Dodaj do ulubionych

elektroniczna niania video

15.03.09, 12:41
miał ktoś takie cudo? Chcę zrobić "monitoring" pokoi w tamtym mieszkaniu abym
wiedziała co robią dzieci kiedy będę wychodzić do kuchni i zastanawiałam się
nad czymś takim właśnie
Mężuś mówi, że to wyjdzie za drogo (3szt.) że lepiej zrobić poprzez kamerki
internetowe, ale wtedy musiałabym mieć non stop włączony komputer i jeszcze
jeden monitor w kuchni (gdzie se go postawie? na lampie?). Zbyt dużo rzeczy
już uzależnione mamy od komputera (np. telefon), a takie małe cuda mogę w ręce
przenosić. Interesuje mnie tylko czy nie za małe te ekraniki? Wydają się dość
tycie. Czy gdybym postawiła kamerkę tak by mieć wgląd w 90% pomieszczenia (np.
pod sufitem w rogu) to czy an tym małym ekraniku będę cokolwiek porządnie
widziała??
Obserwuj wątek
    • cytrusowa Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 12:57
      my mamy tylko kamerke via internet, na czas spania malych.
      sprawdza sie w stu procentach. taka niania pewnie by sie nie przydala, bo mlode
      w ciagu dnia w salonie, w poblizu kuchni sie kreca, wiec mam je na oku
      ale pomysl fajny
      • cytrusowa Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 13:00
        wlasnie pogadalam z mezem, widzial takie cuda, Philipsa akurat, twierdzi ze
        malutki ten ekranik i dokladnie nie widac.
        wiesz, jak bedzie jasno, to cos zobaczysz ale to nie bedzie ta jakosc jak na
        laptopie

na laptopie zreszta nie zawsze dobrze widze, jelsi w pokoju jest ciemno ub
        srednio jasno...
        • anna_sla Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 13:24
          wiesz będę potrzebowała tego głównie w dzień, bo kupiliśmy drugie mieszkanie
          (sąsiednie) i jak je połączymy to do pokonania będę miała kawałek korytarzyka
          (nasz przedpokój, kawałek łazienki i cały tamten przedpokój). Tam będą pokoje
          dzieci, w których będę pilnowała podopiecznych i muszę widzieć co się dzieje jak
          będę wychodzić do kuchni. Poza tym nie wyobrażam sobie aby mi w nocy miał
          komputer chodzić, nie zasnę!
          • cytrusowa Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 14:25
            no tak, ja piszac o ciemnosci mialam namysli opcje spuszczonych zaluzji do
            spania, no ale moje mlodsze sasmile

rozumiem, ze to ma ci tez pomoc w opiece nad dzieciakami oprocz twojej
            trojeczki, tak?
            to mysle sobie, ze to bedzie inwestycja, ktora sie oplaci - jesli nadal
            planujesz opiekowac sie dziecmi zarobkowo, to powinno byc ok-trzeba patrzec
            dlugofalowosmile
            • anna_sla Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 20:23
              chyba w takim razie kupię najpierw jedno i zobaczę jak się sprawdza.. dzięki Ci
              i Twojemu mężowi za odpowiedź smile
              • hannamay Re: elektroniczna niania video 15.03.09, 22:37
                nie patrz na cene jak bedziesz kupowac - naprawde zeby dobrze odbieral i glos i
                obraz musisz sporo zaplacic. my mamy dwa monitory na raz plus jedno video.
                testowalismy od groma bo albo robily jakies sprzezenia - zanikal glos ( budze
                sie w srodku nocy a tu cisza ..) albo obraz pojawial sie i znikal albo sasiedzi
                tez mieli taki i sciagalismy sie nawzajem. mam na mysli taki monitor ktory
                przenosisz ajk sluchawke z ekranikiem. sa tez takie gdzie masz ekran wiekszy
                niczym tv ale nie sprawdza sie jesli jestes w domu aktywna i robisz mase spraw.
                ja nosze ze soba kiedy sprzatam, robie tysiac spraw a kiedy jestem np w kuchni
                wlaczam do gniazdka tak aby nie tracic baterii. moim zdaniem super sprawa jak
                trafisz na dobry sprzet.

ja moje chyba bede do pelnoletnoisci monitorowac ..

www.target.com/gp/search/176-5889512-9012212?field-keywords=baby+monitor&url=index%3Dtarget&ref=sr_bx_1_1&x=0&y=0
                sporo tego w najbardziej popularnym sklepie ..
    • piegoosek Re: elektroniczna niania video 16.03.09, 00:53
      ja mam! rewelacyjna sprawa! bardzo wszystkim chwale! nasza kamerka jest
      produkcji chinskiej i nie ma nawet nazwy, dostalismy ja w prezencie pod choinkie
      przed urodzeniem blizniakow, kosztowala ok. 200zl, te dwa lata temu niestety nie
      bylo duzego wyboru, a teraz widzialam, ze sporo tego sie pojawilo i ceny sa duzo
      dostepniejsze! nasza zaczela ostatnio szwankowac, ale jest z noktowizyjna i w
      kolorze i glos dobrze odbiera, od jakiegos czasu tylko cos okropnie zakloca, ale
      podejrzewam, ze to cos "z zewnatrz".
      tez nie zgodzilabym sie na kamerki internetowe uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka