Dodaj do ulubionych

Zabieg na oczku

15.05.04, 08:06
Mój 4 letni synek dostał skierowanie do szpitala na zabieg podczas którego
mają mu wyciąć gradówkę.Ma mieć podane znieczulenie ogólne tak gdzieś na ok.5
minut bo tyle ma trwać ten zabieg.Czy któraś z Mam może wie jak to się odbywa-
znieczulenie- i jak dziecko się po tym czuje.A może któraś z Was też była z
dzieckiem na podobnym zabiegu.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karia5 Re: Zabieg na oczku 15.05.04, 13:25
      Fajnamamusiu skąd jesteś?
      Radziłabym ci iść na konsultację do jeszcze jednego okulisty. Czy ten zabieg
      jest napewno konieczny? Czy nie można z nim trochę poczekać? Jeeśli to zabieg
      czysto kosmetyczny to czy nie lepiej trochę później? Znieczulenie ogólne nie
      jest bez szkody dla zdrowia. Moje dziecko miało zabieg przepukliny jak miało
      4,5 roku, tylko dlatego, że jąderko plątało się z przepukliną i było częściej u
      góry niż na dole. Dobrze to wszystko zniósł, ale... w szpitalu mieliśmy być o
      7.00 na czczo oczywiście, zabieg był około 12.00. Jest niejadkiem, ale trudno
      mu było wytłumaczyć. Po zabiegu jeszcze spał do popołudnia z małymi przerwami.
      Następnego dnia czuł się już całkiem dobrze, tylko nacięcie po zabiegu bolało.
      Niestety u młodszego też stwierdzono przepuklinę, pani doktor nie wstając zza
      biurka i nie dotykając dziecka wypisała skierowanie na zabieg. Bo nie ma na co
      czekać. Miał wtedy jakieś 1,5 roku. Martwiłam się jak to będzie. Tydzień przed
      planowanym zabiegiem przepuklina ... zniknęła na szczęście. I nie ma jej do
      dziś.
      Naprawdę strasznie się bałam, zwłaszcza że w pobliskiej klinice był przypadek
      niewybudzenia 3 letniego dziecka z narkozy. Przepraszam jeśli cię wystraszyłam,
      ale naprawdę lepiej wysłuchać opinii innego lekarza.
      • fajnamamusia Re: Zabieg na oczku 15.05.04, 14:23
        Nie przestraszyłaś Mnie poprostu do tej pory nie mielieśmy do czynienia ze
        Szpitalem bo Filipek nie choruje prawie w ogóle.Ale z tym znieczuleniem to
        trochę mam stracha.Okulistka stwierdziła, że zabieg jest konieczny i później
        potwierdziła jeszcze jedna z poradni okulistycznej w Szpitalu gdzie ma mieć
        robiony zabieg.Sam zabieg ma trwać bardzo krótko ale tak jak piszesz nigdy nic
        nie wiadomo dlatego trochę się martwimy.Nie wyobrażam sobie co muszą czuć
        rodzice kiedy ich dziecko ma mieć jakąś powazniejszą operację, która ma trwać
        parę godzin.
        • mami7 Re: Zabieg na oczku 15.05.04, 20:31
          Mój synek w wieku 2,5 lat miał gradówkę.
          Leczyliśmy farmakologicznie, 10 dni. Młody nie pozwolił dłużej wink))
          Nie wchłonęła sie jednak od razu cała.
          Ale po kilku miesiącach jest już po niej.
          Może też moglibyście jeszcze poczekać?

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka