Dodaj do ulubionych

endoskopia u 2,5 latka

23.06.10, 21:43
napiszcie drogie mamy, jak wygląda to badanie, bo czeka naszego synka,a bardzo
się boimy , nie wiemy, czy się zdecydujemy, tym bardziej,że szukamy trochę po
omacku przyczyn guzków krwawniczych odbytu i po zabiegu retroskopii potrzebna
jest jeszcze endoskopia, a to się wiąże z kolejnym uśpieniem.
Obserwuj wątek
    • slonko1335 Re: endoskopia u 2,5 latka 24.06.10, 08:37
      jakie badanie ma mieć syn kolonoskopię, gastroskopię? moja miała gastroskopię
      mniej więcej w tym wieku ale piszesz o guzkach odbytu to pewnie kolonoskopia ma być?
      • zajacowna Re: endoskopia u 2,5 latka 24.06.10, 11:34
        moj synek w wieku 2 lat mial kolono i gastro skopie..
        powtorka w wieku 3,5 lat.
        pod narokoza.
        Samo badanie jest ok, bo wiadomo narokoza, ale wiaze sie tez z pewnyym ryzykiem
        o krotym was lekarz powiadomi.
        Przygotowanie jest nieco uciazliwe ale do przejscia...
        U kogo sie leczycie? u jakiego gastroenterologa?skad jestes?
        • iit2 Re: endoskopia u 2,5 latka 26.06.10, 21:58
          zabieg mamy w Katowicach Ligocie, ale nie wiem nic na temat samego badania, bo
          lekarz powiedział endoskopia i myślałam, że to badanie przez gardło, guzki są w
          odbycie, ale lekarze chcą szukać wszędzie odpowiedzi na to skąd się te guzki
          wzięły, bo retroskopię już robili.Napisz jak przebiega ten zabieg dokładnie i
          czy faktycznie to jest przez gardło, jakieś powikłania możliwe, ile trwa, sama
          nie wiem co jeszcze , bardzo się boję i chyba z tego zabiegu zrezygnujemy.
          • slonko1335 Re: endoskopia u 2,5 latka 26.06.10, 23:27
            Moja córka miała robiona gastroskopie (czyli to przez gardło, kolonoskopia jest
            przez odbyt i sadzę że raczej o to u Was chodzi) gastroskopie miała robiona na
            "głupim jasiu" czyli nie była uśpiona tylko otepiona. W trakcie było niefajnie
            ale trwało to naprawdę chwilę i jak ją na salę zanieśliśmy to już nic nie
            pamiętała po chwili.
            • zajacowna Re: endoskopia u 2,5 latka 27.06.10, 17:27
              jak guzki sa w odbycie to bedzie kolonoskopie.. przez pupcie...
              chyba ze lekarz jednoczesnie zdecyduje sie na gastroskopie..
              ile trwa- u nas trwalo ok 30 min .. z uspieniem... zabiegiem i wybudzeniem..
              o skotkach ubocznych nie masz co myslec.. lekarz ci powie...
              jesli musisz zrobic badanie to zrob... bo bez tego co bedziesz wiedzuec...
              masz niedaleko do krakowa... do szpitala dzieciecego.. w krakowie tez jest b
              dobry lekarz- dr sladek... w warszawie dr albrecht...... w katowicach... hmm ja
              nie slyszalam o nikim wartym polecenia.. ale moge sie mylic..
              • zajacowna Re: endoskopia u 2,5 latka 27.06.10, 17:29
                napisalam o innych lekarzacch z mysla o tym ze moze warto przejechac sie do
                kogos innego na konsultacje.....
                • iit2 Re: endoskopia u 2,5 latka 27.06.10, 20:49
                  Witaj. Kurcze ja jestem już tak zakręcona, że nie wiem w końcu co synek będzie
                  miał robione, lekarka powiedziała nam , że endoskopię i tyle , a z nerwów nie
                  zapytałam o szczegóły, to właśnie była konsultacja, synek ma już dość wizyt i
                  badań, lekarz nazywa się chlebowczyk i podobno jest bardzo dobra, a druga
                  lekarka u której byliśmy powiedziała, żeby nic nie robić, więc dlatego mamy
                  mętlik, bo zdaję sobie sprawę z tego, że nie ważne jak postąpimy to będzie nie tak.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka