skorju 01.07.04, 18:16 Mój synek ma 10 tygodni i gdzieś od tygodnia mocno się ślini. Czego to może być objaw? Czyżby już "na zęby"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beba2 Re: Ślini się 01.07.04, 20:43 Owszem Czasem ślinienie zaczyna się 3-4 miesiące przed pojawieniem się pierwszego ząbka. Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Ślini się 02.07.04, 10:40 Moje dziecko tez w tym wieku zaczęło się obficie slinić. teraz zaczęło szósty m- c zycia, a zębów nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: Ślini się 03.07.04, 11:22 Mój synek, który ma dwa miesiące też od trzech dni sie ślini.Ja również pomyślałam, ze może to już na zęby bo wkłada do tego piąstki w usta. Jednak ząbki wychodzą ok 5-6 miesiąca i dlatego nie wiem co o tym myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
a_ciemny Re: Ślini się 03.07.04, 22:00 Zapytaj lekarza czy Twój synek nie ma zbyt krótkiego wędzidełka- u mojej córki też występowałodość duże ślinienie od 2 tygodnia życia, wtedy nikt mi nie powiedział że to mogła być przyczyna krótkiego wędzidełka a teraz musimy iść na zabieg podcięcia wędzidełka.Pozdrawiam,Aga Odpowiedz Link Zgłoś
olga50 Re: Ślini się 04.07.04, 13:58 a_ciemny napisała: > Zapytaj lekarza czy Twój synek nie ma zbyt krótkiego wędzidełka- MA ZA KRÓTKIE!LEKARZ O TYM WSPOMNIAŁ JAKIŚ CZAS TEMU. JEDNAK WTEDY SIĘ NIE ŚLINIŁ, DOPIERO TERAZ. Odpowiedz Link Zgłoś
skorju Re: Ślini się 05.07.04, 23:20 Mój synek też ma za krótkie wędzidełko, powiedziano mi o tym już w szpitalu, ale nic nie mówiono, że od tego może się ślinić, wspominano, że może mieć nieprawidłowy zgryz i szparę między zębami.Nasza lekarka twierdzi, że niezbędne będzie nacięcie, ale dopiero, kidy Jasiu skończy pół roku, więc na razie się nie przejmowałam. Jednak muszę wybrać się do jakiegoś specjalisty. Czy wiecie coś na temat tego zabiegu? Podobno to miejsce jest silnie ukrwione? Odpowiedz Link Zgłoś