Dodaj do ulubionych

bliżniaki lipiec

01.02.07, 15:58
czy są podwójne mamy z terminem na lipiec??? mam termin na 26 lipca
, często mam plamienia , ale lekarze uspakajaja że mimo ze dzieci są
małe [około 2 tyg do tyłu] ciaża rozwija się prawidłowo , piszcie o
swoich rozterkach .a może są tez mamy z wrocława??

Obserwuj wątek
    • mamaigiiemilki Re: bliżniaki lipiec 01.02.07, 20:58
      ja miałam termin na lipiec, ale 2005...służe radami i życze spokojnej ciąży
      POZDRAWIAM trzymajcie sie ciepło.
    • aga96967 Re: bliżniaki lipiec 02.02.07, 10:12
      ja też mam termin na lipiec - 15, u mnie wszystko przebiega bez żadnych
      powikłań.Mam za mało krwinek ale to chyba normalnie, i nawet mam mniejszy brzuch
      niż moja koleżanka, ktora urodzi 1 dziecko także nie jest chyba źle, chociaz i
      tak bedzie pewnie ze mnie wieloryb. Jedyną rzeczą jest to, ze moj lekarz
      powiedział mi, ze według jakiś tam przepisow muszę rodzic w klinice i to mnie
      trochę martwi, tym bardziej, że jestem tam przecież calkowicie anonimowa. A ty
      rozmawiałaś już o porodzie? nie wiesz czy to prawda z tą kliniką? Pozdrawiam
      • neuroluna Re: bliżniaki lipiec 02.02.07, 18:56
        lekarz też skierował mnie do kliniki połozniczej na Derkcyjną we
        Wrocławiu, ale to my mamy prawo wyboru ,brzuchem się niemartw, kiedy
        chodziłam w ciaży z moja pierwsza córką też miałam malutki brzuszek , a
        córa urodziła się z wagą 3,500 kg , zreszta to dopiero czwarty
        miesiąc...jeszcze zdążą nam urosnąć... pozdrawiam serdecznie
        • monabab Re: bliżniaki lipiec 02.02.07, 22:47
          witam!! ja tez mam termin na lipiec-06. narazie bez zadnych wiekszych
          dolegliwosci, moze troche bardziej zmeczona, no a brzuszek? od dwoch tygodni
          zaczal powiekszac sie bardz bardzo szybko, wogole duzo juz przytylam, az sie
          boje co dalej.. ale byle do lipca.smile pozdrawiam
          • lidiaa Re: bliżniaki lipiec 03.02.07, 14:33
            Ja mam wprawdzie termin na początek sierpnia, ale przy bliźniętach wiadomo, że
            raczej wcześniej smile
          • neuroluna Re: bliżniaki lipiec 03.02.07, 21:16
            monobab-mamy juz 2007 rok! pozdrawiam serdecznie wszystkie mamy czekające
            na dwojaczki , czy króreś z was pracują? czy dajecie radę
            • monabab Re: bliżniaki lipiec 04.02.07, 09:38
              neuroluna!! napisalam lipec-06. tzn mam planowany termin na szostego lipca
              oczywiscie 2007 roku smile ja jeszcze pracuje, ale tylko do konca tego miesiaca, no
              bo potem wiadomo- skracajaca sie szyjka macicy i wogole. narazie nie jest zle,
              tylko koniec tyg troche meczacy pozdrawiam
    • ewbert Re: bliżniaki lipiec 10.02.07, 22:46
      Ja mam termin na 14 lipca. Jak narazie wszystko ok. nawet nie wymiotowałam w I
      trymestrze. A jestem na zwolnieneiu od 1 lutego, ale do pracy z doskoku
      zaglądam. Nie ma na moje miejsce zastepstwa więc same rozumienie - trzymam ręke
      na pulsie. Ja tylko nie mogę doczekać się płci wink mam wizyte 28 lutego i możę
      tedy....
      Pozdrawiam..
      • neuroluna Re: bliżniaki lipiec 20.02.07, 13:06
        pozdrawiam serdecznie , usg3d mam na 26 marca może też wtedy poznam płeć
        moich maleństw , ja wymoiotuje nadal a leki przeciwmiotne niewiele pomagają
        • monabab Re: bliżniaki lipiec 24.02.07, 10:20
          witam po dlugiej przerwie. na usg 21 stycznia dowiedzielismy sie o chlopcu,a na
          tym ostatnim- 15 lutego oznajmiono nam ze drugie dziecko to dziewuszka!!
          strasznie sie cieszymy i juz zaczelam przygotowania do kompletowania wyprawki,
          ale jakos slabo mi to idzie. teraz szukamy wozka- ale zupelnie nie mam pojecia
          na jaki sie zdecydowac- najpierw myslalam o wozku gleboko-spacerowym z
          nosidelkami dla noworodkow ale te "filigranowe wozeczki" waza jakies 20 kg,
          myslalam tez o wozku graco duorider ten jest bardzo lekki, ale nie wiem czy
          wystarczajaco wytrzymaly... a wy macie jakies pomysly na wozek? pozdrawiam
          • neuroluna Re: bliżniaki lipiec 25.02.07, 20:32
            gratuluję parki...
            ja mam mieć usg 3D dopiero 26 marca , ale stawiam na chłopaków [dają
            popalić ] wóze chyba jednak wybiorę głeboko spacerowy chodzi za mnią
            impast trójkołowy ale niewie czy będzie mnie na niego stac , pozdrawiam
            serdecznie
            • okularniczka Re: bliżniaki lipiec 26.02.07, 09:22
              Witam,
              jestem mamą dwóch dziewczynek i jeźdzę implastem spideremsmile ale za czas jakiś
              będę chciała go sprzedać- jeśli interesowałby Cię używany wózek- to poproszę o
              kontakt na prv. Pozdrawiamy i "ciążuj" spokojnie i zdrowo smile
    • marea77 Re: bliżniaki lipiec 28.02.07, 16:38
      Czesc,ja mam termin na 27 lipca, tzn. wg ostatniego usg, bo najpierw byl 7
      sierpnia, pewnie i ten sie zmieni smile
      • neuroluna Re: bliżniaki lipiec 28.02.07, 19:05
        też na każdym usg ''spadam do tyłu'' jednak nieznam jeszcze nikogo komu
        by dodali według usg moja ciąża jest mlodsza o 2 tyg ale już wcale się
        tym nie przejmuję , oficjalny termin mam na 25 lipca
        • monabab co tam u was?? 09.05.07, 11:43
          • monabab Re: co tam u was?? 09.05.07, 11:52
            troche sie pospieszylam smile) cisza tu taka a przeciez do terminu jeszcze troche
            zostalo.. u mnie 19 marca (24+3dni) stwierdzono skrocona szyjke macicy i dotego
            wewnetrzne rozwarcie, zostalam przeniesiona do innego szpitala, dla skrajnych
            wczesniakow, lekarz narobil nam troche strachu mowiac ze moge urodzic w kazdym
            momencie, mimo iz nie mialam zadnych skurczy.. wystraszylismy sie ogromnie i tak
            od tego dnia leze w lozku.. i tak juz wylezalam ponad 7 tyg smile) w piatek koncze
            32 tydz i wracam do mojego dawnego szpitala- czyli jeden moment kryzysowy juz za
            nami!! szyjka od 2 miesiecy sie nie zmienila, to bardzo wazne, choc prawie jej
            nie ma bo mierzy 12-14mm sad czuje sie calkiem niezle tyle ze od poniedzialku
            zaczelam odczuwac skurcze. podali mi trzecia dawke tego leku na rozwoj pluc, w
            razie gdyby.. ptfu w poniedzialek mamy kolejne usg- nie moge sie doczekac zeby
            sie dowiedziec ile waza moje skarby smile) odezwijcie sie i napiszcie co u Was?
            POZDRAWIAM
            • marea77 Re: co tam u was?? 10.05.07, 16:43
              Hej,witamsmileu mnie dzis mija 28 tydzien ciazy. Przytylam niecale 7 kg, z czego
              moja doktor jest bardzo zadowolona (tylko tyle), natomiast rodzina i znajomi
              twierdza,ze wygladam na bardzo zabiedzona...Chyba wszystko poszlo mi w brzuch i
              juz zaczyna byc mi ciezko uncertain bede miala chlopcow "kserokopie" smile Nie wiem jak
              duzi sa obecnie-ostatnie usg mialam robione 29 marca i wtedy mieli: jeden 465g,
              drugi 470g, tak wiec ida rowno smile))
              Ogolnie czuje sie dobrze, szyjka zaczela mi sie skracac ok. 20 tyg. ciazy,
              ale "zatrzymala sie", mam zalecone duzo odpoczywac i brac magnez, a od tygodnia
              nospe-poza tym nic wiecejsmile
              Pozdrawiam serdecznie i odzywajcie sie
              • ewaczernuszyn Re: co tam u was?? 17.05.07, 22:37
                czesc,, witam po dłujiej przerwie
                jestem juz w 30 tygodniu a maluchy nadal nie chca pokazac plci sad
                wszystkie wyniki super, koja gin jest pod wrażeniem mojej morgfologi smile
                powoli pokoik dla maluchów szykujemy z mężem wyprawka wlaściwie zrobiona tylko
                czekać na maluchy
                mam termin na 17 lipca ale moja gin powiedziala ze bedzie zadowolona jak urodze
                w połowie może koniec czerwca
                a Wy jak sie czujecie????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka