Dodaj do ulubionych

reklama APAPU o co chodzi ?

16.07.11, 12:09
O co chodzi z reklamą APAPu ? Dlaczego według nich może być za pozno na wzięcie tabletki przeciwbolowej ? przeciez bierzesz jak zaboli a nie wczesniej ? Nie wiem o co chodzi wytlumaczcie mi smile
Obserwuj wątek
    • lorek08 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 16.07.11, 12:21
      Chodzi chyba o to,że APAP jest słaby więc jak już mocno boli to już nie pomoże smile I dlatego zrobili Apap extra (chyba )
      Ja to tak rozumiem
    • bj32 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 17.07.11, 15:03
      APAP to placebo.
      Poza tym dlaczego, na bogów, tutaj o to pytasz?surprised
      • aqua696 Re: reklama APAPU o co chodzi ? 17.07.11, 16:09
        Nie wiem dokladnie o tkroa reklame chodzi , ale np. w ataku migreny wszelkie leki nalezy brac podczas aury...bo est szansa iz pomoga, a podczas ataku to uz tylko troche niweluja bol, wiec moze o taki przekaz im chodzi.
        Im bol jeszcze mniejszy tym wieksza szansa iz placebo jak apap moze dac uczucie zlikwidowania bolu.
    • 1mzeta Re: reklama APAPU o co chodzi ? 18.07.11, 18:33
      Ja to rozumiem tak i tak jest w moim przypadku z innymi przeciwbólowymi-choć apap na mnie nie działa w ogóle.
      Jak mnie zaczyna głowa boleć i nie wezmę to potem mogę zjeść całe opakowania paracetamolu np i mi nie pomoże- ja muszę wziąć zaraz na początku jak już czuję,że coś głowa pobolewa- bóle głowy to mam raz na ruski rok.
    • madzialenakata Re: reklama APAPU o co chodzi ? 18.07.11, 20:19
      Moja Mama mawia, choć nie wiem ile w tym jest prawdy, że przy dłuższym zwlekaniu ból koduje się w mózgu i tabletka wtedy już nie pomaga.
      • emi.czm Re: reklama APAPU o co chodzi ? 23.07.11, 11:26
        Na początku blokuje szybko ból a im ból większy tym mniejsza szansa na pomoc.To tak jak z przeciekająca rurą,jak jest mała dziurka to jest szansa zatamować wypływ wody szybko i dość łatwo a im dłużej zwlekamy tym dziura robi się większa i zatamowanie wody bardziej pracochłonne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka