Dodaj do ulubionych

Trzeci dzień gorączki

12.10.11, 15:48
Coś dopadło mi córę, od trzech dni ma wysoką gorączkę, lekarka zaleciła nurofen, jeśli nic się nie zmieni, to do kontroli. Więc idziemy po południu.
Ale zanim pójdziemy, chciałabym was spytać, czy może spotkałyście się ostatnio z takimi objawami, tylko gorączka i nic poza tym? Może jakiś wirus krąży?
Prawdę mówiąc, byłabym spokojniejsza wiedząc, że ktoś też tak miał i przeszło bez jakiś problemów, czy komplikacji.
Obserwuj wątek
    • angazetka Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 15:52
      O. Moja mama to ma. Kilka dni gorączki, bez bólu gardła, kaszlu, kataru.
      • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 15:56
        A coś ją boli? Np nogi?
        • angazetka Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:04
          Czuła się rozbita, nic więcej.
          • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:05
            Aha.
      • monia-1976 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 15:58
        Witam
        Dokładnie to samo miał mój 3 letni syn w zeszłym tygodniu. Nic mu nie było tylko gorączka utrzymująca się ok 3-4 dni. Po dwóch dniach poszliśmy do lekarza, ale pani doktor stwierdziła to może być wirus i jak na razie nic mu nie jest- osłuchowo czysty, gardło tez ok . Nic nam nie przepisała tylko podawanie środka przeciwgorączkowego. PO 4 dniach samo przeszło. Ale dodam że byłam w wielkim szoku, gdyż jak do tej pory nigdy tak się nie zdarzyło. Zawsze po gorączce następowały dalsze objawy...
        • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:04
          Aha, no to jednak jakaś zaraza krąży.
          • an_ni Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:21
            no niestety moja corke trzyma juz tydzien, temp wzrasta w ciagu dnia, ciagle potrafi siegac tych krytycznych 38 st , dajmey Nurofen i spada
            bylismy u lekarza, nic poza wirusowka nie widac, leczymy objawowo, mocz nawet robilismy i czysto
            ale miala katar i teraz dolaczyl kaszel, ale taki gardlowy nie oskrzelowy
            natomiast to sa dosc slabe objawy takze syfek jakis rzeczywiscie krazy
            nie dawaj sobie wciskac antybiotyku na wszelki wypadek
            • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:39
              Tydzień? To długo.
              Moja ma ciągle 39, a nawet i 39,5.
              Kaszel też miała, bo od miesiąca walczyłyśmy obie z przeziębieniem, w niedzielę już było super, a w poniedziałek gorączka...
              Lekarka, do której chodzimy, chyba nie lubi przepisywać antybiotyków, więc nie powinno być problemu.
              • ledzeppelin3 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 16:58
                39,5 bez innych objawów? Stawiam na trzydniówkę, ew. uszy lub drogi moczowe.
                • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 17:02
                  Trzydniówkę już zaliczyła, uszy, hmm, nie wiem, nie skarży się, no ale to musi się specjalista wypowiedzieć, to samo tyczy dróg moczowych. No zobaczymy.
      • justysia238 Re: Trzeci dzień gorączki 27.02.12, 19:40
        Moje dziecko ma piąty dzień gorączki. ok 40⁰C. Wczoraj miała 40,7 po lekach przeciwgorączkowych spada na kilka godzin a potem dreszcze i od nowa. Poza tym nic jej nie dolega. Jutro badamy mocz i krew. Wczoraj dostała sumamed ale na razie nic się nie zmienia.
    • edelstein Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 17:02
      Moj syn,3dni,do 12w nocy mial goraczke,rano zdrowy.Wszystkie dzieci w okolicy tak samo,tzn nie wiem czy do 12w nocywinktylko ja z de jestem.
      • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 17:08
        Może od was ktoś przywiózł, ooo już wiem, syn sąsiadów smile
    • klubgogo Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 17:36
      Poważny lekarz przy gorączce zleca badanie moczu, o czym każda mama też powinna pamiętać.
    • kol.3 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 17:45
      Mój syn miał niedawno ok. 40 stopni, objawów przeziębienia brak, ponieważ gorączka powracała dostał summamed i przeszło.
    • lelija05 Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 18:04
      Jednak dostała antybiotyk, bo gardło ma paskudne, no nic, może w końcu się wykuruje.
    • ga-ti Re: Trzeci dzień gorączki 12.10.11, 22:50
      Właśnie synowi przechodzi. 2 dni gorączki. Spadała po leku (nurofen forte), wzrastała po 4 godzinach znowu. Poza tym mały katar, taki zwyczajny i nic więcej. Młody osłabiony, bo nic nie jadł przez 2 dni.
      Za to córka miała gorączkę i narzekała na ból buzi. Okazało się gardło plus naloty na migdałkach, dostała antybiotyk, po 3 dniach czuje się już super.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka