Dodaj do ulubionych

Niespokojny sen

26.08.11, 16:11
Witam, Moja 2,5 miesięczna córeczka od tygodnia jak zasypia budzi się po jakiś 10 minutach i energicznie macha rączkami uderzając się w twarz i główkę robi to przez sen w odstępach co jakieś 10-15 min.
Kładłam ja na brzuszek wtedy nie miała możliwości machać i zasypiała na dłużej ale pediatra poleciła żeby jej nie odkładać w nocy.
Byłam z mała u laryngologa i stwierdził że wszystko ok zrobiliśmy badanie moczu czekamy na wynik, za 5 dni mamy wizytę u neurologa dziecięcego.
Być może wasze dzieci miały coś podobnego. Dodam że czasem [podczas machania pręży się i odwraca główkę do tyłu leząc na boczku lub w stronę materaca.
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: Niespokojny sen 26.08.11, 18:46
      Mój też tak miał- generalnie nie lubił i nie potrafił spać na plecach- dlatego od urodzenia spał na brzuchu albo na boku.
    • yula Re: Niespokojny sen 26.08.11, 23:15
      a czym pediatra uzasadnia zakaz kładzenia na brzuchu? Moja tak spała od urodzenia do 2 chyba lat. Oczywiście w łóżeczku nie może być żadnych miękkich pluszaków,poduszek, materaców itp. by dziecko sie nie udusiło, bo jeszcze nie specjalnie potrafi obracać główkę. Wizyta u dobrego neurologa jak najbardziej wskazana, jak są jakieś problemy z napięciem to wcześnie zaczęta rehabilitacja szybko pomoże.
      • anusia_b1 Re: Niespokojny sen 02.09.11, 22:09
        Byliśmy u neurologa Zosia pod względem neurologicznym rozwija się prawidłowo ale będzie ją Pani doktor obserwować prze najbliższe miesiące.Wiec czekają nas comiesięczne wizyty. Machanie rączkami nagraliśmy i z opisu jaki przekazaliśmy Pani doktor to stwierdza ona, że spowodowane jest to kolką i refluksem żołądka. Pokarm, który Zosia spożyje nie ulewa się ale cofa się do przewodu pokarmowego już z kwasem i podrażnia przełyk. Dlatego próbując się bronić macha rączkami. Wyniki moczu ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka