Dodaj do ulubionych

KOŚLAWE KOLANKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

01.03.04, 22:16
Moja córeczka ma dwa i pół roku i koślawe kolanka. Ortopeda nie ma
jednoznacznego zdania na ten temat,z jednej strony sugeruje żeby poczekać, z
drugiej szynę nocną.Dziewczyny jak wyglądają kolanka rocznika 2001.? I co z
tym robić???????????????!!!!!!!!!!!!!!!1
Obserwuj wątek
    • anuska73 Re: KOŚLAWE KOLANKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 05.03.04, 00:45
      pROPONUJĘ ABYŚ ODWIEDZIŁA INNEGO ORTOPEDĘ i nic mu nie sugerując poprosiła o
      diagnozę Moja córcia (obecnie 4 )l też miała ten problem) jeden ortopeda też
      mnie straszył a drugi sprawe zbagatelizował i powiedział że z tego się wyrasta
      po trzecim roku życia w tej chwili lekko stawia stopę prawą do środka niebawem
      idę na kolejną kontrolę
      • aga173 Re: KOŚLAWE KOLANKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 19.03.04, 20:56
        Nasz Kamis jest z kwietnia 2001 buylismy z nim pół roku temu na kontroli u 2
        ortopedów i okazuje się że to powinno minąc z wiekiem ale dodatkowo zalecił aby
        dziecko często siediało po turecku i tak też robimy.Narazie wydaje mi się że
        jest lepiej ale zobaczymy za rok.

Pozdrawiam Aga
    • bbas Re: KOŚLAWE KOLANKA POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 20.03.04, 21:00
      Moją Agniesię nasza pediarta skierowała do poradni wad postawy na bilansie
      dwulatka - czyli było to prawie rok temu (początek maja).
      Poszłyśmy, lekarz pomierzył kąty w kolankach: jedno miało 6 st. "odchyłu", a
      drugie 7lub 8. Fizjologiczny "odchył" (nie wiem jak się to fachowo nazywa) jest
      do 3 stopni. Lekarz mierzy to taką linijką ze złączeniem w środku, wygląda to
      jak metr stolarski, tylko składa się z dwóch części i na tym jakoś się te
      stopnie łapie.
      Aga chodziła całe lato i jesień -w domu oczywiście- w bucikach Memo (drogie jak
      cholera - 170 zł dałam za sandałki), ale po pół roku była poprawa. Oprócz tego
      ma wkładki supinujce, ma siedzieć po turecku i w domu obowiązkowo w kapciach
      (tragedia!!). Na bosaka owszem, wolno, ale po trawce, piaseczku...
      Następna kontrola początkiem czerwca, zobaczymy, co teraz nam wyjdzie

Basia - mama czterech lasek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka