administracja2011 16.07.11, 12:09 O co chodzi z reklamą APAPu ? Dlaczego według nich może być za pozno na wzięcie tabletki przeciwbolowej ? przeciez bierzesz jak zaboli a nie wczesniej ? Nie wiem o co chodzi wytlumaczcie mi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lorek08 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 16.07.11, 12:21 Chodzi chyba o to,że APAP jest słaby więc jak już mocno boli to już nie pomoże I dlatego zrobili Apap extra (chyba ) Ja to tak rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 17.07.11, 15:03 APAP to placebo. Poza tym dlaczego, na bogów, tutaj o to pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
aqua696 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 17.07.11, 16:09 Nie wiem dokladnie o tkroa reklame chodzi , ale np. w ataku migreny wszelkie leki nalezy brac podczas aury...bo est szansa iz pomoga, a podczas ataku to uz tylko troche niweluja bol, wiec moze o taki przekaz im chodzi. Im bol jeszcze mniejszy tym wieksza szansa iz placebo jak apap moze dac uczucie zlikwidowania bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: reklama APAPU o co chodzi ? 18.07.11, 18:33 Ja to rozumiem tak i tak jest w moim przypadku z innymi przeciwbólowymi-choć apap na mnie nie działa w ogóle. Jak mnie zaczyna głowa boleć i nie wezmę to potem mogę zjeść całe opakowania paracetamolu np i mi nie pomoże- ja muszę wziąć zaraz na początku jak już czuję,że coś głowa pobolewa- bóle głowy to mam raz na ruski rok. Odpowiedz Link Zgłoś
madzialenakata Re: reklama APAPU o co chodzi ? 18.07.11, 20:19 Moja Mama mawia, choć nie wiem ile w tym jest prawdy, że przy dłuższym zwlekaniu ból koduje się w mózgu i tabletka wtedy już nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
emi.czm Re: reklama APAPU o co chodzi ? 23.07.11, 11:26 Na początku blokuje szybko ból a im ból większy tym mniejsza szansa na pomoc.To tak jak z przeciekająca rurą,jak jest mała dziurka to jest szansa zatamować wypływ wody szybko i dość łatwo a im dłużej zwlekamy tym dziura robi się większa i zatamowanie wody bardziej pracochłonne. Odpowiedz Link Zgłoś