kostruszka 18.04.04, 13:48 Bardzo proszę o informacje, jak dokładnie stosować ten preparat. Zapomniałam wziąć ulotkę od lekarza, a w aptece nie mieli. Pozdrawiam. Kasia P.S. Nie wiem, czy to ma jakieś znaczenie , ale córcia ma 3 lata i 4 mies. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 14:16 Napisz jakiej firmy masz ten lek i jaką postać oraz rozcieńczenie (CH). Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 17:37 beba2 napisała: > Napisz jakiej firmy masz ten lek i jaką postać oraz rozcieńczenie (CH). Bebo2! Mój preparat to Thymuline 9 CH firmy Dolisos. Są to granulki (1 g) Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
meryen Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 19:16 Pierwsze cztery dawki w odstępach tygodniowych, a następne cztery co dwa tygodnie.W sumie wychodzi ok. 3 miesiące. Mozna rozpuścić w soku.Pozdrawiam. Ania. Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 19:23 meryen napisała: > Pierwsze cztery dawki w odstępach tygodniowych, a następne cztery co dwa > tygodnie.W sumie wychodzi ok. 3 miesiące. Mozna rozpuścić w soku.Pozdrawiam. > Ania. Aniu, jakaś wyjatkowo tępa jestem, ale nie rozumiem tego, co napisałaś. Proszę, napisz to w przeliczeniu na granulki i dni podawania. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 20:25 To może ja coś dopiszę: Jeśli masz 1 gramowe fioleczki mikrogranulek (malusieńkie kuleczki w przeciwieństwie do granulek,które są w fiolkach 4 gramowych),to są to jednorazowe dozy.A więc tak: Podaje się 1 taką dozę/dawkę na tydzień - przez 4 kolejne tygodnie,a następnie 1 dawkę na miesiąc przez 5 miesięcy. Tak przeważnie dawkuje się ten lek w profilaktyce chorób górnych dróg oddechowych. A więc nie liczysz ilości mikrogranulek tylko całą fioleczkę na raz do buzi (oczywiście jej zawartość). Jeśli nie jest to nadal jasne to daj znać,postaram się opisać jakoś inaczej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beba2 Re: Thymuline - schemat stosowania 18.04.04, 20:28 Aha ,jeśli musisz rozpuścić to tylko w wodzie niegazowanej (a nie w sokach).I pilnuj,żeby pół godziny przed i pól godz. po podaniu leku dziecko nie brało nic do ust(ani picia,ani jedzenia).Wtedy masz pewność,że lek wchłonie się ze śluzówek i leczenie zadziała.To jedna z podstawowych zasad homeopatii. Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: Thymuline - schemat stosowania 31.08.04, 11:09 a jesli kupiłam te niebieskie fiolki po 4g? analogicznie czyli po 1/4 fiolki (20 granulek) jednorazowo do buzi? to na pewno jest to samo??? czy moze to stosowac dziecko ktore ma 1,5 roku? Odpowiedz Link Zgłoś
kostruszka Re: Thymuline - schemat stosowania 19.04.04, 21:20 Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz już mam jasność w sprawie thymuliny. Pozdrawiam cieplutko. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś