Dodaj do ulubionych

X-lander X-twin polecam ten wózek

27.03.09, 20:03
Witam wszyskie mamusie bliźniaków
dwa tygodnie temu kupiłam nowy model wózka x-landera.Byłam nim już
zachwycona w sklepie,ale po pierwszym spacerze moje zachwycenie nim
sie utwierdziło.Mało tego nawet mój mąż był zadowolony z niego.
Leciutki,z łatwością go wnoszę na piętro a jestem drobnej
postury.Bardzo dobrze wyważony,a co najważniejsze i aż nie możliwe
dla mnie było do tej pory to bardzo zwrotny.Bardziej niż pojedyńczy
wózek mojej szwagierki chicco.Kręci się wokół własnej osi bez
problemu.Jestem bardzo z niego zadowolona i polecam go wszyskim.Mam
nadzieje że w zimę też sie sprawdzi.
Obserwuj wątek
    • m_jak_ania Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 27.03.09, 20:15
      A ile dokładnie waży ten wózek i w jakim wieku są Twoje dzieci? Parę dni temu
      przeglądałam ofertę x-landera i jeszcze nie było wózków bliźniaczych, a tu taka
      niespodzianka smile Przymierzałam się do sprowadzenia z USA wózka InStep Safari
      Double, ale widzę, że X-lander jest bardzo podobny smile
      • anulaaa33 Re: X-lander X-twin czy peg perego duette SW 27.03.09, 21:27
        A ja się cały czas zastanawiam i co chwilę mi coś zaprząta głowe.Ja
        się zdecydowałam na peg perego duette i teraz nie wiem który byłby
        lepszy szerszy czy dłuższy...z punktu widzenia sklepów i drzwi to
        raczej pp ale przeraża mnie w nim ta kierownica,czy może ktoś
        doradzić czy łatwo nią się kieruje??
        • gosiapal Re: X-lander X-twin czy peg perego duette SW 27.03.09, 21:52
          wiesz, to zalezy jakie masz warunki.
          jesli musisz miec długi to pewnie kupisz pp.
          ale jesli mozesz sobie pozwolic na szeroki to polecam.
          ja mialam na początku pp duette sw (byl to pierwszy sprowadzony do
          PL z wada fabryczną, na czas wymiany dostałam od importera poprzedni
          model- wg mnie o niebo lepszy) i nie bylam zachwycona. kierownica
          fajna ale zeby skrecic np o 90 stopni to krecisz jak na egzaminie na
          prawko przy zawracaniu na waskiej ulicy- na 3smile
          dodaktowo kierownica utrudnia podbijanie wózka na kraweznikach.
          ciezko sie go prowadzi po prawie kazdej drodze z wyjatkiem parkowych
          alejek.
          wiem, ze jestem jedna z niewielu osob niezadowolonych z wozka,
          wszyscy tu zachwalaja jaki jest super. ja tez tak na poczatku
          myslalam. fakt, ze jest wygodny do samochodu gdy masz malutkie
          dzieci. ja do tego go uzywalam- na stalaz foteliki i wszedzie moglam
          sie wybrać. ale do celów spacerowych nie polecam (mieszkam w wawie i
          nie mam na mysli wertepów tylko chodniki).
          co do kierownicy to musisz jeszcze duzo siły włozyc aby trzymac
          wózek aby prosto jechał. niby mozna zablokowac kólka ale to sie nie
          sprawdza.
          jesli mozesz sobie pozwolic na szeroki wozek to polecam. duzo
          łatwiej sie prowadzi. a gdy ma duze pompowane koła to juz masz to co
          potrzeba.
          ja mam instepa, jak dla mnie to super bryka. nawet po dolinie
          koscieliskiej jezdzilismy prowadząc go jedna reką.
        • pszczolaasia Re: X-lander X-twin czy peg perego duette SW 28.03.09, 18:09
          mialam szerszy a teraz mam ppduette i Ci powiem, ze jakby byl jakis dobry
          szerszy..gdybym szerszym wchodzila do kazdego skelpu to bym wziela szerszy. ale
          jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. pp ma jedna wade jak dla mnie-
          piankowe kola. uwielbiamy biegac po lesie - strasznie trzesie...ale mlodym to
          nie przeszkadza. zasypiaja az milowink
    • m_jak_ania Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 27.03.09, 20:32
      I napisz jeszcze, jak szeroki jest ten wózek i z czego są koła, bo widzę, że
      raczej nie są pompowane smile
      • gosiapal Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 27.03.09, 21:54
        aniu, z czystym sumieniem polecam ci instepa.
        jesli ten wspomniany w tytułe watku wozek nie ma pompowanych kół to
        nie kupuj.
        instep prowadzi sie lekko, na chodniku jednym palcem go popchniesz.
        ja mam i sobie chwale.
    • myszeczka1979 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 28.03.09, 12:53
      Też kupiłam X LANDERA X TWIN , co prawda kilka dni temu, ale już
      mogę coś i nim napisać.Prowadzi się rzeczywiście łatwo, jest lekki i
      pięękny, zielony smileMa w środku super miłe w dotyku otulinki i
      pokrowce na nóżki.Koła piankowe, twarde, na pewno przegrywają z
      pompowanymi, bo trzęsie niemiłosiernie.Szerokość-facet w sklepie w
      najszerszym punkcie /uchwyt do składania/ wymierzył 78 cm, nie jak
      podaje producent 76.Ale ma jeden, FATALNY feler: w chwili obecnej
      nie ma dostępnej do niego folii p/deszczowej, a materiał szybko
      nasiąka....wg producenta ma niby być na przełomnie czerwca i
      lipca...hmmm...a właśnie teraz jest najbardziej potrzebny.Ponadto
      dostęp do kosza na zakupy praktycznie niemożliwy, gdy siedzonka
      rozłożone na płasko.Jak na razie tyle uwag.
      • gozdek10 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 14.04.09, 14:18
        Hej!
        A ja mam pytanie, czy ten wózek się składa i jeśli tak, to czy na
        tyle by zmieścił się do bagażnika samochodu osobowego (Fiat Bravo)?
        • myszeczka1979 Hmm... 15.04.09, 12:58
          Składa się tak jakby na pół,choć nadal jest duży.Nam się nie mieści
          do Peugeota 307,ale już do Fiata Bravy wejdzie.Nie wiem dokładnie
          jaki bagażnik ma Bravo.
          • izaaa4 Re: pytanko 17.04.09, 08:48
            witamsmile Mi bardzo sie spodobał x-lander x-twin ale mam pytanie do posiadaczek tego wózka czy obydwa oparcia są niezależne?? czy jak rozkładamy do pozycji leżącej to dwa na raz i nie ma innej opcji??
            dziekuje za odpowiedźsmile
            pozdrawiam
            • otkimi Re: pytanko 17.04.09, 15:33
              tak , oparcia sa niezalezne
              W wyposażeniu standardowym wózek posiada:

* lekki stelaż na dużych piankowych kołach
              * przednie koła obrotowe z możliwością blokady do jazdy na wprost
              * skórzana rączka z regulacją wysokości położenia
              * dwa wygodne siedziska spacerowe
              * dwa ciepłe śpiworki w kolorze wózka
              * regulowana budka z dużą kieszenią z tyłu
              * 5-punktowe pasy bezpieczeństwa
              * płynne regulowane oparcie
              * miękki materacyk i bawełniana wyściółka
              * regulowany podnóżek
              * ochronny pokrowiec na nóżki
              * ergonomiczny hamulec
              * 12 calowe koła przednie, obracające się o 360 stopni
              * możliwość blokady przednich kół
              * dwa zdejmowane pałąki bezpieczeństwa
              * duży kosz na zakupy
              * składana budka spacerówki posiada okienko
              * małe kieszonki umieszczone na budce i z tyłu oparcia
    • magdus-81 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 28.04.09, 21:50
      Dziewczyny czy znacie lub wiecie gdzie można obejżeć ten wózek
      X-lander X-twin, jestem nim zainteresowana ale najpierw musiałabym
      go pooglądać podotykać smile) i wogóle. Bo wacham się między nim a
      wózkiem jeden za drugim Per Prego.
      Jestem z Wrocławia ale moge pojechać nawt kawałek żeby go zobaczyć w
      jakimś sklepie, na początku maja się wybieram na rajd po sklepach i
      napewno wszytskie wrocławskie odwiedze, ale na necie nie widziałam
      go we Wrocławiu.
      Dziękuje z góry za pomoc smile)
      • otkimi Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 29.04.09, 08:41
        magdus ....ja wiem gdzie sa ale na gornym slasku niestety,ale tak jak ty
        szukalam i proponuje zrobic ci to samo:
        www.x-lander.pl/kontakt-zachod zadxwon na kontakt -zachod badz na
        ogolny do czestochowy i popros pania zeby ci dala numer do przedstawiciela na
        wroclaw i okolice, potem dzwonisz do pana i ladnie prosisz zeby ci powiedzial
        ktory sklep ostatnio zaopatrzyl sie w te wozeczki. mnei sie tak udalo , gosciu
        podal mi dwa sklepy na slasku.
        a ponizej podaje ci sklepy ktore zamawiaja xlandery , podzwon tam byc moze
        maja xtwin na miejscu
        Dystrybutorzy:

Sklep Dziecko CH Młyn
        Wrocław, ul. Krzywoustego 110/118
        tel.: 071 325 30 03

"EMIKS" - STOISKO JUNIOR
        Wrocław, Horbaczewskiego 4
        tel.: 696-448-506

ASKOT
        Wrocław, ul. Świętego Jerzego 2
        tel.: (71) 34 34 507 664717218

URWIS SKLEP Z ARTYKUŁAMI DLA DZIECI
        Wrocław, Gajowa 41
        tel.: (71) 336-47-24

Sklep Dziecko CH Futura Park
        Wrocław, ul. Graniczna 2 a
        tel.: 071 785 48 44
        • magdus-81 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 29.04.09, 13:37
          otkimi dziękuje bardzo smile) zaraz sobie podzwonie i popytam!!
          Ja jestem w stanie pojechac na Górny śląsk żeby zobaczyć wóżeczek,
          bo niestety nie mamy zbyt dobrych warunków do przechowywania wózka
          to musze wybrac najlepszy dla mnie i dla dzieci. Tak żeby życie było
          łatwiejsze a nie trudniejsze smile)
          Jeszcze raz dziękuje smile)
          • m.fraczek Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 29.04.09, 20:26
            Mam pytanie czy ten wózek nadaje się dla noworodków?
            • magdus-81 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 29.04.09, 21:45
              m.fraczek ja powiem ci że jestem w 16 tc i też szukam wózka dla
              noworodków.To ni jest typowy wzek dla noworodków bo to jest
              spacerówka ale wymyślili nosidełka. I jak dla mnie jest to super
              rozwiązanie bo ja myśle że w gondolkach dzidziulki pojeżdzą ok 6-7
              msiesięcy a potem przesiądą się do spacerówki. A spacerówka jest
              naprawde super.
              Tutaj masz link żeby sobie zobaczyć jak wyglądają nosidełka razem z
              wózkiem www.bobowozki.com.pl/product_info.php?
              products_id=1137&<osCsid>
              • magdus-81 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 29.04.09, 21:46
                A zapomniałam dodać że dzisiaj oglądałam ten wózek i naprawde mi się
                podobał smile)) i jest lekki zwrotny.
                • otkimi Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 30.04.09, 21:59
                  ja ten wozeczek planuje kupic za pol roku- max rok , moim zdaniem nei nadaje sie
                  na gleboki , mierzylismy gondolki do tego wozka w sklepie, dzieci maja ciasno
                  strasznie , ale dla mnei najwiekszym problemem byl to ze malenstwa mam tylem do
                  siebie za wielka buda.. ale golnie jestem zakochana w tym wozku i na pewno go
                  bede miala smile) jak tylko zaczna siedziec ..poki co zakupilam uzywany
                  firstwheels city twin ze wzgledu na duze normalne sztywne gondole.. jak
                  dzieciacki przyjda to zaraz astanie nas jesien ..
                  • olinna Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 03.05.09, 23:24
                    Witam ! Mam wózek KEES K2 i z ciekawością obejrzałam w sklepie model
                    X-landera i mimo wszystko polecam ten holenderski Kees K2 !! Przede
                    wszystkim oparcia rozkładają się nie na pasku- ale mają dużo lepszy
                    system i wydają mi się dużo stabilniejsze, bezpieczniejsze, jak sam
                    wózek. A tez ma 76 cm i prowadzi się go super. Oryginalne nosidełka
                    dla maluchów sprawdziły się rewelacyjnie !Dostęp do kosza jest i sam
                    wózek składa się na płasko. Polecam !!
                    • kaja_ok Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 14.05.09, 18:07
                      Dziewczyny, które mają lub widziały na żywo nowego X-landera, mam
                      pytanie: chciałabym kupic wersję z gondolami-nosidełkami. Ale mam
                      wątpliwości, ponieważ szer. takiego nosidełka wew. wynosi tylko
                      23cm! Wydaje mi się strasznie wąska.
                      I druga rzecz to sprawa budy - czy ona jest wykonana z takiego
                      cienkiego ortalionu? Bo jeśli tak to mimo tych nosideł wózek taki
                      nie nadawałby się do przewożenia maluszków, szczególnie zimą.
                      • otkimi Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 14.05.09, 22:19
                        hej ..
                        niestety nosidelka nei sa orginalne tylko to sa nosidla kees, niestety waskie,
                        ale rozkladaja sie prawie na plasko , roznica miedzy nogami a glowa max 5 cm .
                        wozek rewelacyjny ale nie dla noworodkow, nawet jesli pojawia sie w koncu
                        orginalne nosidla i ta bedziesz te dzieci miala za buda tylem do siebie ..
                        • doro77 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 18.05.09, 23:45
                          To ja się pochwalęsmile
                          Kupiliśmy wczoraj TFK twinner twist i najlepiej wogóle nie
                          wracałabym ze spaceru (ale dziewczyny w nocy śpią w łóżeczkach)big_grin
                          Wizualnie jest bardzo podobny do X-landera ale ma pompowane koła
                          (dla mnie bardzo istotne, bo często szwendamy się po lesie). Bardzo
                          dobrze się prowadzi, jest zwrotny, rewelacyjny!!!
                          • effinka277 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 06.10.09, 07:16
                            hej, prosze o informacje czy ten x-lander twin nadaje sie dla
                            noworodkow urodzonych w grudniu. szukam wozka ktory zmiesci sie do
                            samochodu i ten ma idealne wymiary, ale nie wiem czy te nosidelka sa
                            wystarczajaco cieple na sezon zimowy.

dziekuje, asia
                            • alownik Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 14.11.09, 00:25
                              Ja mam 3 miesięczne bliźniaki i wożę je w X-lander X-twin i jestem
                              bardzo zadowolona. Nosidła są ciepłe,ale możesz jeszcze dodatkowo
                              wyścielić je kocykiem, a bobaskom założyć kombinezoniki.Na pewno nie
                              będzie im zimno.Nosidła są lżejsze od tradycyjnych gondoli i fajnie
                              się w nich nosi dzieciaki.
                              • gosiaczek025 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 24.01.10, 12:02
                                gosiaczek025
                                witam jestem mamą bliźniąt które mają rok mam wózek ale jestem bardzo z niego
                                niezadowolona kupiłam go od kogoś i dziwie się że ktoś miał sumienie sprzedać
                                taki wózek jest to firma Emmaljunga tragedia co prawda ma on już 4 lata. nie
                                wygodny. mamy proszę doradźcie mi . szukam szerokiego z dużymi kołami i osobnymi
                                siedziskami i żeby miał 4 koła a nie 3. proszę o pomoc
                                • antektbg Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 24.01.10, 20:24
                                  Witam.
                                  Jestem mama 8 miesiecznych blizniakow i od poczatku mam wozek X-lander X-twin. Z czystym sumieniem polecam go wszystkim blizniaczym mamom. Wozek jest rewelacyjny. Przede wszystkim lekki, bardzo latwo sie sklada. Jest bardzo wygodny dla dzieci. Moi chlopcy jezdzili w nim od urodzenia, a byli bardzo mali (1600 i 1750). Niekwestionowana zaleta tego wozka jestto,iz swietnie sie prowadzi i jest bardzo zwrotny. Mozna pchac go doslownie jedna reka z dziecmi w srodku oczywiscie. ma wygodny koszyk na zakupy i liczne kieszenie, ktore pozwola zoorganizowac sie kazdej mamie.
                                  Takze jeszcze raz goraco polecam!!!!!!!!!!!!!
                                  • madzisiorek Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 25.01.10, 09:21
                                    Ja też się nad nim zastanawiam w necie go widziałam tylko nie wiem raz jest
                                    opisane że ma gondolę(zwaną też niekiedy torbą) dla noworodków a drugim razem że
                                    trzeba dokupić. Jak wyście kupowały?, ja mieszkam na takim zadupiu że wózki
                                    bliźniacze sprowadzane są na zamowienie a do Lublina na razie za mroźno i za
                                    wyboisto jechać aby go obejrzeć. dodam że mieszkam na 3 piętrze, windy nie ma
                                    więc zwrociłam uwagę na niego rownież ze względu wagowych.
                                    • gosiaczek025 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 25.01.10, 10:54
                                      Będziesz miała urwanie głowy i tak bo mieszkasz na 3 i do tego bez windy. I nie zapominajmy o dwójce dzieci, będziesz robiła 3 kursy na duł i 3 na górę. Powrót do figury nie będzie problemem wink. Moja rada to wózek zostawiać na dole jak jest to miejsce. Mi bardzo się poda jak bliźniaki siedzą obok siebie i choruje na na taki tylko chce mieć wygodny dla siebie i bla dzieci smile. mi bardzo się podoba Jumper DUO Tako 2w1 i niestety tylko można zakupić 2w1.Dzwoniłam pytałam i nic z tego,mi gondole nie są potrzebne,ma fajne koła z przodu szkoda że x-lander takich nie ma bo w sumie tylko to mi zawraca głowę. moje miasto jest zaniedbane a zwłaszcza chodniki strasznie dużo poprzecznych ulic co się łączy z krawężnikami wysokimi tragedia. aby kuła były większesmilex x-lander jest atrakcyjnie wyposażony są śpiworki bądź torby które można dokupić. Nie wiem tylko czy zmienili coś w nowej kolekcji z tymi paskami w siedziskach z regulacją bo ma to swoje plusy i minusy.
                                      • madzisiorek Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 25.01.10, 11:21
                                        Patrzyłaś na wagę JUmper duo, sam stelaż 11 kg i jedna gondolka 6 kg, szerokość
                                        93 cm, mi się on też podoba ale nigdzie z nim nie wjadę. wózek można zostawić na
                                        dole ale kradną, przy Julce nawet kocyk się przydał komuś a zostawiłam wózek z
                                        kocykiem na 15 min a mieszkam w małej mieścinie. na dodatek moi kochani sąsiedzi
                                        uwielbiają wrzucać wszelkie niepotrzebne ulotki do wózków, jak również młodzież
                                        nadużywająca piwka zostawia w nich puste butelki czy puszki. zostanie mi chyba
                                        chowanie wózka od razu do piwnicy. Ot, uroki mieszkania w bloku.
                                        Pozdrawiam
                                        • gosiaczek025 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 25.01.10, 12:33
                                          To wyszukałam dziś www.x-lander.pl/xtwin jest opisany w miarę. ja dla
                                          ciebie nie polecam tego kolosa do bloku,i tak będziesz się miała za swojesad. Ja
                                          chyba zostanę przy tym x-lander bo jak by nie było to cena jest do zniesienia i
                                          mimo to prezentuje się bardzo dobrze i dzieci mają sporo miejsca dla siebie
                                          prawie tyle co w jedynce i ocieplacze na nogi a nie wszystkie to mają w
                                          zestawie.Dodatkowe koszta. Ja miałam torby dla swoich i tylko 3 miesiące
                                          korzystałam bo dzieci miały ciasno po 21 cm, dla malutkich bliźniąt nie brałabym
                                          toreb. Kombinezon koc i ocieplacz wystarczy w taki mróz jak dziś np.smile
                                          .siedzenia się kładzie na płasko więc to raczej zbędne. Ja w sumie mam gdzie go
                                          zobaczyć to może daj znać co cię interesuje to zerknę.Tylko mają jeszcze starą
                                          kolekcję.a stara jest w fajnej cenie.Polecam zmówienie do domu przez net bo
                                          sklepy sporo podnoszą ceny a kurier przyniesie paczkę na 3 piętro smile. Pozdrawiam.
                                          • madzisiorek Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 26.01.10, 09:21
                                            Bylam na stronie producenta, bardziej spodobał mi się opis na "bobowózkach" i
                                            właśnie tam jest nieściłość z tą torbą, raz jest na wyposażeniu standardowym,
                                            raz trzeba dokupić. Ja muszę mieć toroby bo inaczej nie zniosę dzieci na spacer
                                            a jeszcze będę miała 5 letnią pomocnicę. Jakbyś mogła to sprawdź czy one w koncu
                                            mają torby w standardzie czy nie i ewentualnie ile trzeba dołożyć do toreb.
                                            wiadomo że to będzie na oko. na allegro nowy wózek z tej serii byl tanszy o 500
                                            zł już sprawdzaliśmy z mężem. u mnie dochodzi jeszcze koszt 2 fotelikow
                                            samochodowych więc sklep może zejść mi z ceny, tylko muszę wiedzieć co chcę, ja
                                            po prostu lubię sama dotknąć, wypróbować i zobaczyć czy mi dana rzecz pasuje.
                                            Pozdrawiam z pięknego i słonecznego acz bardzo mroźnego Parczewa.
                                            • gosiaczek025 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 26.01.10, 10:45
                                              witam!!! to co jeszcze znalazłam www.x-lander.bg/media/x-lander-maly-2010.pdf Do wózka dołączony jest ochronny pokrowiec na nóżki. Jest to ciepły śpiworek z polarową wyściółką, który otula również górną część ciała dziecka, dzięki czemu nie zmarznie ono, nawet w czasie silnych mrozów.A torby osobno się dokupuje smile,jak masz chęć na szybki kontakt to podam ci adres podam ci adres sklepu który ma fajne ceny . mój adres gosiap803@interia.pl
                                              • 2_maja Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 02.02.10, 18:50
                                                Drogie mamy mam pytanie jak wózek prowadzi się w zimę??? Bardzo proszę o
                                                szczere komentarze!!! po zaśnieżonym terenie i tp. Z góry dziękuję.
                                                • myszeczka1979 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 02.02.10, 19:30
                                                  W zimie-MASAKRA, właściwie nie do użytku. Jedzie tylko po gładkim
                                                  asfalcie lub wyjatkowo ubitym i równym śniegu.Małe kółka stają dęba
                                                  i się uginają na najmniejszej fałdce śniegu, trzeba przechylać wózek
                                                  do tyłu i z całej siły napierać na tylne koła.Ani ja ani moja
                                                  potężna niania nie dajemy rady teraz jechać osiedlowymi uliczkami,
                                                  tylko asfalt. Mam porównanie z wózkiem na dużych pompowanych
                                                  kołach /mielismy taki rok temu/-niebo a ziemia. Jednakże x-twin na
                                                  lato i równe chodniki-super. Jeśli chodzi o minusy to muszę jeszcze
                                                  dodać, że już mamy 3 raz w reklamacji barierki do wózka, gdyż ich
                                                  mocowania są z tak delikatnego plastiku,że minimalny, nieprzemyślany
                                                  ruch w nie tą stronę co trzeba przy wkładaniu dzieci /a przy
                                                  bliźniakach o to nie trudno/ i mocowanie urwane.Pozdrawiam!
                                                  • 2_maja Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 03.02.10, 10:43
                                                    Dziękuje!!! Więc mnie to nie zachęca,tak myślałam że te kółka są za małe z przodu. Ja jestem mamą która wszystko musi robić sama.A w tym roku zima trzyma,nie zależy mi na kupnie kuli u nogismile.Co możecie doradzić aktywne mamy.
                                                  • nynusie Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 17.04.10, 12:34
                                                    Witam ! smile

Mam takie pytanie czy orientuje się któraś z pań jak jest wyważony wózek x-lander x-twin czy łatwo podjeżdźa się pod krawężnik i jak się sprawują przednie koła. Moje bliźniaki mają już rok, posiadam wózek duo draiver tako nie mam żadnych zastrzeżeń do tego wózka poza tym że jest źle wyważony i gdy dzieci siedzą do mnie tyłem czyli przodem do kierunku jazdy to niestety nie mogę podjechać pod krawężnik ani zakręcić na zakręcie. BARDZO PROSZĘ O ODPOWIEDZ
                                                  • myszeczka1979 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 17.04.10, 12:44
                                                    Wyważony jest chyba ok, nie ma problemu z podważaniem go przy
                                                    wjeżdżaniu na krawężniki. Przednie kółka nie sprwdzają się przy
                                                    dołkach i wertepach, bo jak wpadną w dziurę, to się uginają /to
                                                    chyba taki mechanizm zabezpieczający przed ich urwaniem/ i trzeba
                                                    podważyć cały wózek i podjechać na tylnych kołach. No ale to
                                                    sytuacje ekstremalne, w mieście się sprawdza, jest niezwykle
                                                    zwrotny. Moje bąble mają po 12,5 kg /1,5 roku/ i jak na razie chyba
                                                    są zadowolone.
                                                  • nynusie Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 17.04.10, 12:54
                                                    Pytam się bo zastanawiam się nad kupnem tego wózka tylko mnie
                                                    przerażały te małe kółka z przodu. Przy moim obecnym wózku gdy chce
                                                    podjechć pod krawężnik i naduszę na rączkę to rączka opada tak jak by
                                                    się łamała. Bardzo ciężko go nadusić by podjechać pod krawężnik.
                                                  • nynusie Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 17.04.10, 13:02
                                                    Pytam się bo przeraziły mnie te przednie małe kółka. przy moim obecnym
                                                    wózku gdy chce podjechać pod chodnik i naduszę na wózek to rączka
                                                    szczela i opada tak jak by się łamała. Bardzo ciężko podjeżdźa się tym
                                                    wózkiem pod krawężniki nawet te niskie.....
                                                  • morfeuszasg Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 23.04.10, 09:08
                                                    nie przejmuj się małymi kółkami nie stanowią problemu no chyba że
                                                    będziesz jeździć po zaoranym polu. zima faktycznie był problem ale
                                                    nie tyle z kółkami co z faktem że odśnieżony był z reguły wąski
                                                    pasek chodnika i wózek bliźniaczy po prostu sie nie mieścił.
                                                  • lena1982 Re: X-lander X-twin polecam ten wózek 21.06.10, 13:09
                                                    Mam pytanie do mam posiadających x lander x twin o nosidełka dla
                                                    niemowląt. dzieci mają być w listopadzie i zastanawiam się czy ten
                                                    wózek jest dobrym rozwiązaniem dla zimowych niemowląt i czy
                                                    problemem jest to że dzieci nie widać <brak przekładanej rączki>.
                                                    X lander przemawia do mnie przede wszystkim niską wagą, jakością
                                                    wykonania, estetycznym i nowoczesnym wyglądem a także w miarę
                                                    atrakcyjna cena i jestem na niego praktycznie zdecydowana obawiam
                                                    się jedynie tej rączki. Jedynym wózkiem na dwie strony jest teutonia
                                                    która jest dwa razy droższa!!!Na później planuję kupić małą i
                                                    zgrabną parasolkę dlatego chciałabym solidny wózek spacerowy z opcją
                                                    dla niemowląt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka