Dodaj do ulubionych

Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji

25.04.07, 08:22
Witajcie,
kto urządzał przyjęcie w restauracji?

Co zabrać dla dzieci? Przewijak i wózek - to oczywiste, ale czy coś jeszcze
się przyda? W restauracji nie mają nic dla maluchów ( np. łóżeczka), już
pytałam. Udostępnią nam oczywiście pokój do karmienia i przewijania.
Napiszcie proszę, ile może trwać taka impreza, by ani dzieci, ani byśmy my nie
byli za bardzo zmęczeni - czy 5 godzin będzie w sam raz?
Zastanawiam się nad ilością dań:
- obiad (dwudaniowy, bogaty, bo z mięs 3 rodzaje)
- lody
- tort
- ciasta i owoce
- zimna płyta ( sałatka, śledź, wędliny)

to nie będzie za dużo?

Planujemy na czerwiec, w niedzielę, może być gorąco.
Będę b. wdzięczna za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • mama_pysiaczkow Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 25.04.07, 09:40
      u nas było 12 osób na obiedzie po chrzcinach. nie robiłam w restauracji bo nie
      chciałam zabierac do miejsca zadymionego Maluchów - to był październik wiec na
      zewnątrz nie dało sie zrobic. Wynajęłam kobiete która ugotowała i przygotowała
      obiad u mnie w domu. Wszystko poustawiała podczas naszego pobytu w kosciele a
      wiec po powrocie goscie siadali tylko do stołu.
    • gosiapal Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 25.04.07, 11:45
      my robilismy w swieta na 20 osob
      impreza trwala ok 4 godz, pozniej wszyscy zaczeli juz wychodzic, z reszta
      bylismy bardzo zmeczeni

nie wiem w jakim wieku masz dzieci, moje mialy prawie 9 miesiecy,wiec zabralam
      krzeselka, w ktorych siedzialy przy stolach, koc gdzie mogly pelzac i zabawki
      poza tym bylo duzo cioc do noszenia

co do dan bylo tak jak napislas, z tym ze u nas nie bylo juz lodow
      obiad i tort owszem zjedzone ale pozostale rzeczy prawie nie ruszone

tez mielismy salke do przewijania ,karmienia i gdzie maluchy mogly sie przespac

nie bylo problemu z dymem papierosowym bo knajpa byla zamknieta dla gosci
      jesli byli jacys palacze to wychodzili na zewnatrz
      mysle ze sprawe palenia mozesz uzgodnic w wlascicielem lokalu, przeciez musi
      byc wydzielone miejsce, chyba nie wolno palic gosciom przy stolikach,
      na pewno da sie to zalatwic aby obylo sie bez uszczerbku dla maluchow
      • gosiareczka Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 25.04.07, 11:58
        Robiliśmy chrzciny gdy małe miały 3 m-ce
        Impreza była na ok. 30 osób
        wczesniej poszliśmy do tej restauracji zjeść próbny obiad i zobaczyć ogólną
        atmosfere.
        Chrzciny w kościele były na 13:30, później w knajpie obiad z 2 dań, później
        kawa+ciacho... i o godz. 17:30 mała kolacyjka. Wszyscy rozeszli się ok.19:00.
        Mieliśmy ze soba leżaczki oraz wózek, z wózka nie korzystaliśmy, natomiast z
        leżaczków jak najbardziej.
        Wzięłam tez podgrzewacz, bo akurat tego dnia karmiłam butlami by było mi
        łatwiej.
        Nasze miejsce odgrodzone było parawanem, także nikt obcy nie wchodził...
        palarnia była na zewnątrz.
        Wszystko udalo się super, dzieci nie były zbyt marudne, przespały sie w
        leżaczkach.
        a my wypoczęcie, bo nie musieliśmy "tańczyć" nad gośćmi a i sami mogliśmy
        usiąść i być obsługiwanymi... tak jak to powinno tego dnia być... smile)

Aha... wzięlam też na przebranie inne ubranka, tez odświętne, ale wygodniejsze,
        by dzieci dobrze się czuły smile
        • anjazzielonego Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 25.04.07, 14:18
          Dziękuję Wam za porady.
          Ja na pewno nie będę tego szykować w domu, musiałabym pożyczyć z 16 krzeseł, 2
          stoły, zastawę itp, narobić się jak osioł, a też chcę się ładnie ubrać i zostać
          potraktowaną jak gośćsmile)

Moje dziewczyny będą miały 7 mcy (5 wieku korygowanego), na pewno weźmiemy
          wózek, bo one super wtedy śpią. Restauracja jest świetnie położona, w zasadzie
          przy lesie, ustronnie, jest duży taras ze stolikami. Raczej będzie zamknięta dla
          innych - tzn. stoliki na zewnątrz na pewno nie, ale lokal w środku będzie tylko
          do naszej dyspozycji. No i zawsze będzie można wyjść na świeże powietrze,
          powozić małe w wózku. W sumie będzie 16-20 osób. Myślę, czy tego jedzenia nie
          będzie za dużo, tort na 100% musi być, ale może lody niekoniecznie? I tak będą
          różne ciasta..... Czy zamawiałyście jakieś specjalne torty, np. w kształcie
          księgi? Ja kocham Czarny Las- góra bitej śmietany i czekolady z wiśniami, już mi
          potwierdzili, że upiekąsmile)
          Czy mogę wiedzieć, ile płaciliście w lokalu? Mi podano cenę 66 zł za osobę
          dorosłą, 47 zł za dziecko (będzie 2 gości do lat 10). Uważam, że jak za takie
          przyjęcie to nie jest drogo.
          • gosiapal Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 25.04.07, 21:46
            tort byl zwykly ale przepyszny z bitej smietany
            koszt to 80 zł za osobe
            • agiq Re: Przyjęcie z okazji chrztu w restauracji 26.04.07, 08:53
              moje miały na chrzcie 6 miesiecy, byly grzeczniejsze jak w domu, spaly w ozku,
              bawily sie w wozku, jadly w fotelikach.
              robilismy w restauracji hotelowej ale w takim hotelu na uboczu i nikogo tam nie
              bylo oprocz nas, 82 zlote za osobe- przystawka, obiad, wino, lody, ciasto i
              strogonow (zamiast zimnej plyty). Trwalo to od 14 do 18.
              A swoja droga anjazzielonego gdzie znalazlas takie ladne miejsce? bo Ty z
              Małopolski, prawda?
              • anjazzielonego do Agiq 26.04.07, 09:46
                Agiq, tak, dobrze pamiętaszsmile)
                Jestem z Bochni.
                Są u nas ze 2 naprawdę fajne restauracje, wybraliśmy sprawdzoną, i pięknie położoną.
                stronka:
                www.hotel-zalesie.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka