monikab755 08.12.08, 15:04 Witam. Za miesiąc mam chrzciny bliźniaków u swojej siostry Ile teraz trzeba dać na chrzciny każdemu z bliźniaków? Dodam że nie będę chrzestną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewbert Re: Ile dać na chrzciny 08.12.08, 22:32 my dziewczynki chrzciliśmy w sierpniu.. i jeżeli chodzi o prezenty to kształtowały sie na BARDZO różnym poziomie.... więc chyba musisz sie sugerowac własnymi możliwościami... a jeżeli moge coś podpowiedziec, co mi sie wydaje słuszne to 100-150 na dziecko...czyli 200-300 PLN....ale liczy sie to na ile ciebie stac, bo jezeli mozesz sobie pozwolić na wiecej to wierz mi rodzice maluchów bedą wiedzieli na co te pieniązki sporzytkowac Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: Ile dać na chrzciny 08.12.08, 23:31 gdybym teraz szla do kogos na chwrzciny (a to zapewne ktos bliski) to dalabym okolo 200zl na dziecko.. oczywiscie jak mowi poprzedniczka: "mierz sily na zamiary" czy odrotnie kazdy daje ile moze, tu nie ma znaczenia ile generalnie sie daje, czy ile nie wypada dac! pomysl sobie ile Ty chcialabys dostac od jakiejs cioci Twojego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
chrust5 Re: Ile dać na chrzciny 09.12.08, 09:11 U nas w ogole nie ma zwyczaju pieniedzy, goscie przynosili najwyzej prezenty, czasem pytali sie przed czego potrzebujemy. Dostalismy tylko jedna koperte, 400 zl czyli 200 zl na dziecko i wydawalo nam sie, ze to bardzo duzo. Prezenty na pewno nie przekraczaly wartosci 50 zl, od chrzestnych wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
akado Re: Ile dać na chrzciny 13.12.08, 20:09 Ja bym dała 150zł do 200zł na każde dziecko. No ale wiadomo że 400 zł to już bardzo duży wydatek w sumie, więc jak Cię nie stać to daj po 100 zł na każde dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś