14.09.04, 00:16
Mam nową koncepcję. MM to agent MniamMniam, siejący ferment
i defetyzm na naszym ulubionym forum.

Jak napisałam w innym wątku - sushi mu ohydne, Makłowicz za tłusty,
a dookoła same snoby.

Idę zjeść snobistyczną grzankę - sorry, toasta - z tłustą pastą bakłażanową.
Obserwuj wątek
    • emka_1 Re: MM 14.09.04, 00:36
      chyba nie, mniam x2 kanapki z serem i parówek nie podtykałby jako wzorcowego
      menu:( to jest zwykły mały miś.

a sushi no cóż też nie lubię, a o rybach świeżych w tym kraju to można sobie
      jedynie u galla anonima poczytać:

naszym ojcom wystarczyły ryby słone i cuchnące
      my po świeże przychodzimy w oceanie pluskające!

kołobrzeg ciągle nas, a ryb ni ma:(
      • brunosch Re: MM 14.09.04, 08:40
        Sądzę jednak, że to jakiś frustrat, obczytany w tabloidach typu naj, gala, viva
        ze scenkami z życia "elyt" z telenowel i innych takich kręgów. Naoglądał się,
        naczytał plotek i go sparło. A że podatny na psychozy to tak mu się porobiło.
        Wyobraźnia stawia go koło gwiazd biznesu, massmediów i mody, a rzeczywistość
        skrzeczy i jak wraca z roboty, to może jedyne włosy na cukier postawić, bo
        widział na zdjęciu coś podobnego...
    • gaggi Re: MM 14.09.04, 01:55
      moim zdaniem po prostu pisze jakis artykul i wypowiedzi mu potrzebne
      • Gość: giezik Re: MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 07:12
        właśnie, tez tak czuje,ze
        za chwile przeczytamy w polityce artykuł o gustach Polaków.
        A jesli tak bedzie to naprawde sa lepsze sposoby zbudowania tekstu, niz tego rodzaju - no bo ja wiem jak to nazwać - prowokacja?
    • ciocia_ciocia Re: MM 14.09.04, 07:44
      to jakiś redaktorzyna z polityki
      coraz gorsze zdanie mam o metodach tej gazety
      wstyd, wstyd, wstyd
      wystarczy zerknąć na domene obok autora postu :)

pozdrawiam,
      cioteczka
      • brunosch a może... 14.09.04, 10:28
        Po pierwsze - czy niemożliwe jest zalogowanie się na serwerze komuś "spoza"?
        Pytam poważnie, bo nie mam pojęcia.
        Po drugie - nawet jeśli jest z Polityki, to nie musi być autorem tekstów - po
        prostu ktoś z setek z obsługi technicznej, grafików, etc
        Po trzecie - jeśli jest z Polityki, to może środowisko mam takie trendowate, że
        mu bokiem wychodzi obowiązek jedzenia sushi ;)
        Po czwarte - jednak sądzę, że to frustrat niespełniony. Za bardzo wszystko mu
        przeszkadza.
        • dziuunia Re: a może... 14.09.04, 10:35
          Zawsze może korzystać z proxy i zmieniać swój host zależnie od potrzeb;)Ale nie
          wiem komu chciałoby się to robić akurat tworząc wątek na f.Kuchnia.No chyba że
          ktoś chce zaszkodzić Polityce;)
    • funana podpucha 14.09.04, 10:14
      Moim zdaniem pisze artykuł albo robi risercz:-) i nas podpuszcza...
      • Gość: giezik Re: podpucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:19
        chyba źle trafił i może mu sie nie udać udowodnienie tezy. Choć niektórzy dziennikarze akurat z tym nie mają problemów (vide Fakt i SE)
        • funana Re: podpucha 14.09.04, 10:29
          Gieziku,
          jestes optymistą:-)-jak ma tezę to ją udowodni. Wszędzie tak samo zarabiają
          pieniądze- i wydawca i dziennikarz...Jakoś zniechęciłam sie ostatnio do
          Polityki...
          funana
          • Gość: giezik Re: podpucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:33
            e tam optymistą. Troche znam te branżę i to co sie teraz dzieje to już jest odjazd na maksa (w negatywnym znaczeniu)
    • Gość: MM Re: MM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:22
      O przepraszam - "mm",to nie "MM" !!!!To nie jaaaa :((i do "mm" się nie
      przyznaję.
      • Gość: jo.hanna redaktor mowicie.... IP: 5.5R5D* / *.amgen.com 14.09.04, 10:42
        fajny bedzie mial rezultaty szukajac danych na temat upodoban polakow; toz
        forum zdecydowanie mocno miedzynarodowe:-) No i chyba nie za bardzo nie ma tu
        czego szukac: przepisu na kanapke z serem nikt mu nie podsunie.
        • Gość: giezik kanapka z serem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:53
          Masz dosyc sushi, mozzarelli. Rozumiemy Cie czytelniku doskonale. Wszak nie od dziś sie mówi, ze Polska pawiem i papugą narodów była. Tymczasem my wiem, że głeboko w Tobie tkwi zakorzeniona polskośc tęskniąca do zup mlecznych w przedszkolu, mocno rozgotowanego ryżu posypanego nieco zwietrzałym cynamonem.
          Wrocmy wiec do czasów, gdy nie było całej tej bzdurnej mody. Gdy ser był serem i nie trzeba było się zastanawiać czy jest łagodny czy ostry.
          W dzisiejszym kursie Kanapka z serem. Pamiętasz to na niej skupiały się głodne oczy Twoich kolegów w podstawówce. Aromat przyciągał zawszeklasowego zabijake, który stanowczo domagał się swojej działki.
          Może nie wiesz, ale Twoja rodzicielka codziennie rano przygotowywała ją w pocie czoła. jak więc zrobić to smaczne i pożywne danie.
          Nalezy ukroić kromkę chleba. Dla niedoświadczonych kucharzy - nie zaleca się trzymania bochenka przy piersi i ktojenia nożem do siebie. O wiele lepsza jest deska drewniana. Chleb koniecznie należy posmarować tu wybór jest rozmaity, od potwornie niezdrowego masła do wyrafinowanych margaryn, ktore zadbaja o Twoj cholesterol. No i na koniec plasterek sera żółtego (zapytany w sklepie - jaki. Odpowiedz naturalnie: "no, zwykły" to powinno wystarczyć) - żadne tam przyrządy do krojenia serów, tym samym nożem co chleb ukrój sporej grubości plaster i położ go na posmarowanej kanapce.
          To już wszystko, prawda że łatwe.
          Smacznego
          • siostraheli Re: kanapka z serem 14.09.04, 11:08
            O przepraszam, zakupowi sera towarzyszylo sakramentalne pytanie: pokroic czy w
            kawalku? Wynika z tego, ze jakis wybor jednak byl!
          • Gość: mmmmm Re: kanapka z serem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:21
            niedobra ta Twoja kanapka
            Mama dodawala uczucie
            Ty dodales sos ironii i zbyt duzo przypraw z PIEDESTALU
        • Gość: senin a coscie sie tak na niego uwzieli??? IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.09.04, 11:08
          bo nie sadze, ze o stol i nozyce chodzi...

W koncu snobizm bardzo czesto w kuchni/sposobie jedzena sie przejawia.

Wyglada na to ze prawie kazdy wzial to do siebie, co napisal mm.

ja sie czesciowo z nim zgadzam, Mnie tez snobizm zlosci.

poza tym, mm nikogo nie obrazil, chyba... a ma prawo wyrazic swa opinie nie
          bedac narazonym na uszczypliwosc ze strony reszty forumowiczow.
          • Gość: giezik e tam uwzieli, z sympatii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:14
            chlopak sie męczy to widac z jego postów. Probujemy go wyciagnąć z tych macek, w które się zapętlił
            • Gość: senin Re: e tam uwzieli, z sympatii IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.09.04, 11:26
              a pamietasz jak sie ludzie meczyli w jednym takim dlugasnym watku o fobiach
              kulinarnych?

Jak sie zzymali z okazji tego, ze ktos jadal na obiad mielone z kappusta, albo
              jeszcze tam cos. Tam to dopiero bylo widac frustracje napedzana
              zniecierpliwieniem ze wciaz w zwyklych polskich rodzinach panuja zwykle
              zwyczaje kulinarne... czyli tluczone kartofle z tlusczykiem z mielonych. Tak
              jest i tyle, ale co sie ludzie nawydziwiali, i nawydowcipniali...
              A ten facet/ka w ten sam sposob czuje na temst sushi i innych snobizmow,i ma
              prawo.

nie atakowal/a nikogo osobiscie..
              A ten watek wydaje mi sie, delikatnie mowiac, "zdziebko nieprzyjemny"

w koncu od jakiegos czasu na forum kroluja przasne polskie potrawy, przetwory,
              chleby, bulki itd.

Co nowego w nielubieniu "obczyzny"?
              • ciocia_ciocia Re: e tam uwzieli, z sympatii 14.09.04, 11:30
                senin wiecej luzu
                na czlowieka nikt nie napada
                bawimy sie razem dobrze
                facet jest dowcipny i jak widac bigoterii sie nie daje

pozdrawiam,
                cioteczka
              • Gość: giezik kończąc (prawdopodobnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:00
                senin, tu na forum nikt (przynajmniej takie jest mozje wrażenie) nie stara sie wartosciować, zę żurek jest lepszy od pizzy itp. Wrecz przeciwnie, kazdy pokazuje jakies tam swoje doswiadczenia i przezycia. Pamietasz niedawno ktos dal przepis na "risotto" i doczekal sie opinii, ze to nie jest risotto, po pierwszej emocjonalnej rekacji, przynal pozniej racje ze faktycznie to nie bylo risotto ale faktycznie smaczne.
                mm na poczatku rozpoczal watek niby to o jedzeniu, ale pozniej wylazlo ze tak naprawde chodzi o cos innego. Mysle ze czesc z nas jest nieco hedonistyczna w zyciu (tak wynika z watkow) i nie przejmuje sie tym ze trzeba cos jesc i gdzies bywac.
                Jesli tylko to nie byla jakas niezbyt udolna proba dziennikarska to moze nie efekty nie beda takie złe
                • Gość: senin Re: kończąc (prawdopodobnie) IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.09.04, 12:10
                  ok

moja chata skraja (czy jakos tak)

No mial czlek pecha, ze wypowiedzial sie inaczej niz czuje wiekszosc bywalcow
                  tego forum, bo jak wiekszosc narzekala, krytykowala, szczypala po lydkach (w
                  wymienionym watku) to nikt specjalnych watkow nie zakladal by "napietnowac" ;)))

czlek nie lubi sushi, ma prawo.
                  czlek mowi ze snoby sa na tym swiecie - ma racje
                  a jak mowi ze snobow widac po slepym poddawaniu sie trendom (czy to sushi,czy
                  co innego) tez ma racje...

no to czego ten watek ma byc zamkniety teraz ?

bo sie ukazala odmienna opinia?

Nie postulowano zamkniecia watku, gdy wszyscy dawali upust przedowcipnemu
                  sarkazmowi (ktory jest pono "the lowest form of wit").

Dlaczego teraz mamy go zamknac. Dyskutujemy wszakze bez wycieczek osobistych
                  (mowie o tej czesci watku nie tej pierwszej)
                  • Gość: giezik Re: kończąc (prawdopodobnie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:34
                    nie no kończyć nie chciałem a z całą pewnością nie za opinię odmienną.

Najbardziej brakuje opinii samego mm
                  • nobullshit Re: kończąc (prawdopodobnie) 14.09.04, 12:41
                    Gość portalu: senin napisał(a):

> No mial czlek pecha, ze wypowiedzial sie inaczej niz czuje wiekszosc bywalcow
                    > tego forum, bo jak wiekszosc narzekala, krytykowala, szczypala po lydkach (w
                    > wymienionym watku) to nikt specjalnych watkow nie zakladal
                    by "napietnowac" ;))

Wątek żałożyłam ja, osobny, bo mm w kilku się udzielał.
                    Miało być to śmieszne. Jeśli nie było to :((((

A człowiek narzekliwy i, co gorsza, autorytatywny przy tym był bardzo
                    - z czym się chyba zgodzisz - więc trudno się dziwić naszym reakcjom,
                    głównie na ton wypowiedzi, nie meritum.
                  • ciocia_ciocia Re: kończąc (prawdopodobnie) 14.09.04, 12:52
                    > czlek nie lubi sushi, ma prawo.
                    > czlek mowi ze snoby sa na tym swiecie - ma racje
                    > a jak mowi ze snobow widac po slepym poddawaniu sie trendom (czy to sushi,czy
                    > co innego) tez ma racje...

senin i czlek ten ma prawo
                    co to za rozmowa jak sie zgadzamy
                    a tak mozna sie poszczypac
                    dowcip pocwiczyc
                    argumenty poszlifowac
                    a facecik wyjatkowo markotny jest to inna sprawa

pozdrawiam,
                    cioteczka
            • ciocia_ciocia Re: e tam uwzieli, z sympatii 14.09.04, 11:27
              chlopiec sie zakopal to dobre dusze z pomoca leca
              az sie boje przyznac ze moj pan warzywko odlozyl mi paczuszke rukoli
              udam sie na kleczkach na bazarek aby odpokutowac taka rozpuste i nadecie jak rukola
              ludu prosty, ludu roboczy, ludu stolicy wyrzeknij sie obcego jadla
              gdzie nasza salata, polska salata, zdrowa i dobra

pozdrawiam,
              cioteczka
              • Gość: senin ty tez nie lapiesz ciociu? IP: *.158.240.220.dsl.comindico.com.au 14.09.04, 11:32
                on ztwierdzil, ze nie lubi i zapytal kto sie z nim zgadza...
                to ze bierzesz slowa mm do siebie, to chyba twoj problem?

czytajac z perspektywy swego pepka do zupelnie innych wnioskow sie dochodzi niz
                gdyby czytalo sie rozumiejac co wlasciwie autor napisal
                • ciocia_ciocia Re: ty tez nie lapiesz ciociu? 14.09.04, 11:42
                  moj pempek moje prawo
                  facet napisal co napisal
                  a forum to medium publiczne to sie wymieniam uwagami :)

a pojecie snobizmu zle ujal
                  stad i rozmowa na forum

pozdrawiam,
                  cioteczka
                  • neurosis Re: ty tez nie lapiesz ciociu? 14.09.04, 12:20
                    a ja sie tylko zastanawiam kiedy co poniektorzy przestana popadac w
                    samouwielbienie...
                    • ciocia_ciocia Re: ty tez nie lapiesz ciociu? 14.09.04, 12:53
                      neurosis napisała:

> a ja sie tylko zastanawiam kiedy co poniektorzy przestana popadac w
                      > samouwielbienie...

nie przestana
                      ktos musi miec wysokie ego

pozdrawiam,
                      cioteczka
    • Gość: zdystansowana Re: MM IP: 213.17.230.* 14.09.04, 13:34
      A swoją drogą, to zabawne, że na forum smakoszy tyle można się naczytac o tym
      jak ludzie czegoś nie znoszą konsumować. I chociaż oczywiście więcej tu
      entuzjzmów dla dań i daniek, to jednak te antysmaki mają dla niektórych
      nieodreagowaną moc niesamowitą.
      • ciocia_ciocia Re: MM 14.09.04, 13:58
        ludzie lubia byc malymi dziecmi i wybrzydzac
    • marghot On jest wszędzie :( 14.09.04, 14:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18&w=15704296&a=15704296
      na forum Wino mm też straszy. To na prawdę ciężki przypadek frustrata.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka