Dodaj do ulubionych

Weekend idzie

18.07.25, 09:33
A ja znowu chora.
Polondyńskie przeziębienie myślałam, że przeszło, ale gdzie tam. W nocy aż mnie wpół zginało od kaszlu. Czyli - w weekend znowu nad wodę nie pójdę. A pogoda ma być piękna.
I jeszcze mi rozwaloną ósemkę wyrwali i boli.

Ojojajcie?
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:03
      Ojojam.
    • inez21 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:07
      Ojojam i współczuję i przeziębienia a zwłaszcza tej ósemki😪 ja dziś idę na spotkanie z koleżankami z liceum a masakrycznie boli mnie gardło nie dam rady mówić ani przełykać. Choruje mega rzadko no I akurat teraz 🤬
      • ritual2019 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:33
        Chcesz to dac kolezankom i otoczeniu?
      • bene_gesserit Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:41
        Potwornym biłem gardła zaczyna się nowy covid. Naprawdę idziesz pozarazac koleżanki?! Trochę nietenten.
    • princesswhitewolf Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:15
      W te upały sie tu przeziębiłas? Tu znowu ma byc 29 C 😫🙄
      • ritual2019 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:35
        Jest wirus, jest wszedzie, mnostwo ludzi to zlapalo, ja tez. Bylam chora dwa tygodnie temu, czuje sie dobrze ale nadal mam kaszel.
        • marusia_ogoniok_102 Re: Weekend idzie 18.07.25, 15:21
          No właśnie objawia się głównie kaszlem, i głównie wieczorem i w nocy, ale bez gorączki. Po Londynie gardło mi nawalało, ale teraz jest okej... na tyle dobrze, by pracować i sprzątać, na tyle źle, żeby nie iść nad wodę. Ani, preferencyjnie, nigdzie indziej, gdzie mogłabym zarażać.
      • hrasier_2 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:35
        W upały łatwo. Zwłaszcza zimne napoje.i infekcja gotowa.
        • ritual2019 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:36
          Co maja zimne napoje wspolnego z wirusami?
          • kamin Re: Weekend idzie 19.07.25, 08:12
            Obniżenie temperatury blon śluzowych obniża skuteczność mechanizmów immunologicznych i ułatwia wniknięcie i namnażanie się bakterii i wirusów.
            • la_felicja Re: Weekend idzie 19.07.25, 08:23
              Plus organizm jest i tak już osłabiony z powodu przegrzania
    • daniela34 Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:17
      Jojam
    • sitniczek Re: Weekend idzie 18.07.25, 10:27
      A ja sie znenerwowałam z rana. Jak nie umyję kawiarki, to mała idzie w ruch i dla mnie kawy już nie starcza (to do chłopa). Od biedy mogę wypić rozpuszczalną, ale po co kawy zrobić, albo zapytać czy może choć takiej chce (to do synia). Awdupie was mam. Ogłaszam strajk i focha... Nie robię obiadu, nie piorę, zalegnę z czymś w fotelu i niech se radzą beze mnie. A jak mi nie przejdzie to pójdę na rower i nie wiem kiedy wrócę..
    • malaperspektywa Re: Weekend idzie 18.07.25, 15:06
      Mogę cię pocieszyć, że jutro u mnie będzie lało. Bardzo mi się to nie podoba, bo tydzień temu musiałam z powodu deszczu zrezygnować z planów. Teraz zapowiada się podobnie 😞 Dużo zdrowia. Może za tydzień będziemy się cieszyły udanym weekendem.
    • la_felicja Re: Weekend idzie 19.07.25, 08:25
      Ojojamy
      Choroba w upał to koszmar
      Ale przynajmniej dwa problemy odbębnisz na raz - jakby ci tę ósemkę wyrwali zaraz po wyzdrowieniu to następny weekend też byś miała spieprzony, a tak to może będzie już udany
      Trzymaj się!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka