Dodaj do ulubionych

Thymuline - schemat stosowania

18.04.04, 13:48
Bardzo proszę o informacje, jak dokładnie stosować ten preparat. Zapomniałam
wziąć ulotkę od lekarza, a w aptece nie mieli. Pozdrawiam. Kasia

P.S. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie , ale córcia ma 3 lata i 4 mies.
Obserwuj wątek
    • beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 14:16
      Napisz jakiej firmy masz ten lek i jaką postać oraz rozcieńczenie (CH).
      • kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 17:37
        beba2 napisała:

> Napisz jakiej firmy masz ten lek i jaką postać oraz rozcieńczenie (CH).

Bebo2! Mój preparat to Thymuline 9 CH firmy Dolisos. Są to granulki (1 g)
        Pozdrawiam Kasia
        • meryen Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 19:16
          Pierwsze cztery dawki w odstępach tygodniowych, a następne cztery co dwa
          tygodnie.W sumie wychodzi ok. 3 miesiące. Mozna rozpuścić w soku.Pozdrawiam.
          Ania.
          • kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 19:23
            meryen napisała:

> Pierwsze cztery dawki w odstępach tygodniowych, a następne cztery co dwa
            > tygodnie.W sumie wychodzi ok. 3 miesiące. Mozna rozpuścić w soku.Pozdrawiam.
            > Ania.

Aniu, jakaś wyjatkowo tępa jestem, ale nie rozumiem tego, co napisałaś. Proszę,
            napisz to w przeliczeniu na granulki i dni podawania. Kasia
            • beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 20:25
              To może ja coś dopiszę:
              Jeśli masz 1 gramowe fioleczki mikrogranulek (malusieńkie kuleczki w
              przeciwieństwie do granulek,które są w fiolkach 4 gramowych),to są to
              jednorazowe dozy.A więc tak:
              Podaje się 1 taką dozę/dawkę na tydzień - przez 4 kolejne tygodnie,a następnie
              1 dawkę na miesiąc przez 5 miesięcy.
              Tak przeważnie dawkuje się ten lek w profilaktyce chorób górnych dróg
              oddechowych.
              A więc nie liczysz ilości mikrogranulek tylko całą fioleczkę na raz do buzi
              (oczywiście jej zawartość).
              Jeśli nie jest to nadal jasne to daj znać,postaram się opisać jakoś inaczej.
              Pozdrawiam
              • beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 20:28
                Aha ,jeśli musisz rozpuścić to tylko w wodzie niegazowanej (a nie w sokach).I
                pilnuj,żeby pół godziny przed i pól godz. po podaniu leku dziecko nie brało nic
                do ust(ani picia,ani jedzenia).Wtedy masz pewność,że lek wchłonie się ze
                śluzówek i leczenie zadziała.To jedna z podstawowych zasad homeopatii.
              • bazylea1 Re: Thymuline - schemat stosowania 31.08.04, 11:09
                a jesli kupiłam te niebieskie fiolki po 4g? analogicznie czyli po 1/4 fiolki
                (20 granulek) jednorazowo do buzi? to na pewno jest to samo??? czy moze to
                stosowac dziecko ktore ma 1,5 roku?
    • kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 19.04.04, 21:20
      Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz już mam jasność w
      sprawie thymuliny. Pozdrawiam cieplutko. Kasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka