Dodaj do ulubionych

woda gazowana

12.03.11, 17:49
Glownym napojem mojej corki od dawna byla woda. Ale o ile dawniej byla to woda niegazowana, o tyle od pewnego czasu pije prawie wylacznie gazowana . Dziecko ma 7 lat.
Czy dziecko w tym wieku moze pic wode gazowana w duzych ilosciach ? Kiedys czytalam, ze gazowana nie jest wskazana dla dzieci. Czy to prawda?
Obserwuj wątek
    • meg.123 Re: woda gazowana 12.03.11, 21:05
      U nas pijemy tylko niegazowana i nie wiem jak doświadczenia innych ale moja mama kiedys uwielbiała gazowana wodę ale miała przez nią problemy ciągłe wzdęcia dziwne burczenia takie baaardzo głośne gdy odstawiła gazowana na niegazowana powoli wszystkie problemy ustały.
      • ewkka Re: woda gazowana 13.03.11, 08:44
        zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101460,3571274.html
    • kasiak37 Re: woda gazowana 13.03.11, 21:56
      moje dziecko od zawsze pije wode gazowana.
      • goska81-gryfino Re: woda gazowana 14.03.11, 12:17
        U nas pije się wyłącznie niegazowaną z jednym wyjątkiem zwanym Pawełkiemsmile Paweł ma prawie 9 lat i od pewnego czasu toleruje tylko i wyłącznie Żywca niegazowanego i każdą jaką się tylko da wodę gazowaną. Siedmiolatka to nie jest mały dzieciaczek, niech pije gazowaną jeśli lubi- takie jest moje zdanie. A my to nie lataliśmy po gazowaną oranżadę do sklepu jako dzieciaki? Lepiej niech dzieci piją wodę gazowaną niż słodzone napoje.
        Ps. Przypomniała mi się historia sprzed 11 lat z wodą gazowaną w roli głównej, więc pozwolę sobie przytoczyćsmile Na pisemnej maturze z biologii kolega z mojej klasy siedział w pierwszej ławce przed komisją. Na ławkach mieliśmy coś "na ząb" i wodę gazowaną w małych butelkach. Nagle popłoch, ogólny śmiech; patrzę, a wokół kolegi mokro na ławce i na podłodze. Okazało się, że gość miał ze sobą jakieś musujące tabletki typu "Plussszzz", rozkruszył i wrzucił sobie do wody. Zanim zdążył zakręcić butelkę tabletka w wodzie gazowanej zaczęła mu buzować i narobił bałaganu. Do dziś to wspominamy.
        • pitu_finka Re: woda gazowana 14.03.11, 18:33
          A dlaczego gazowana miałaby być gorsza od niegazowanej (jeśli nie powoduje wzdęć itp.)?
          • kasiak37 Re: woda gazowana 14.03.11, 18:35
            wlasnie ze gazowana jest tak samo zdrowa jak niegazowana.
            • yola_d Re: woda gazowana 17.03.11, 14:46
              Dziekuje za odpowiedzi smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka