agik16 24.10.08, 18:15 Jestem w 8 miesiącu ciąży i okazuje się że będę miała bliźniaki.Czy to prawda że bliźniaki się gorzej wychowuje niż normalne dzieci? --------------------- czynniki-sukcesu.zlotemysli.pl/Agik16.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mk271 Re: bliźniaki 24.10.08, 19:31 na pewno jest wiecej obowiązkow niż przy jednym dziecku. ale czemu mialoby być gorzej??? najważniesze aby były zdrowe, podwójna radość = podwójne kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
moni_flis Re: bliźniaki 24.10.08, 19:58 Blizniaki to tez normalne dzieci A jak beda sie wychowywac zalezy jakie beda miec charakterki Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: bliźniaki 24.10.08, 19:59 agik16 napisała: > Jestem w 8 miesiącu ciąży i okazuje się że będę miała bliźniaki. I dopiero teraz się dowiedziałaś że będziesz miała bliźniaki??Dziwne trochę. Czy to prawda > że bliźniaki się gorzej wychowuje niż normalne dzieci? A co masz na myśli pisząc "normalne"? Bliźniaki to też dzieci.Tyle że dwoje.Wierz mi,są zupełnie normalne.To nie mutanty. A tak na temat to wszystkiego jest razy dwa.Kłopoty,choroby,wydatki pomnóż przez dwa.Ale za to radości,dumę z osiągnięć,wzruszeń...też razy dwa) > > --------------------- > czynniki-sukcesu.zlotemysli.pl/Agik16.php Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_i_dzieci Re: bliźniaki 24.10.08, 21:20 Ja bym powiedziała,że wychowuje się lepiej niż inne dzieci. Na pewno trochę więcej pracy,ale za to np.bawią się razem, nie nudzą się itp Odpowiedz Link Zgłoś
ciri_77 po pierwsze - gratuluje "donoszenia" ciazy do 8 mi 24.10.08, 21:38 a w to ze dowiedzalas sie dopiero teraz - hmm, nie bardzo chce mi sie wierzyc, na kazdym usg widac ciaze blizniacza od samego poczatku... poza tym - blizniaki to Sa NORMALNE dzieci i wychowuja sie dokladnie tak samo jak dzieci pojedynsze, czy trojaczki - inne sa tylko skale problemow finansowych i np bunty dwulatkow masz prawie jednoczesnie Odpowiedz Link Zgłoś
mpjlycha Re: bliźniaki 24.10.08, 22:17 Ja tez uwazam ze bliźniaki wychowuje sie duuuuuuuuuuuużo lepiej niz pojedyńcze dziecko, no i bliźniaki to tez NORMALNE dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: bliźniaki 26.10.08, 12:33 dziewczyny, no to się okazało, że mamy "nienormalne" dzieci)) Odpowiedz Link Zgłoś
di.da Re: bliźniaki 26.10.08, 13:05 bliznieta wychowuje sie jak nienormalne dzieci, wkrotce sie o tym przekonasz a na powanze to trolem mi tu jedzie na odleglosc Odpowiedz Link Zgłoś