blizniaki14 Jaś i Tusia po 3 szczepieniu 06.08.07, 12:57 Mieliśmy je mieć 4 lipca, ale ze względu na długi wakacyjny wyjazd, szczepiliśmy je dziś.Mają dokładnie 5 m-cy i 3 tygodnie. Martusia waży 6150 (tylko 3 centyl), Jaś (25 centyl) 7780! Oboje są dosyć dłudzy. Jasio je mleczko nan 2: 120 ml 4-5 razy na dzień i na noc je od 150-210 ml. Marta je cyca bardzo często i dużo tego mleczka pije w nocy je od 4-5 razy, a mało przybiera. Nie wiem czy już takie mało dziecko może mieć wolną przemianę materii, tak jak ja, jem dużo a nie tyję wcale (ważę 59 kg przy 177cm). Martusia jak spojrzeć na budowę ciała, to cała ja a Jaś cały tatuś. Może to stąd. Bo zdrowa jest i nic jej nie dolega. Szczepienie zniosły bardzo dzielnie rozwój ruchowy w normie, nie odbiegają wcale od innych prawie 6 m-cznych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
full_house5 Re: Jaś i Tusia po 3 szczepieniu 06.08.07, 14:30 Moja starsza córka (obecnie 3,5-letnia) też tak miała. W 5 mies. ważyła tyle co Twoja Tusia, czyli 5.200g. Do 5 mies. była karmiona wyłącznie piersią, apetyt miała doskonały, a mimo to przyrosty wagi nie były oszałamiające. Po przejściu na mleko modyfikowane i pokarmy stałe sytuacja wcale nie uległa zmianie. Nasza pediatra zawsze jednak nas uspokajała, twierdząc, że to po prostu taka jej uroda. Dzisiaj Zosia waży niecałe 15 kg (tyle co niekóre 2-latki), jest szczupłej budowy ciała, ale nie wychudzona, apetyt jej dopisuje, jest wysportowana i zdrowa. Za to moje bliźniaki urodzone w maju br. zapowiadają się na większych łakomczuszków Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 full_house5 06.08.07, 15:08 dzięki za odpowiedź, mój starszy syn waży 13 kg i ma dwa latka i 3 mce chyba najważniejsze,że dziecko zdrowe i dobrze się rozwija pozdrawiam i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 ale tu cisza 10.08.07, 06:59 co tam u was dziewczyny. U nas OK< byliśmy pierwszy raz u lekarza rehabilitanta (na wizytę czekaliśmy 2 mce) i wszystko jest dobrze i Jaś i Tusia rozwijają sie prawidłowo, jak każde dziecko w wieku 5-6 mcy popisywały sie zresztą jak zawsze u lekarza a Antosia uczę od dwóch dni siusiać na nocnik i dobrze nam idzie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 dużo naszych nowych fotek:) zapraszam 10.08.07, 10:20 blizniaki14.fotosik.pl/albumy/245255.html miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: nikogo nie ma ??? :( n/t 11.08.07, 22:31 hej! my jestesmy ))))))) u nas wszysko ok! oprocz tego, ze panny postanowily znowu wrocic do 3-godzinnego trybu jedzenia w nocy.... nie wiem dlaczego i to chyba jednak nie zeby. nie mam pomyslu. no i budza sie o 6.00. jak to mozliwe, ze z dwojga rodzicow o usposobieniu "sowy" powstale dwa "skowronki" ))) dla mnie ta godzina to massssakra hehehe, ale one zachwycone, gadaja i smieja sie! przeciez nie udusze... hihi. ale w duchu to klne jak szewc. juz nie moge sie doczekac wakacji, mam tylko nadzieje, ze nie dadza nam popalic. calusy dla Was m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: nikogo nie ma ??? :( n/t 15.08.07, 17:51 Hej jenx cieszę się,że u was wszystko dobrze a nie wiesz co u blady.jacek? bo z tusią smsujemy codziennie pzdr gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: nikogo nie ma ??? :( n/t 15.08.07, 21:47 U blady.jacek tez ok, z tego co wiem ))) pewnie sie odezwie jak zobaczy, ze sie o nia pytasz . Tusiu, a Ty? Doszlas do siebie po wakacjach? Chyba z tego co czytalam w innym poscie- jestes wykonczona... A co z domem? Wyjasnilo sie cos? I jak Twoje baby? Buziaki m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: nikogo nie ma ??? :( n/t 15.08.07, 22:06 najważniejsze,że u wszystkich OK a ja się pytam , bo już taka jestem, dobrze wiecie dobrej nocki całuski dla Zosi i Julki Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Co u Was? 19.08.07, 20:01 napiszcie kilka slow co u Was? Jak sie miewacie no i jak dzieci? Pewnie juz wszyskie ogromne . Ale ten czas leci... o matko. Wydaje mi sie, ze wczoraj jeszcze bylam w ciazy a tu zaraz pol roku minie!!! Calusy dla wszystkich. m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 to może ja pierwsza ;) hehehe... 19.08.07, 20:31 Chyba ty i ja odzywamy się najczęściej blady.jacek szykuje się do chrzcin córeczek, ostatnio (jeśli mogę powiedzieć ) szyła firanki - podziwiam ją za to , ja nie umiem szyć Jej dziewczynki zdrowe i ważą chyba po 6,5 kg!!! tusia przez klika dni nie ma netu, w środę jej dziewczynki mają 3 cie szczepienie, to może coś napisze i przypomni sobie o nas aha dziś jej Julka i Nel skończyły 5 mcy! kontroluję wszystko hehehe u nas ok, jak wiesz moje szkraby skończyły już 6 mcy Jasio waży już prawie 8 kg, Martusia tylko 6,300. Była na usg brzuszka wszytko ok, lekarz powiedział,że chyba rośnie na modelkę hehehehe Martunia jest chyba najmniejsza z dzieci w naszym temacie a urodziła sie największa, bo 3kg ważyła 16 lutego. Ale cóż taki jej urok. Nie wygląda na chudą, zgrabna mała laska i tyle, delikatna i dziewczęca na maxa, szczególnie,że ma dwóch braci. a ty Madzia wracasz do pracy? ile ważą twoje dziewczynki? kiedy wylatujecie na te super wakacje? może zamieścisz jakieś fotki Julki I Zosi pzdr i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: to może ja pierwsza ;) hehehe... 20.08.07, 10:13 ciesze sie ze u Was ok! Moze Tusia rosnie na modelke! Nasze dziewczyny tez podrosly. Julka wazy 7300 a Zosia 6000. Czyli nasza Zosia podobnie do Twojej Tusi nie spieszy sie z gromadzeniem tluszczyku )). Dziewczyny do tej pory caly czas tylko na mleku- dostaja pol na pol- ja nadal sciagam , ale juz chyba nie dlugo pociagne bo juz mam dosyc jak sie domyslasz. U dziewczyn martwi mnie tylko jedna rzecz na ktora zwrocila nam uwage rehabilitantka. Dziewczynki nie bawia sie nozkami . Blady.jacek mnie pociesza i napewno ma racje ale ja jakos nie moge sie uspokoic. Poza tym chyba wszystko ok. Jakos sobie uporzadkowalam swiat dookola i nawet sobie radzimy, chociaz czasem podpieram sie nosem, ale to dla Was nie nowina, hehehehe. Dziewczynki sa wesole i duzo nie placza. Zosia to wulkn energii, a Julcia oaza spokoju Wakacji juz nie moge sie doczekac, wyjezdzamy w drugiej polowie wrzesnia. Nareszcie pobedziemy sobie dluzszy czas razem w komplecie. No i musze sie pochwalic- schudlam juz 17kg!! ide jak burza heehhee, ale jeszcze sporo przede mna. Mi tylko brakuje jakiejs imprezki, zeby tak sie wyszumiec, wyskakac, wypic butelke wina i pospac do poludnia- to przeciez tak niewiele, hihihi buziaczki m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: to może ja pierwsza ;) hehehe... 20.08.07, 10:46 17 kg!!! Gratuluję super czapki z głów Duże te twoje dziewczynki, Moja Tusia przybrała w pół roku z 3kg urodzeniowa (spadek do 2880) do 6180 na pół roku dokładnie. Niby nie dużo ale wagę podwoiła. Jaś idzie jak burza. Martę karmię cyckiem i dopiero od 2 tyg. dokarmiam kaszką, owocami, czasem zupką, ale przy tym dokarmianiu przybrała tylko 30 gram w 1,5 tyg. to już na samym cycu jej lepiej szło. Wiem,że dziewczynki Tusi też jeszcze nie odkryły,że mają stópki.mój Tonio zaczął się nimi bawić jak miał 6 m-cy i nie bawił sie dłużej niż 2 tygodnie, znudziło mu się szybko miał inne zabawy ja uważam,że skoro każde dziecko inne to i swoje tempo ma i czasem też się zdarzy,że któryś etap w rozwoju ominie i już jak sa zdrowe i radosne to wszystko OK pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: to może ja pierwsza ;) hehehe... 20.08.07, 13:08 Moje też nie !!! Jenx też sie martwię Julia zaczyna powoli łapać za kolanka więc może niedługo dojdzie do stóp Nel nic. Julka pełza po całym pokoju, Nel nie. W środę mam szczepieni, to zapytam lekarza. A JA IMPREZUJE!!! Alicja jest od czwartku u teściowej, a my w piątek dzieci z mamą zostawilismy i do znajomych. 2 dni kaca leczyłam W przyszły weekend idę z koleżanką do dyskotek, w których kiedyś pracowałam. MOze masz ochotę się przyłączyc? Za 2 tyg. mam babską imprezkę z okazji 2 rocznicy zamknięcia forum grudniowego A te imprezki zwsze są super. W zesłym roku byłam w ciąży i nie mogłam pić Moje dziewczyny to prawdziwe klocki! Nel ciąge ma problemy z kupami odkąd je inne rzeczy niż mleko. Największy problem dla mnie to brak snu. One mimo zjedzenia 210ml kleiku na noc potrafią się obudzić po 3 godz i jeść 180ml i tak do rana Nel dziś całą noc się bawiła i nie spała. Z domem cały czas problemy, że szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: to może ja pierwsza ;) hehehe... 20.08.07, 13:15 nawet nie wiesz jak mnie pocieszylas!!! )) dzieki za propozycje, ale akurat w przyszlym tyg. pierwszy raz wyjdziemy na cala noc bo idziemy na slub przyjaciol ) boje sie zebym nie padla na stol po pierwszym toascie, hehehe. jak bedziesz cos wiedziala po wizycie u lekarza to daj znac! co to jest zamkniecie forum grudniowego? buziak, fajnie, ze sie odezwalyscie )) Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: to może ja pierwsza ;) hehehe... 20.08.07, 13:18 To forum mam dyieci y grudnia2004. Yamkzsmz je 2 lata temu. Od tej porz nikt obcz nie ma tam wstpu i nikt nowy tez Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 dziewczyny a ja mam szalony pomysł 20.08.07, 14:27 spotkamy się kiedyś wszystkie razem, jesień już chyba odpada, bo każda z nas ma dużo zaplanowane, to przedszkole, zmiana domu, powrót do pracy itp. ale wiosną zapraszam do mnie serio serio nie trzeba będzie bulić za nocleg, mam dwa piętra, dwie kuchnie, dwie łazienki, kilka pokoi, jeśli byłyby to ze pary + dzieci zmieścimy się mamy ogródek i park obok, w Grudziądzu jest jeziorko i las co wy na to ??? pogrilujemy a z Warszawy do nas tylko 230 km Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: dziewczyny a ja mam szalony pomysł 20.08.07, 15:30 miałoby być ze 4-5 par z dziećmi, to się zmieścimy Odpowiedz Link Zgłoś
jenx zdjecia zosi i julki 20.08.07, 22:53 oto nasze dziewczyny: picasaweb.google.pl/PiterekH/ZosiaIJulka?authkey=uaA3Xqf4Eh4 pozdrowki m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: zdjecia zosi i julki 21.08.07, 08:12 Ale ładne i jakie podobne super dziewczynki a i ciebie bardzo podziwiam,że tak długo pokarm ściągasz. Mojej siostrze nie udało sie karmić chłopaków piersią, po 3 tyg. nie miała prawie pokarmu, ściągała od początku tylko po 20-40 ml Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: zdjecia zosi i julki 21.08.07, 08:24 dzieki!, robia sie coraz bardziej podobne a wlasnie, jak sobie radzi Twoja siostra??? Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: zdjecia zosi i julki 21.08.07, 11:34 hejka, dawno tu nie zaglądałama tu tyle nowych wiadomosci ))) dzięki dika ze o mnie pamiętasz, no i oczywiście jenx, z którą nie rozstaję się na gg ))) ja szykuje się do chrzcin, troszkę zaganmiana jestem. Moje dziewczynki już od 2 tygodni są tylko na butli, skończył mi się pokarm i obie przeskoczyły na butelki. Przedwczoraj podałam im pierwszy raz jabłuszko, ale im się spodobało )) zachwycone nowym smakiem heheheh . Co do spotkania Dika to ja jak najbardziej się pisze, lubie takie szlone pomysły, takie zawsze są najlepsze. ja planuje zacząć budowę więc zaprosze dopiero za jakis czas, Bóg jedn wie kiedy jak ceny nie spadną (mat. budowlanych )_)) Ale byłoby super. Ja myślę ze nidługo wyciąge Madzię na wspolny spacer, ale to chyba we wrzesniu jak Adam już do przedszkola będzie chodził. Grudziądz niestety zbyt daleko, ale nie z drugiej strony nie aż tak daleko )) Tusię oczywiście też zwerbujemy jeżeli tylko będzie chciała )) Ja jutro idę na 3 szczepionko, dziewczynki waż po 6700 i 6500 . karolinka zdecydowanie bardziej ruchliwa, przemieszcza się po cąłym mieszkaniu obracając się z brzuszka na plecy i odwrotnie ( ze jej się w głowie nie kręci a Paulinka bardziej leniwa, umie sie obracać ale nie lubi. Cóż tu więcej pisać..... chyba wszystko. Bużka i pozdrawiam wszystkie mamuśki Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: zdjecia zosi i julki 21.08.07, 11:37 www.youtube.com/watch?v=PbHWpISSExo a to mały filmik jak karolinka sama się buja w nosidełku ) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 dziewczyny 21.08.07, 13:08 Cieszę się że u wszystkich wszystko dobrze, a dzieci rosną zdrowo przecież tak sie o nie martwiłyśmy w ciąży, bo zawsze te ciąże podwójne sa bardziej zagrożone, są inne od pojedynczych, ale przez to wszystko są wspaniałe. Karolinka w leżaczku - bomba !!! to ci mały piernik! a te włosy wowo!!! śliczna jest., Patrycja pewnie też a moja Tusinka na razie prawie całkiem łysa a u mojej siostry...hmmm różnie chłopaki rosną, niedawno skończyli 1 m-c, męczą ich kolki, spać nie chcą, cycka nie chcieli, poza tym już w szpitalu karmili ich butlą i coś słabo motywowali do karmienia piersią. Ale najważniejsze,że sa zdrowi i rosną a ja dalej z Tusią przy cycku buziaki a będę w Wawie 14-15 września Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: dziewczyny 21.08.07, 13:30 Dika, cieszę się u siostry wszystko ok. szkoda ze nie udąło się karmić piersia, ale nie dajmy się zwariować, najważniejsze ze zdrowi. ja ostatnio weszłam na forum wcześniaki, ostatni raz tam byłam. mamy szczęscie ze mamy zdrowe, donoszone dzieciaczki,. Cieszmy się tym, to jeest najwazniejsze )))) 14-15 września?? moze coś zorganizujemy, ja juz wróce ze ślaska, hmmmmm ale chyba Madzi nie ma ( , tusia chyba już po wakacjach więc można by było coś pomyślec . dajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: dziewczyny 21.08.07, 14:33 bede!!! wyjezdzam 16. Jezeli bedziecie cos wspolnie planowac to ja najchetniej 14, chociaz jak nie da rady to 15 na chwile tez sie moze wyrwe, zeby Was zobaczyc mala spryciula z tej Karolinki )) Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: dziewczyny 21.08.07, 15:29 super, wszystko zalezy teraz od Diki )) jenx, Twoje sa identyczne!!!!!!!!!!!1 gdyby nie różnica wagowa to ja bym ich na 100% nie odrózniła. Przesłodkie, nie mogę...... identyczne Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: dziewczyny 21.08.07, 17:53 Dika u mnie będzie spała. Jeżeli do tego czasu się przeprowadzimy w co mocno wierze to zapraszam na spotkanko do mnie Jenx no gdyby ważyły tyle samo to też bym ich nie odróżniła Super dziewczynki! Dorotko nieźle mnie rozbawił twój filmik My jutro na szczepienie to napiszę ile waza mje klocki. Dziś Julka zjadła dynie z ziemnieczkami i morelki Nel nic Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina.ceran-michniewicz Re: dziewczyny 28.08.07, 22:33 Witam Wszystkich dubeltowych rodziców Ja również jestem mamuska dwóch skarbów urodzonych 13-02-2007 Michasi i Weronisi. mam nadzieję że uda mi się przebrnąc przez wszystkie posty Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Ewelina 29.08.07, 08:20 Witamy serdecznie, mam nadzieję,że będzie ci u nas miło Twoje córeczki są o 3 dni starsze od moich perełek. Mam kilka pytań, skąd jesteś, na kiedy miałaś termin (w którym tyg.s ie urodziły), ile ważyły, no i jak się mają teraz jako półroczne już bobaski? Jak karmisz, butlą , piersią? Pozdrawiam serdecznie Dominika tj. DIKA z trójką bąbli Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Ewelina 29.08.07, 10:25 Hej! No darujemy Ci... nie czytaj wszystkich postow bo zwariujesz )))). Milo Cie poznac. Wpadaj tu jak najczesciej Pozdrawiam Magda z Zosia i Julka (ur 14/03/2007) Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: zdjecia zosi i julki 11.09.07, 14:52 czesc, widze teraz ile mnie omijało nie zagladałma tu bo moje dziewczyny czerwcowe a widze ze sie dziewczyny tu rozhulały chetnie bym przyjechała 14/09 ale nie wiem czy nam się to uda a nie myślałyscie o 15/09 na polach wtedy bedzie walkathon ECCO i mase atrakcji również dal dzieciaków ja byłam w zeszłym roku i w tym roku równiez jedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 21.08.07, 18:36 jeśli wam odpowiada to 14tego Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 21.08.07, 20:47 dla mnie bomba coz to bedzie za spotkanie ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 21.08.07, 20:57 same bliźniaki w Łazienkach czy gdzie tam sie spotkamy dla nas bomba ja będę z Antosiem i męże jenx jaki masz wózek, w jakim kolorze? ja czerwony, Tusia czerwony, blady.jacek też chyba czerwony ( o ile dobrze pamiętam)... Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 21.08.07, 22:02 heheheheheheeh.... czerwony... taki sam jak blady.jacek Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 21.08.07, 22:35 tak właśnie myślałam Jenx ale nie byłam pewna czyli będą dwa implasty i dwa mothercare i wszystkie czerwone hehehehe zarąbiś.... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Wyniki badań mojej Martusi są bardzo dobre :) 24.08.07, 09:11 robiłam jej posiew i badanie ogólne moczu, w związku z małym przyrostem jej wagi i wszystko wyszło OK po prostu już taka jej uroda (tak też myślałam, ale chcieliśmy się upewnić) Antoś też jest szczupły, ja chudzina więc i Tuśka taka Jaś jest bardziej po tatusiu ,ale też grubasem nie jest znowu aż takim cieszę się że nasz księżniczka zdrowa Wcina kaszki i owoce aż miło patrzeć, obiadku zjada pół słoiczka, ale na razie to jej starczy tym bardziej,że cyca też dalej pije Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: Wyniki badań mojej Martusi są bardzo dobre :) 24.08.07, 11:16 No to bomba!!! bardzo sie ciesze, grunt, ze wszystko OK )) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Wyniki badań mojej Martusi są bardzo dobre :) 24.08.07, 12:59 dzięki tak to najważniejsze Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: jenx 24.08.07, 20:20 Tak! Juz sie ciesze, ze Was zobacze ))) Bede z mezem. Do zobaczenia m Odpowiedz Link Zgłoś
blady.jacek Re: Wyniki badań mojej Martusi są bardzo dobre :) 24.08.07, 16:52 super, napewno sie denerwowałas. najważniejsze ze wszystko ok. Moja Karolinka ma zdecydowanie mniejszy apetyt od Paulinki, ale mamusia nie daje za wygraną i wcina zawsze wszystko do konca pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Wyniki badań mojej Martusi są bardzo dobre :) 24.08.07, 18:50 dzięki moja Marta też je dużo, ale na siłę jej jednak nie karmię będzie szczupła i tyle a przy bliźniakach to już chyba tak jest że jedno jest inne i drugie też i w tym cały urok Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 już OK 26.08.07, 21:42 po prostu były w środku tematu, nie na końcu i nie mogłam znaleźć Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 życie jest krótkie... 27.08.07, 14:53 rano dowiedziałam się o śmierci teścia od Dorotki - blady.jacek ,a teraz... o śmierci naszej byłej parafianki ( z Włocławka), dziewczyna miała 24 lata i 7 m-czną córeczkę. Miała nowotwór i wszystko poszło lawinowo, w piątek jedziemy na pogrzeb tak mi smutno... sorki musiałam się wygadać tj. wypisać byleśmy tylko zdrowi byli...reszta będzie OK pzdr i nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę,że was mam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 dziś mija roczek od... :):) 28.08.07, 07:46 pierwszego USG w mojej drugiej ciąży. I właśnie na tym USG dowiedziałam się,że będę mieć bliźniaki!!! USG było w 12tc, bo wcześniej byłam na wakacjach, potem mój gin był na wakacjach i 3 m-ce ciąży przeleciały. Do 12 tc myślałam,że noszę w sobie tylko Martusię albo tylko Jasia...a tu taka niespodzianka, jest dwójka. Do dziś pamiętam ten uśmiech lekarza i jego słowa, których początkowo nie zajarzyłam "będzie mieć pani duuużo szczęścia" ... "to bliźniaki" śmiałam sie i płakałam, aż nie mógł mi wykonać badania hehehe a dziś moje szkrabki mają ponad pół roku i są kochane, nie wyobrażam sobie by nie dostać ich "w pakiecie", mam pojedyncze dziecko (Tonia) i mam też swoje bliźniaki Jasi i Martusię. Najchętniej pojechałabym dziś do szpitala i uściskała lekarza, który robił USG hehehe pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Dziwnie mi :) 30.08.07, 21:14 Jutro koncze 29 lat... nie pisze tego, zeby upominac sie o zyczenia, ale dlatego, ze kurcze tak mi jakos dziwnie. Czlowiek myslal,ze do konca zycia bedzie dwadziescia kilka, a tu jeszcze rok i trzy dychy na karku ))))))))) ale z dziecmi przed trzydziecha sie wyrobilam, hehehe. Strasznie ten czas leci... buziaki PS to spotkanie 14/09 to aktualne?? Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: Dziwnie mi :) 30.08.07, 22:18 Jenx wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!!!!! Przespanych nocy, odzyskania cycków tylko dla siebie, weekendu w spa, spokojnego niedzielnego poranku do połódnia przed tv i nie robienia nic przez cały dzień! My z Diką to do 30 będziemy miały już odchowane dzieci Alicja to wtedy do komunii będzie szła, a małe już od roku będą w przedszkolu W końcu się wtedy wyśpimy Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 JENX sto lat 30.08.07, 22:27 Wielu uśmiechów małych słodkich mordeczek, tych kochanych malutkich bosych stópek pod nosem w łóżku hehehe zdrówka, szczęścia , spełnienia marzeń, i tak .... duuuuużo snu!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )))) i słońca na co dzień i zadowolenia z życia tak po prostu PS> będę 14 w Warszawie PS2> moja siostra ma 31,5 i 6 tygodniowe maluszki , więc nie jest z tobą tak źle a Tusia ma racje do 30tki, dzieci odchowane, Antoś będzie miał 6 lat, J&M 4 jak mi stuknie 30tka a Darkowi za dwa lata Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: JENX sto lat 30.08.07, 22:44 Dzieki Dziewczyny, bardzo mile te wszystkie zyczenia. Tusiu z tymi cyckami to w 10 strzekilas ))))))) Ami sie wydaje, ze wczoraj to dopiero 16 skonczylam a tu niedlugo ktos do mnie mamo bedzie wolal. Ostatnio jak szlismy we trojke z moim rodzenstwem plus nasza mama to powiedziala, ze do tej pory nie moze uwierzyc, ze nasz wszystkich urodzila, hehehe. To chyba nigdy nie mija . Usciski dla Was! Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: JENX sto lat 31.08.07, 14:43 Moja mama też ma dziś urodziny. Dika mojemy Rafałowi też za 2 lata i 2 dni, bo za 2 dni ma urodziny A ja dzis na imprezkę z forum grudniowego idę, bo jedna z dziewczyn kończy ... 30 lat Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 tusia 31.08.07, 21:18 Mój jest kwietniowy Baran złóż od nas życzenia Rafałowi i mocno wycałuj sto latek Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Dziwnie mi :) 31.08.07, 17:14 Wszystkiego naj najlepszego. Ja koncze 30!! 9go wrzesnia i tez sie dziwnie czuje. Na szczescie jestem taka zajeta ze nie mam czasu na martwienie ze juz trzydziestka stuka. Myslalam o prezencie i tak sobie pomyslalam ze piersicionek jakis pewnie bym chciala, ale maz mowi ze musze sobie sama kupic bo nie ma czasu - prawda - ganiam go 2 razy dziennie na spacer po 2-3 godziny - w trakcie urlopu. A teraz idzie do pracy i wole zeby zajal sie dziecmi niz biegal i szukal pierscionka. Ja mieszkam w Sofii a tu nie jest tak jak u nas ze centrum handlowym by sie poszlo do duzego jubilera i kupilo. Tu trzeba by pobiegac po sklepach po centrum i szukac No i wymyslilam ze chce jakis gadzet kuchenny na ktory by mi normalnie bylo szkoda kasy. ale ze mnie romantyczka A pierscionki mam i nie nosze Teraz przylatuje do nas tesciowa na miesiac a ona tez ma urodziny 9go Pozdrowionka i dla tych co nie widzieli w innym moim poscie zdjecia picasaweb.google.com/justyna.gough moje dziewczyny, koty i inne takie Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
jenx No to widze, ze... 31.08.07, 21:04 same zodiakalne panny... hehehe . Jak Wam sie z nimi zyje??? To podobno pedanci i sredni kochankowie )))))). Jak widze nikomu chyba ta druga opcja sie nie sprawdzila, hihihihi. Ja do pedantow tez nie naleze ))))) buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
stemonia i ja witam! 02.09.07, 18:04 podgladam Was i podgłądam, więc może czas się ujawnić ?? jestem mamą bliźniaków od 30 marca. Trolle przyszły na świat w 37tyg bhd, Karolinka ważyła 3400g (54cm) Dominika - o dwie minuty młodsza - 2970g (53cm). Dziewczynki mają się dobrze, wymęczyliśmy się tylko z kolkami, ale to już historia. Dziewczynki mają juz podan 5 miesięcy, jemy już jabłko i marchewkę, powoli zacznę wprowadzać też inne smakołyki. Aha - od kilku tygodni sa tylko i wyłącznie na butli (niestety). Wagowo myslę, że dobijają już do ok 8 kg, dowiem się tego w czwartek bo mamy szczepienie. To tyle o moich Skarbach. Buziole dla wszystkich!! Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: i ja witam! 02.09.07, 20:38 Witamy witamy O Dominika, jak ładnie hehehe a w dzieciństwie miałam przyjaciółkę Karolinę - więc też super. Buziaki dla "trolów" chyba trolinek i pisz jak najczęściej pzdr Dika Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 no i mam przedszkolaka 03.09.07, 11:16 Alicja poszła do przedszkola! No nie wiem juz co mam ze sobą zrobić. Bardzo się martwię. Wraca o 15. Jak dla mnie to cala wiecznosc. Nie wiem, co mam ze soba zrobic. Nagle tyle czasu wolnego. Jenx jak twoje dziewczynki? Julia dziś po raz pierwszy próbowała włożyć stópkę do buzi. Nel od wczoraj łapie się za kolanak, a nie wierzyła już, że kiedyś to nastąpi Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: no i mam przedszkolaka 03.09.07, 15:38 Po pierwsze gratulacje dla duzej Panny!!! Domyslam sie, ze wylazisz ze skory... Trzymaj sie dzielnie, pierwsze dni napewno sa trudne, ale potem, jak sie rozkreci, a Ty ochloniesz to bedziecie obie szczesliwe ))) No i gratulacje dla mlodszych Panienek... moje tak jak poprzednio... nic ale 11/09 idziemy do neurologa to nam powie co i jak. Troche sie martwie. Pozdrawiam PS.napisz koniecznie jak po powrocie Ali z przedszkola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nata102 Re: no i mam przedszkolaka 04.09.07, 09:17 CzeSC Dziewczyny!!! Ale dawno tu nie zaglądałam! Ale się działo! Zyczenia dla wszystkich co mieli lub mieć będą urodziny!!! Młode z Was laski! Ja to 30 mam już za sobą. 34 lata w styczniu będę miała. i wiecie co? cały czas się czuję na dwadziescia parę... w ogóle jakoś ta trzydziecha nie dociera do mnie... tylko dwoje dzieci już mam w szkole... a dwoje w wózeczku )) czy mogę dołączyć do Was 14 lub 15 września? Tak bym chciała Was poznać osobiście. I też mam czerwony wózek )) i też marzę o jakimś szaleństwie. Nasi znajomi mają ślub 20 pażdziernika. tyle że w Krakowie ;-((( może namówie moją Mamę zeby z nami pojechała i popilnowała dziewczyn w nocy. W Warszawie ich nie zostaię, bo chyba bym się kompletnie nie mogła wyluzować. A jeśli chodzi o stópki to Jagoda od dawna się bawi a Jaśminka jakoś nie była zainteresowana. i zaczęłam jej te nóżki masować, głaskać, zwracać jej uwagę na paluszki. Wydaje mi się że pomogło, bo teraz ciągle się nimi bawi. Dajcie znać jak z tym spotkaniem. To byłby czad się z Wami zobaczyć. Czy któraś z Was była na tym spotkaniu bliźniaków w łazienkach? Fajnie było? Buziaki dla wszystkich. Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 nata 04.09.07, 11:16 Ja byłam na spotkani bliźniaków w Łazienkach. Pewnie, że możesz się przyłączyć 14! Tylko może wymyślmy jakis wariant awaryjny w razie brzydkiej pogody. Ja często gdzieś wychodzę. W piątek byłam na imprezie z forum grudniowego i wróciłam o 3 rano A i z mężem nam się udaje. Ostatnio byliśmy w kinie na"słaby punkt" Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: no i mam przedszkolaka 04.09.07, 11:41 Koniecznie sie przylaczaj! Bedzie super Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 nata102 04.09.07, 13:18 Witamy znowu nie zaniedbuj już nas a pewnie,że będzie miło gdy na spotkaniu 14 września będzie jeszcze więcej osób Plan wstępny to Łazienki (a co jeśli będzie padać?) godzina hmmm 14-15ta ??? Odpowiedz Link Zgłoś
nata102 Re: nata102 05.09.07, 12:30 dzięki Dziewczyny!!! super. Ja 14 moge o w miare kazdej porze. dostosuje sie. Tusiu! pierwsze dni w przedszkolu to okropienstwo. Trzymam za Was kciuki. Zeby jak najszybciej sie sytuacja ustabilizowala. Lece do dzieci, buziaczki. Pewnie przed 14 wrzesnia sie dokladniej umówimy. Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 Re: i ja witam! 03.09.07, 11:17 Cześć! Miło poznać nową mamę bliźniaczek! A gdzie mieszkacie? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: i ja witam! 03.09.07, 12:12 Super ,że Julka i Nel odkryły swoje nóżki a moje ...Jaś cały czas kula się po podłodze po całym pokoju, albo robi samolot, non stop w ruchu! Tusia spokojniejsza, potrafi już ładnie siedzieć z podparciem (oczywiście sadzam ją tylko na chwilę i tylko w taki sposób jaki pokazała nam rehabilitantka), ćwiczymy utrzymywanie równowagi. myślę,że jeszcze troszkę i same usiądą a jak zaczną raczkować to dopiero się zacznie, oczy w koło głowy by sie przydały hehehe pzdr co ze spotkaniem 14 . 09.??? , nie wiem jeszcze o której wyjedziemy do Warszawy, ale myślałam,że jak tylko pogoda dopisze to spacer, gdzie wam najbardziej pasuje? Łazienki? godzina raczej po południowa... Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 dzień drugi 04.09.07, 11:19 Wczoraj było super. Ani razu nie płakała, ładnie jadła i spała. A dziś koszmar. Rafał ją odprowadzał i od razu w przedszkolu płacz- 50min. Cała się zasikała ze stresu. Rafał przyszedł do domu po skarpetki i nowe kapcie(bo wszystko zasikane). Postanowiłam ja to zanieśc i szłam zmyślą, że ją zabiorę do domu. Przychodzę, a Pani mówi, żebym nie przeszkadzała, bo dziecko je śniadanie. Serce mi pęka. Jutro ja ją zaprowadzę Odpowiedz Link Zgłoś
stemonia Re: i ja witam! 04.09.07, 15:53 aktualnie mieszkamy w Lublinie, ale 15. września, a najpóźniej pod konieca września, czeka nas przeprowadzka do Londynu. mieszkaliśmy tam przez 4 lata, ale ja uparłam się urodzic w Polsce. I nie żaluję! Imiona dziewczyn są od naszych imion tak jakos wyszło. No ale już te Trolle, to nie mam pojęcia skąd się wzięły. Boje się trochę lotu z nimi, ale damy radę Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: i ja witam! 05.09.07, 09:33 Nie martw sie lotem, ja lecialam sama i bylo bezproblemowo Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 widzimy się za tydzień :) 07.09.07, 09:39 oby była ładna pogoda, u nas co prawda od 4 dni piękna złota polska jesień w lecie jeszcze (no dziś na razie brak słonka), ale wiem,że w Polsce w większości leje pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jenx najwyzszy czas sie.... 08.09.07, 17:08 jakos umowic . Czy 14/09 nadal aktualny? Ktora godzina bedzie dla Was najlepsza? Ja, jezeli to beda godziny przed 18 bede musiala sama dojechac wiec dla mnie dobrze by bylo jak miejsce spotkania bedzie w okolicy metra (pole mokotwskie- tu tez mozemy gdzies sie schowac w jakiejs knajie w razie deszczu) lub ewentualnie starowka albo Łazienki gdzie moge dojechac autobusem niskopodlogowym. Nie wiem tylko czy Wam pasuje. Godzina nie ma znaczenia (chyba, ze dziewczyny zle zniosa szczepienie, ktore beda mialy poprzedniego dnia- ale bedziemy w kontakcie tel. w razie czego). Ja juz nie moge sie doczekac )))). Blady.jacek- dasz rade? buzka m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: najwyzszy czas sie.... 08.09.07, 18:06 Ja wyjadę z Grudziądza między 9 a 10 rano 14 września jak dla mnie to obojętne czy to pola mokotowskie czy łazienki kto będzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: najwyzszy czas sie.... 08.09.07, 20:05 pola mokotowskie sa o tyle fajniejsze (akurat w naszym przypadku), ze mozna wejsc do jakiejs knajpy "lolka" czy innej w razie deszczu lub tak czy siak na jakas kawke czy cos innego . Nie wiem tylko czy innym pasuje. Blady. jacek, Tusia, Nata102 co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: najwyzszy czas sie.... 08.09.07, 20:22 jak dla mnie OK, znam Pola Mokotowskie tusia nie ma wyjścia i tak będziemy razem hehehe a reszta?? czy 15sta godzina wam odpowiada??? Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: najwyzszy czas sie.... 08.09.07, 21:17 14/09 NA POLACH MOKOTOWSKICH O 15.00- dla mnie super! ))) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 w sprawie spotkania 14stego 09.09.07, 18:58 blady.jacek jest u teściowej i nie ma dostępu do netu, ale napisała mi w smsku,że postara się być na spotkaniu 14stego no musi być i już a nata102 będziesz??? a może jeszcze ktoś jest chętny?????? halo........ jest tu ktoś poza mną i jenx ? pzdr Dika Odpowiedz Link Zgłoś
jenx spotkanie 10.09.07, 16:53 Dziewczyny, skoro czas ustalony to teraz miejsce Na polach mokotowskich najlatwiej chyba umowic sie przy knajpie lub jakims innym charakterystycznym punkcie. Staw chyba nie... bo za duzy . Od strony metra (nie wiem czy wszyscy z tej strony podjada) jest: biblioteka narodowa-mozna od frontu sie spotkac lub Bolek. Moze przy Bolku? Jezeli macie inne pomysly to dajcie znac. Nie przychodzi mi nic innego madrzejszego do glowy. Pod koniec tygodnia pogoda ma sie poprawic!! Dajcie znac! Nata102- nie wiemy czy bedziesz? A byloby super Cie poznac No to pozdrawiam i sie odzywajcie m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: spotkanie 10.09.07, 17:04 dla mnie wszystko jedno gdzie, nie byłam na polach mokotowskich od jakiś 4-5 lat to i tak będę błądzić ale będę z M to znajdziemy nie ma problemu ten Bolek to knajpa tak? może niech się reszta dziewczyn wypowie czy im tam pasuje, to ja sie dostosuję już się cieszę musi być słonko no byle nie padało Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: spotkanie 10.09.07, 20:09 hejka. oczywiscie się stawie. mi pasuje koło Bolka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: spotkanie 11.09.07, 10:09 Czesc pracujacamamo )) fajnie, ze bedziesz. Skrobniesz kilka slow o sobie i Twoich dzieciach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 11.09.07, 09:10 to fajnie pracująca mamo a nata102???? Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: Bliźniaki urodzone w lutym i marcu 2007 :) 11.09.07, 14:54 czesc, widze teraz ile mnie omijało nie zagladałma tu bo moje dziewczyny czerwcowe a widze ze sie dziewczyny tu rozhulały chetnie bym przyjechała 14/09 ale nie wiem czy nam się to uda a nie myślałyscie o 15/09 na polach wtedy bedzie walkathon ECCO i mase atrakcji również dal dzieciaków ja byłam w zeszłym roku i w tym roku równiez jedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 o kurcze 11.09.07, 19:27 dziewczyny przeciwz jest walkathon!!! Ja miałam iść, ale z okazji spotkania nie idę No to tak na szybko miejsce? Jenx czy wy dzisiaj nie miałyście wizyty u neurologa? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: o kurcze 11.09.07, 20:20 Tusiu przepraszam, trzeba było mi mówić,że chcesz na to pójść!!! dlatego zaproponowałam piątek, bo w sobotę mąż nie może (ma konferencję czy cuś takiego), poza tym po południu w sobotę już wracamy do Grudziądza, mąż pracuje w niedzielę. A ja będę z trójką dzieci, więc mąż się przyda do zabawiania starszego hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: o kurcze 11.09.07, 21:54 chyba troche zamieszania zrobilam ale warto iśc, my bylismy rok temu trzeba tylko wiedziec ze aby dostac zestaw startowy i móc zbierać kilometry trzeba kupic bilet 10 zeta dorośli 5 zeta dzieci do 12 roku życia naprawde warto w zwszłym roku dostaliśmy plecaki ecco, wode jabłko dzieci odblaski i coś jeszcze ale nie pamiętam bilety mozan kupić w sklepach ecco albo na stronie ecco mam nadzieje ze kto bedzie mógł to sie wybierze dajcie znac Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: o kurcze 11.09.07, 21:56 My nie bardzo mozemy w sobote , bo w niedziele wyjazd i bedziemy miec pelne rece roboty )). Tusiu, ale milo, ze o nas pamietasz. Dzisiaj bylismy u neurologa. Bardzo sie denerwowalam, ze czegos sie doszuka. Ale powiedziala, ze wszystko w porzadku. Tylko Zosia czesciej sie przewraca w jedna strone i ma asymetrie wiec bedziemy musieli z nia popracowac, ale to nic powaznego. Powiedziala tez, ze to nic, ze nie bawia sie nogami i ze maja na to jeszcze czas. Ale mi ulzylo ))) Ja nie moge sie juz doczekac spotkania!!!!!! do zobaczenia m Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: o kurcze 12.09.07, 06:29 ja w piątek bede sie starac przyjechac.. ale M. na 13.00 do pracy i nie wiem czy sama z dziewczynkami dam rade jeśli znajde ochotnika do pomocy na piatek to pewnie przyjadę Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 jenx 12.09.07, 08:12 super ,że z dziewczynkami wszystko dobrze każde dziecko ma swój czas na osiągnięcie różnych umiejętności pzdr i do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 u nas sajgon :) 12.09.07, 08:14 Turlają, kulają się po całym pokoju, Jasio nie uleży 5 sekund, ciągle w ruchu, już wyciąga wtyczki z kontaktu i chce otwierać szuflady hhehehehe co będzie jak zaczną raczkować a potem chodzić niezła jazda Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: u nas sajgon :) 12.09.07, 10:29 ja sie nie moge doczekać kiedy moje takie duze juz będą 5 września skończyły trzy miesiące u neurologa byliśmy na przełomie 1 i 2 miesiąca życia zgodnie z zaleceniami ze szpitala - a kontrole wyznaczyła w 4 miesiącu dopiero zobaczymy co powie Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 no to gdzie? 12.09.07, 13:30 Dika wolę się z wami spotkać i nie ma o czym mówić. Musimy chyba jednak zmienić miejsce, bo przy pola pewnie nie do przejścia będą. Jenx pamiętałam, bo mnie to też interesuje Dziś moja Nelunia pierszy raz piła sama z butelki i od rana mówi : "tata". Wiem, ze to nieświadomie, ale brzmi słodko No to gdzie się spotykamy? Juz bym chciała zeby te moje siedziały. Jakoś wydaje mi się, że będzie łatwiej. Julce zęby idą i marudzi Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: no to gdzie? 12.09.07, 14:35 moim idą zęby od trzech miesięcy!! Antoś miał tak samo mam nadzieję że wyjdą im podobnie jak jemu w 7mcu Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: no to gdzie? 12.09.07, 15:21 Hej! Dziewczyny ale Pola to chyba beda zablokowane w sobote a nie piatek? A my na piatek jestesmy umowione. Chyba, ze przygotowania beda w piatek. Ja nie wiem. Jezeli ten piatek zostaje i Pola tez to z tego co pamietam na 15.00 jestesmy umowione. Pod Bolkiem??? Dajcie znac lub rzuccie jakies propozycje. Pozdrawiam m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: no to gdzie? 12.09.07, 17:04 no ja też myślałam ze 15 przy Bolku Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: no to gdzie? 12.09.07, 17:45 to ja tak namieszałam z ta sobotą sorki ale w piątek to pewnie nie dam rady sama dojechac a wszystcy odmówili wspólpracy mam nadzieje ze pogoda dopisze i spacerek sie wam uda pozdrawiam Ewa.. Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: no to gdzie? 12.09.07, 17:55 oki, bede o 15 pod Bolkiem, mogę sie troszkę spóznic. Musze pozbierać wszystkich po drodze, młodego z przedszkola, M z pracy )))))ale oczywiście postaram sie być na czas!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nata102 Re: no to gdzie? 13.09.07, 16:22 Cześć dziewczyny! od kilku dni szwankował mi internet, bo mamy powazne roboty drogowe na ulicy. Ale dzis pisze i bardzo chce jutro byc. o 15.00 pod Bolkiem (tak dla upewnienia). buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 nata to do jutra :) 13.09.07, 17:35 fajnie,że będziesz i ty im więcej nas tym lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj pierwsza przespana noc :) 14.09.07, 08:28 Witam, raportuje ze pierwszy raz przespalysmy cala noc ja i moje polroczne szczescia. Od jakis 2 tygodni strasznie sie z nimi meczylam bo mi sie budzily co 1,5-2,5 godziny tak na zmiane, jak byly malutkie nie bylo tak zle. No i usilaowalam sie domyslec co jest nie tak, bo nie byly glodne tylko musialam im smoki wkladac. zrobilo sie chlodniej wiec spaly juz w cieplejszych ubrankach i cieplejszych spiworkach - nie pomoglo, dostawaly wiecej jesc wieczorem - nie pomoglo, zrobilo sie jeszcze chlodniej - spaly jeszcze pod kocykiem - nie pomoglo. Bylam wczoraj na szczepieniu i lekarka doradzila zeby klasc pozniej ale ja uwazam ze to nie jest dobre rozwiazanie bo one wcale nie byly wyspane w nocy tylko po prostu sie budzily. No i wczoraj wyciagnelam koldry!! i pomoglo od razu widocznie bylo im jednak za zimno - temp w pokoju 20-21 stopni w nocy. Nawet nie wiecie jaka jestem szczesliwa Wczesniej tez sie zadazaly dobre noce ale cos mnie budzio albo ktoras jednak sie budzila. A dzis od 19.30 do 7.10!!! Pozdrawiam picasaweb.google.com/justyna.gough/6Month/photo#51089960315940 27250 Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: pierwsza przespana noc :) 14.09.07, 20:51 moje dziewczynki od jakiegos miesiąca śpią od 21 do 5-6 rano maja teraz 3 miesiące i 9 dni mam nadzieję ze już bedzie tylko lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: pierwsza przespana noc :) 15.09.07, 21:05 moje spały dopóki nie zaczęły się zęby... Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Tusia i Dika 15.09.07, 11:42 Wielkie dzieki za bardzo mily spacer. Dika milo bylo Cie poznac )) Tusiu, moze pojdziemy razem do Multikina??? Bardzo bym chciala. Do uslyszenia z 2 tygodnie, juhhhuuuuu )))) papa m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Magda :) 15.09.07, 21:06 mnie też było miło jak tylko znów będziemy w Warszawie spotkamy się na pewno twoje córeczki są śliczne i takie podobne ps. zdjęcia wyślę na maila PS2. udanych wakacji wypoczywajcie pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Mamy zęby 15.09.07, 21:08 Jasio i Tusia mają ząbki wyszły im w Warszawie 14 września, górne lewe dwójki!!! szok!!! w ten sam dzień i te same zęby (nie dolne jedynki tylko górne dwójki) na dole widać już po dziąsłami jedynki i dwójki dorosłe moje bąble małe wampirki Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: Mamy zęby 15.09.07, 22:59 gratuluje ząbków a jak dzieciaczki - bardzo marudziły na zęby ?? trochę sie tgo obawiam bo moje dziewczyny maja juz bardzo regularny rytm i boje sie ze zeby wszystko zepsują Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: Mamy zęby 16.09.07, 08:08 Jasio marudził aż trzy m-ce!!! Martusia tylko 3 noce troszkę Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: Mamy zęby 17.09.07, 08:16 gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! super że juz mają pierwsze zabki za soba, teraz to już z górki ))) kurcze, strasznie mi przykro że nie dotarłam ( myslę że nastepnym razem juz napewno mi sie uda. Pozdrawiam i duzo zdrówka dla antosia, wiem co znaczy chory dzieciaczek ...... Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Szczęśliwej podrózy Dika 20.09.07, 08:54 tak tak w temacie, i miłego pobytu zyczę buźka Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: Mamy zęby 22.09.07, 07:13 Gratulujemy my nie mamy jeszcze zadnych i nic tez sie nie zapowiada, podobno wychodzenie zebow jest w pewnym stopniu dziedziczone a ja i moj maz mielismy zabki pozno. No zobaczymy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama no i siedzimy ;)) 23.09.07, 22:56 dzisiaj paulinka pierwszy raz siedziala sama, bardzo nas Tym samodzielnym wyczynem zaskoczyla. Karolka jest bliźniakiem który do tejpowy robil wszystko jako "pierwszy" )) fajnie wyglądała heheheh tak jej się to spodobalo że teraz caly czas siada, łóżeczko oczywiście zostalo obniżone )) pozatym zabków nie widać, wszedzie tylko slina ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: no i siedzimy ;)) 24.09.07, 20:18 o to suuuper gratulacje cieszę się nasze same jeszcze siąść nie potrafią,ale łóżeczka też już dawno obniżyliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 wróciliśmy z chrzcin siostrzeńców...i 24.09.07, 20:20 idą nam kolejne ząbki i Marcie i Jasiowi wychodzą drugie górne dwójki a dodatkowo Marcie dolna jedynka. Próbują się też dźwigać do raczkowania. Jasio non stop gada i gada "tatatata, dadadada, itp itd " a na chrzcie było fajnie hehehe pozdrawiam i wracam do pisania rzecz jasna aha tusia nie ma dostępu do netu Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: wróciliśmy z chrzcin siostrzeńców...i 25.09.07, 10:36 to fajnie ze chrzciny się udały. U nas zabków nie widać, ale za to karolinka juz od tygodnia zaczyna raczkowac, jest baaaaaaaaaardzo silna. pozycję do raczkowania ma opanowana, pupka w górze, rączki proste.... tylko nie umie zaapać jak te nogi i rece w jednym czasie do przodu dawać i w efekcie londuje na buzi wozli zdecydowanie pozycję tzw na partyzanta, czolga sie zołnierze w okopach hehheheheheheh. Paulinki natomiast wogole raczkowanie nie interesuje, skupila sie tylko i wyłacznie na siedzeniu. Jenx bawi się super na wczasach, pogode ma piekna no i laski tez zniosly super podróż i z zasypianiem nie mają problemu. Fajnie, trzymalam za nia kciuki zeby jej nie daly popalić, na szczęscie wyrozumiałe dziewuchy ))))))) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: wróciliśmy z chrzcin siostrzeńców...i 26.09.07, 14:38 E to zdolne te twoje małe super a u nas wychodzą drugi i trzeci ząbek więc wkrótce we dwójkę będą mieć już 6 hehehe no i super, że jenx dobrze się bawi Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 bialybez1 ma do sprzedania kombinezoniki 26.09.07, 07:19 rozmiar 74, dwa takie same, z dopinanymi bucikami. Prosiła mnie by spytać czy któraś z was nie chciałaby odkupić na zimę. Jakby ktoś chciał mam ich zdjęcia i maila do bialybez1. Ja już od niej parę rzeczy kupowałam, wszystko fajne i zadbane ja już mam kombinezony i w rozmiarze 80 pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert CHWALE SIĘ ;) 26.09.07, 10:41 moje dziewczyny 5 października skończa 4 m-ce a wczoraj Basia przy pokapielowym smarowaniu parafina dwa razy przekręciła się z brzucha na plecki hurra tylko teraz Krystynka musi ja dogonić z tym przekrecaniem dumna mama Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: bialybez1 ma do sprzedania kombinezoniki 27.09.07, 11:39 Ja bardzo prosze o zdjecia bo wlasnie szukam kombinezonkow bo beda mi pewnie potrzebne jak przylecimy w listopadzie. Ile kosztuja kombinezony? PS Po bulgarsku kombinezon to jest kosmonaut bo tu zaczelam tez szukac. Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: bialybez1 ma do sprzedania kombinezoniki 27.09.07, 13:16 wysłać ci na mail gazetowy czy inny? Odpowiedz Link Zgłoś
kremenaj Re: bialybez1 ma do sprzedania kombinezoniki 27.09.07, 13:49 gazetowy prosze dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
tusia21 JESTEM!!! 07.10.07, 13:57 Jeszcze w to nie wierzę-mam net!!! I za długie sztuczne paznokcie zeby pisac na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: JESTEM!!! 07.10.07, 18:48 witam Tusiu, ciesze się że masz neta ... a co do paznokci to znam ten bol.... Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 no i są kolejne.... ząbki 27.09.07, 09:23 Marta ma już dwie górne dwójki i dolną jedynkę, Jasio dwie górne dwójki, małe wampirki, jak nic widać kolejne jedynki dolne....ale przyspieszenie Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: no i są kolejne.... ząbki 27.09.07, 09:39 a dbacie juz o ząbki maluchów?? Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: no i są kolejne.... ząbki 27.09.07, 13:16 nie jak będę siedzieć pewnie kupię im szczoteczki Odpowiedz Link Zgłoś
ewbert Re: no i są kolejne.... ząbki 28.09.07, 16:25 dla takich malców to chyba takie na palue nakładane silikonowe?? ciekawa jestem bo moje dziewczyny dopiero 4 m-ce i nie myslimy jeszcze o ząbkach a przecież trzeba bedzie o nie zadbać jak już sie pojawią teraz przed nami wprowadzenie bebiko 2 no i oczywiście marchewka i jabłuszko mam nadzieje ze nie bedzie sensacji Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: no i są kolejne.... ząbki 28.09.07, 21:55 Antoś miał takie gumowe szczoteczki z canpola Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Juz jestesmy :) 01.10.07, 22:33 Hej dziewczyny! Jak sie macie? My juz wrocilismy. Bylo suuuuper! Dziewczyny od razu sie zaaklimatyzowaly, spaly lepiej niz w domu... serio! pogoda byla fajna bo nie za cieplo i nie za zimno. O matko, jak odpoczelam! Tylko droga powrotna byla ciezka bo w srodku nocy, ale nie pogorszylo nam to nastroju. A teraz, coz, ja juz czekam na kolejne wakacje, hehehehehehe. Mam nadzieje, ze u Was ok! Napiszcie co i jak... buzka m Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 witaj jenx 02.10.07, 09:59 super,że wakacje się udały i że odpoczęliście czekamy na jakieś fotki, jak nie chcesz na forum zamieszczać, to poślij na maila please chętnie obejrzę u nas ok, Marta ma już 4 zęby!!! wyszły w ciągu 14 dni Jasio ma dwa i dwa następne właśnie wychodzą. jesteśmy już po ostatnim w tym roku szczepieniu, Jasio waży 8700, Marta 6740. tusia21 się przeprowadziła, na razie wynajmują segment na Białołęce i nie ma dostępu do netu, a z dobrych wieści będą mogli kupić ten domek w Markach pzdr i buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
jenx Re: witaj jenx 02.10.07, 10:19 zdjecia przesle na maila za jakis czas bo piotrek je ma w jakisms specjalnym programie. fajnie, ze tusi sie udalo! Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 pozdrowienia i wiadomości od tusi21 03.10.07, 10:19 Dziewczyny Tusia kazała was wszystkie serdecznie pozdrowić, ponieważ się przeprowadziła, nie ma dostępu do netu niestety czekają teraz na decyzję banku o przyznaniu kredytu i kupią w końcu ten swój domek z innych spraw to nie jest za dobrze, bo wszyscy ciągle chorują i ona była chora i dziewczyny, Ala nie chodzi do przedszkola,była przeziębiona, ma problemy z układem moczowym i jeszcze podobno jakieś szmery na sercu, Julce nie mogą się przebić ząbki cierpi, ma napady krzyku, a Nel dostała antybiotyk bo jest bliska zapalenia oskrzeli, zrobiło jej się też coś pod pachami i dostała jakąś maść z antybiotykiem też lekarka odradziła posyłanie Ali w tym roku do przedszkola, bo inaczej wszystkie będą ciągle chorować i Marta już nie wie co robić??? oj dużo tego wszystkiego ale trzymamy kciuki za dzielne dziewczyny prawda i zdrówka życzymy buziaki Dika Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: pozdrowienia i wiadomości od tusi21 03.10.07, 23:05 ojejku, to sie posypalo .... Adam tez miala jakąś wysypke w okolicach pachwin, dostalismy maść i przeszło. u mnie Jacus zachorowal i oczywiście "sprzedal" przeziębienie wszystkim dzieciom... na szczęście Adam jest już troszke odporny więc mu przechodzi, dziewczynki kichajai praychaja ale staram się nie dopuścić do rozwinięcia infekcji. waża po 7,5 kg. calkiem nieźle ale i tak mam fobie że sa zamałe. Wracając do Ali, to prawda że przez pierwszy rok dzieci najwięcej choruja w przedszklu, sama to przezyłam, dlatego zdecydowałams ię wyslać Adama do przedszkola już rok temu, uważam że byla to baaardzo dobra decyzja. teraz jest juz bardziej odporny. Życze jej dużo zdrówka i wytrwalości, ja sie modlę żeby ten rok się skończył jak najszybciej, dla nas był beznadziejny..... dla innych tez jak widac.... Pozdrawiam i glowa do góry!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 pracującomamo 04.10.07, 07:10 zdrówka i dla was jeszcze tylko niecałe trzy m-ce tego roku ale jedno dobre wydarzenie w tym roku było... wszystkie urodziłyśmy nasze kochane i zdrowe bliźniaki a przyszły rok musi być lepszy i już dobrze ci ważą, co ja mam powiedzieć, mam prawdziwego okruszka, Martusia na 7 m-cy i 11 dni ważyła 6740, ale jest długa po mamie i nie wygląda aż tak chudo , najważniejsze,że jest zdrowa, a Jaś chłop jest 2 kg cięższy. Przegonił nawet Antosia on na 7 mcy ważył 8170 (urodzeniowa Antosia- 4 kg o 1 kg wyższa niż Jaś-2900) ale widać sztuczne mleko robi swoje i dzieci szybciej przybierają, bo Anti był na cycku, Marta też dalej tylko cyc, choć ładnie je owoce, obiadki i kaszki, butli z mlekiem nie weźmie za żadne skarby! pozdrawiam i już niedługo powedzenia w pracy macie już opiekunkę? dika Odpowiedz Link Zgłoś
pracujacamama Re: pracującomamo 04.10.07, 10:13 moja mama zostanie z dzieciaczkami.... super )))) Odpowiedz Link Zgłoś
blizniaki14 Re: pracującomamo 04.10.07, 12:30 a to fajnie )) bo i tanio hehehe no i z nikim obcym nie muszą być Odpowiedz Link Zgłoś