20.12.11, 13:56

Witam
Syn po infekcji ( miał 39,5 , pokasływał na sucho ) już 2 tyg i nadal kaszle .Kaszel zmienił się na mokry ciężki , głęboki .Taki kaszel u niego to może był raz .Teraz nie gorączkuje, bez innych ubocznych objawów .Jedynie co zauważyłam, że jest siny pod nosem,w okolicach ust .Byłam tydzień temu u pediatry ale osłuchowo niby ok .Dostał pulmicort , mucosolwan , isoprinosine .
Efekt marny .Może była lekka poprawa w 2 dobie, ale dzisiaj już dycha jak przed podaniem wziewu .
Siedzi w domu już tydzień a poprawy zero .Kaszel okropny .Skierowania na rtg pewnie nie dostanę, sama nie zrobię i co tu robić .
Jak znam życie dostanę antybiotyk i jak jestem przeciwna antybiotykom to teraz dałabym mu już dzisiaj sad
Ostatnio się cieszyłam,że się trzyma jak nigdy smile
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aneta.wk Re: kaszel 20.12.11, 14:02
      Leć dziewczyno do pediatry, albo lepiej do pulmunologa. Święta za pasem, a później będziesz miała "lepszą" rozrywkę. Stawiam na zapalenie oskrzeli, ale nie jestem lekarzem.
      • katisza Re: kaszel 20.12.11, 15:02

Wizytę mam właśnie wyznaczoną na jutro .Już w piątek osłuchowo było bez zmian a kaszel był straszny .Pediatra nic nie wysłuchała .Martwię się,że jutro też nic nie wysłucha i zostanę z tym kaszlem.
        • katisza Re: kaszel 22.12.11, 15:26

Byłam u pediatry.
          Osłuchowo bez zmian ale jak lekarka określiła kaszel oskrzelowy .Nie ma gorączki co wg lekarki nie przemawia za podaniem antybiotyku .
          Dołączyła nam berodual i dalej pulmicort , isoprinosine i mukosolwan .Klacid dała na wszelki wypadek, ale mam nie podawać chyba,że będzie gorzej .Antybiotyku jeszcze nie dałam, ale sama nie wiem co robić .Kaszle już 3 tyg sad
          Skierowania na rtg nie dała ( nie ma wskazań ).
          • inercja5 Re: kaszel 25.12.11, 20:25
            Moja córka miała kaszel który trwał przeszło dwa m-ce (osłuchowo była czysta) nie pomagały żadne syropy, dostała też całkiem niepotrzebnie antybiotyk. Kaszel przeszedł po inhalacjach z soli a najważniejsze że trafiłam wreszcie na mądrego lekarza. Przed inhalacjami miała zrobione badania z krwi czy na pewno nie ma stanu zapalnego.
            • oliwija Re: kaszel 26.12.11, 18:25
              pomaga jeszcze plukanie gardla olejem słonecznikowym tylko ze nie kazde dziecko to zrobi. plukać trzeba ok 15 minut 3 razy dziennie przez 3 dni. po dokładnym płukani olej powinien zrobić sie biały.
              • katisza Re: kaszel 29.12.11, 13:24
                pomogło smile poprawa po berodualu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka