowienia
          smilewink
        • eloa Re: Termin Maj 2007 25.01.07, 00:03
          Obecnie jestem w 23tc a brzuch mam ogromny tak jak w 9 mc ciąży
          pojedyńczej.Ogólnie ciąże znoszę cięzko.Mdłości i wymioty do 4 mc, teraz
          ogromny ból bioder ( śpię z dwoma poduszkami pod pupą) o ile można tu mówić o
          spaniu. Ale chyba jestem jedną z nielicznych, bo tutaj mamy rozpisują sie,że
          czują\ły sie wspaniale. Tylko mogę pozazdrościć.Ale już jest prawie z górki i
          tylko trzymam kciuki za siebie żeby jak najdalej dociągnąć. Co do płci to
          oczywiście mamy z mężem życzenia ale wg lekarzy najprawdopodobniej będa to
          chłopcy(ciąza dwujajowa) Tak więc w domu szykuje sie drużyna piłkarska a jak
          będą tak energiczni jak starszy Kubuś to potrzebuję co najmniej sześciu rąk ; )
          • 100ania Re: Termin Maj 2007 25.01.07, 07:32
            Wpadłam sie przywitać, chociaż ja już od listopada jestem rozpakowana smile
            Gratuluję wszystkim mamom czekającym na podwójne szczęście, a zwłaszcza tym, które czekająch na samych facetów (synowie to fajna sprawa big_grinDD).

Co do położnej to moja rada: po porodzie wykupić prywatny dyżur położnej do dzieci na noc. Wtedy mamusia się wysypia, położna niańczy dziecko i daje tylko do karmienia (albo sama karmi butlą, jeżeli mamusia jeszcze nie ma czym).
            • edrumlak Re: Termin Maj 2007 25.01.07, 17:31
              witam witam, ja tez jestem teraz w 23 tyg. na którego masz termin????
              co do położnej to na ile dyzurów wziać(na ile nocy)? a czy do porodu tez brac
              połozna???
    • mk271 Re: Termin Maj 2007 16.01.07, 09:35
      Witam!!! ja mam wyznaczony termin na połowę czerwca - ale znajac zycie pewnie
      wypadnie w maju - jak to przy bliźniakach bywa. Moje niunie są dwujajaowe ale
      płci jeszcze nie znam - może w lutym uda mi sie poznać. Martwie sie troszke bo
      ruchów jeszczenie czuję -, co prawda to dopiero 18 tydzien i kilka dni le
      niektre kobiety juz czują. a jak u was było? jakiej wielkości sa wasze
      maleństwa i w którym tyg jesteście?
      • edrumlak Re: Termin Maj 2007 16.01.07, 20:07
        witam w mamach majowych (choc pewnie bedzie to dla wiekszosci z nas kwiecien)
        Moi chlopcy maja 21/22 tyg. co do ruchow to spokojnie napewno je poczujesz ja
        juz od jakiegos czasu odczuwam ale jest to bardziej smyranie niz kopniecia, nie
        martw sie wiec tym ze ich nie czujesz , zapewniam ze maluchy nie siedza
        spokojnie smileco do wielkosci to na ostatnim badaniu wyszlo ze maja po 450g ale
        nie wiem czy to duzo czy malo. chyba w normie bo lekarz nic nie mowil.
    • marcelaga Re: Termin Maj 2007 17.01.07, 12:27

• edrumlak Re: Termin Maj 2007 17.01.07, 15:50
        Co do imion to nie jest takie proste od poczatku mial byc Wojciech i tak
        zostanie co do drugiego to negocjacje jeszcze trwaja ale chyba najbardziej
        podoba nam sie Mateusz. Mysle ze taka wersja zostanie. Choc mnie sie bardzo
        podoba Aleksander tylko Olek juz nie a tak wszyscy skracaja
        • marcelaga Re: Termin Maj 2007 18.01.07, 11:08

• edrumlak Re: Termin Maj 2007 18.01.07, 14:46
            Moja kolezanka ma syka Jakuba smile ostatnio stal sie on bardzo modnym imieniem,
            jak sprawdzalismy na listach najczesciej nadawanych imion to jest na pierwszym
            miescu!!! widocznie wiecej mam docenilo to imie smile smile
    • asia.t Re: Termin Maj 2007 17.01.07, 15:20
      gratulacje wink imiona dla drugiego chłopca jeszcze zdążysz wymyślić wink a dwóch
      facecików jest super wink

pozdrawiam
    • edrumlak szpital i polozna? 20.01.07, 11:56
      zastanawialam sie ostatnio nad wyborem szpitala i zdaje sie ze tyle ile
      szpitali i porodow tyle roznych opinii. wszyscy wkolo doradzaja polozna, ale
      kiedy sie z nia umowic i czy warto skoro prawdopodobienstwo cesarki jest dosc
      duze!!! zupelnie nie wiem co robic, choc tak po cichu licze ze bedzie to porod
      naturalny smile
      • blady.jacek Re: szpital i polozna? 26.01.07, 17:55
        cześć, ja co prawda mam termin na kwiecień ale czasami do Was zaglądam wink Ja
        liczę na cc, męża siostra urodziła sn bliźniaki i żałuje ( a dodam ze był to
        jej 4 poród więc znała się na rzeczy!!!) podczas porodu drugi dzieciaczek
        obrócił się i miał problemy z wyjściem. Zachłysnął się wodami płodowymi i do
        dnia dzisiejszego jest słabszy (tzn organizm) od siostry. Zaraził się przez to
        kilkoma bakteriami. Ona doradza cc. Ja nastawiłam się na Bielański, lekarz
        prowadzący jest z tego szpiitala więc chyba tam urodzę, mam przynajmniej taką
        nadzieję.

ja jestem w 28 tc , dzieci ważayły 2 tygodnie temu 1156 i 1164 dodam ze dwie
        córki wink boli mnie strasznie kręgosłup, ale to chyba przez to obciązenie

Pozdrawiam
        • edrumlak Re: szpital i polozna? 28.01.07, 09:34
          Dzięki za odpowiedz. Tak też wciaz słysze ze kobiety chca rodzic przez cc, ale
          co zrobic jak lekarz nie bedzie chcial zrobic cc bo nie widzi przeciwskazan na
          sn??
          oooo własnie ogladam tv i mowia ze kobieta urodzila bliznieta w wieku 67
          lat!!!!!
          Współczuje z kregosłupem, mnie tez to pewnie nie ominie. jesli chcesz to moge
          polecic dobrego masazyste, ale uprzedzam ze nie jest to zwykle smyranie!!!
          on naprawde pomaga a caly zabieg trwa 15-25 min.
          • blady.jacek Re: szpital i polozna? 29.01.07, 18:38
            no podaj mi namiary, chętnie poddam sie takiemu masażowi tylko nie wiem czy w
            ciązy można????
            • edrumlak masaż 30.01.07, 10:38
              pan jest specjalista terapii manualnej kregoslupa. Nazywa sie Piotr Nowicki to
              nr tel. 0 508 057 088. co do masazu to moja kolezanka maila tak silny bol
              kregoslupa ze juz nawet chodzic ani siedziec nie mogla. poszla do niego chyba w
              7 czy 8 m-cu ciazy. Pan naprawde sie zna na swojej pracy i krzywdy ci nie
              zrobi, choc uprzedzam ze masaz nie jest relaksacyjny!!!! smile no i trzeba w
              zaleznosci od dolegliwosci udac sie do niego kilkakrotnie. Goraco go polecam i
              jesli sie zdecydujesz to daj znac jak bylo. Pan przyjmuje w W-wie ale
              zapomnialam nazwe ulicy, wiem ze chyba jeszcze gdzies przyjmuje ale dowiesz sie
              wszystkiego od niego. Pozdrawiam!
    • ania999967 Re: Termin Maj 2007 02.02.07, 22:17
      Hej!
      Witaj w klubie!Ja też mam termin narodzin moich bliźniaków na maj, ale jak
      pisałaś mówią że trzeba przygotować się miesiąc wcześniej. Cieszę się i nie mogę
      się doczekać kiedy w końcu przytulę moje maleństwa. Napisz jeśli możesz wagę
      swoich maleństw i jak się czujesz? Jeśli masz gg to podaj numer to porozmawiamy
      sobie bardziej bezpośrednio. Czy już masz wyprawki dla maleństw?Odpisz najlepiej
      na e-mail i podaj swój adres e - mail
      Pozdrawiam gorąco.
      Mój e-mail: aniarucinska@poczta.onet.pl
      numer gg: 10283233
      • edrumlak ania 03.02.07, 22:39
        Hej, ja nie mam gg niestety. napisala do ciebie ale nie wiem dlaczego wystepuje
        blad, i nie chce dostarczyc maila. No chyba ze dostalas odpowiedz? Ide we
        wtorek na usg to pochwale sie wszystkimi mozliwymi informacjami. a ty na kiedy
        masz termin dokladnie??
        • ania999967 Re: ania 04.02.07, 20:06
          hej! dzięki za odpowiedź.Nie dostałam rzeczywiście e-maila od Ciebie. Podam
          jeszcze raz adres aniarucinska@poczta.onet.pl. Czekam z niecierpliwością Twojej
          wizyty u lekarza.Trzymaj się cieplutko i powodzenia
    • ikw1 Re: Termin Maj 2007 04.02.07, 18:15

ja tez sie podłączam mam teoretycznie na maj ale na pewno nie dotrwam, jestem
      juz taka gruba jak przy urodzeniu pierwszego dziecka a przytyłam "tylko 6 kg"
      będę miała chłopaków 2 jednojajowi dwuowodniowi jednokosmówkowi
      i
      • ania999967 Re: Termin Maj 2007 04.02.07, 20:41
        Hej! Witam serdecznie.Cieszę się że do nas dołączasz. Napisz w którym dokładnie
        jesteś tygodniu i ile ważą Twoje dzieciaczki. Napisz jeśli możesz na e-mail:
        aniarucinska@poczta.onet.pl. Jeśli masz gg to podaj numer. Pozdrawiam gorąco. Ania
      • edrumlak Re: Termin Maj 2007 05.02.07, 08:59
        Jak ty to zrobilas??? Ja jakos nie moge sie opanowac i ciagle cos wcinam
        slodkiego. przytylam jakies 10 kg!!!!! Zgroza a jeszcze przybedzie!
    • mamaigiiemilki maj ale 2005 04.02.07, 21:02
      hej, wpadłam przez sentymant.Ja juz mam bliżniaczki i to własnie z maja
      (28.05.05, a miał być 17.07.05...)Zycze Wam spokojnej ciaży i udanych
      dzieci.Gdybyscie miały jakies pytania służe rada.Ja rodziłam naturalnie.
      • edrumlak Re: maj ale 2005 05.02.07, 08:57
        hej mamo agi i emilki. ale fajnie ze urodzilas 28 maja bo ja sie urodzilam
        dokladnie tego samego dnia tylko jakies pare lat wczesniej. na pierwszym usg
        data porodu tez mi wyszla na 28 maja!!! w moje urodziny. ale od tamtego badania
        juz zdazyla sie wielokrotnie zmienic.
        Co do porodu, to bralas pod uwage cc? jak dlugo trwal porod?? bez komplikacji?
        Tu prawie wszystkie mamy nastawione sa na cc bo lepiej dla dzieci. A ja juz
        calkiem zakrecona jestem.
        • mamaigiiemilki w sprawie porodu 05.02.07, 12:39
          Czesc.Moj gin uwazał ze dla malych bedzie lepiej jak ur.sie w sn-płuca lepiej
          przygotuja sie do oddychania.Moj M bardziej przezywal niz ja...bo jak tak
          naprawde chcialam ur.sn.Ale inni lekarze chcieli dac mnie na cc.Wiec tylko
          dlatego ze moj gin byl przy mnie miałam porod naturalny.Inni sie bali.I nie
          zaluje.Małe(33tydz)były silne zwłaszcz pierwsza Emilka(od nie odeszły mi wody i
          polezała sobie pare godz. bez nich wiec z płucami ok).Iga natomiast miala
          przebity pecherz wiec byla zupelnie nieprzygotowana do wyjscia(3pkt ale zaraz
          potem7pkt)gdyby bylo cc to byloby z nia gorzej.Takze ja polecam sn.Jakbys
          maiala pytania to prosze bardzo.Moge podac nr gg jak bedziesz chciala...Pozd.
          • mamaigiiemilki acha 05.02.07, 12:45
            porod wspominam ok male ur sie w odstepie 2min!wody mi odeszly ok.4 a ur. sie o
            15.25 i 15.27.Takie porzadne bple mialam moze z dwie -trzy godz.Super.Gorzej po
            z nawalem mlecznym ale to watek na PRV
            • blady.jacek mamaagiiemilki 05.02.07, 18:21
              Witam Cięserdecznie, ślicze te Toje córeczki. Ja jestem teraz w 29 tc i 4 dni i
              równiez mam mieć dwie córeczki jednojajowe. Twoje są przekochane, takie
              podobnewink
              mój gg to 1234589 jak coś to pisz, chetnie pogadam
              mam tyle pytań do Ciebie
          • edrumlak Re: w sprawie porodu 05.02.07, 18:31
            Dzieki za wyjasnienie porodu,dodalas mi odwagi i wiary w naturalny porod. ja
            wlasnie wrocilam od lekarza i on jest jak najbardziej nastawiony na sn, dla
            niego rodzenie przez cc jest zupelnie niepotrzebne jesli nie ma wskazan, a nie
            na zyczenie mamy. Jak do tej pory wszystko jest ok wiec nie nastawiam sie na
            cesarke.
            niestety nie mam gg wiec jedyny kontakt to tutaj albo przez maila. pozdrawiam
            mame i coreczki!
            • mamaigiiemilki Re: w sprawie porodu 05.02.07, 20:39
              hej, mozemy pisac albo tu albo (wazniejsze sprawy)na maila.Pozdrawiam.
              • amba19 ile ważą dzieci 07.04.07, 15:41
                Mamy majowe! Ile teraz ważą Wasze dzieci??
    • ikw1 Re: Termin Maj 2007 09.04.07, 22:44

dane z usg w wlk.Piatek 36 tc Jasko 2500 Szymek 2700
      i
      • amba19 Re: Termin Maj 2007 11.05.07, 19:58
        Hej! Mamy majowe czy Wasze maleństwa już się urodzily??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka