Dodaj do ulubionych

stękanie przez sen

15.07.04, 12:21
Mój Kubuś ma 19 dni. Nasz problem pojawił się od kiedy moja mama przyszła nam
pomóc (po porodzie). Chciała dobrze i zaczęła gotować obiadki domowe.
Pomyślałam, że takie lekkie rzeczy Małemu nie zaszkodzą. A jednak się
myliłam. Dostał okropnych kolek.
Mamy już z nami nie ma, ja zmieniłam dietę: jem indyka gotowanego,
ziemniaczki, marchewkę (gotowane), bułkę z drobiową wędliną i piję koper, a
jemu mam wrażenie, że się pogarsza. Robi kupy z okropnym śluzem, ciemne. W
każdym razie nie takie "musztardowe". A co najgorsze to strasznie męczy się
przez sen. Stęka i stęka, jakby miał zatwardzenie, ale nie ma.
Ja się męczę razem z nim, bo w nocy spać nie mogę.
Co robić?
Może coś mam zjeść innego? Coś co by uregulowało stolec?
Karina
Obserwuj wątek
    • as09 Re: stękanie przez sen 15.07.04, 21:40
      MÓJ synek ma 10 tygodni i też robi ciemno brązowe kupy ze śluzem wczesniej były
      ok.LEKARKA KAZAŁA NAM ZROBIĆ badania kału na posiew na,rotawirusy i pasożyty
      ale nic nie wykazały więc ci nie pomoge .Zrób też. Może u twojego synka będzie
      inaczej.Ja robię jeszcze badania moczu na posiew bo pediatra powiedział ,że
      jesli są jakieś bakterie w moczu to też może być przyczyną śluzu.A jesli nic
      nie wykażą to będę po kolei eliminować produkty z mojej diety i obserwować.np
      przez tydzień nie będe jadła indyka i tak dalej po kolei.u mnie na szczęscie
      synek przybiera na wadze i lekarz powiedział że to dobrze bo kiedy byłby spadek
      wagi i śluz to było by gorzej.a i mój mały też ma kolki!życzę zdrówka i idz
      najlepiej do pediatry i zrób badania.Pozdrawiam!
      • asik_w Re: stękanie przez sen 15.07.04, 21:50
        witaj!! na poczatek zrobcie badania, i moze przestan pic koper, czasami nie
        pomaga a wrecz przeciwnie dziala na taki maly brzuszek, moj synek tez mial
        takie problemy okazalo sie ze to byly gazy,ktore nie chcialy uciekac z malego
        brzuszka, podawalam esputicon i infacol, ale to od miesiaca zycia, kladalm
        czesto na brzuszku, pilnowalam odbicia, robilam gimnastyke nozek, na przemian
        raz obiema nozkami do brzuskza, pozniej na zmiane raz jedna raz druga,
        masowalam brzuszek i pomagalo, tylko ze u Was sa ciemne kupki i sluz, nie wiem,
        ale moze qlasnie pediatra cos doradzi, powodzenia
    • justysia25 Re: stękanie przez sen 15.07.04, 22:51
      U mojego też kolki bywały ale odkąd skończył jakiś tydzień chyba to do ok. 3m-
      cy nie było nocy bez stękania i kwękania - ale to bez związku z kupkami. Po
      prostu takie odgłosy sobie wydawałsmile) Troszkę mnie to dziwiło na początku ale
      dzieci różne rzeczy wymyślają, albo hrumkał albo chrząkałsmile)
      Pozdrawiam
      Justyna
    • ulanka_k Re: stękanie przez sen 16.07.04, 13:22
      Moja coreczka nie miala problemow z kupka, ale prezyla sie i stekala tak, ze
      poszlam do lekarza, ktory stwierdzil, ze niestety niektore dzieci maja bardzo
      niespokojny sen i ze nic mi nie zostaje jak przyzwyczaic sie i spac spokojnie,
      co jak narazie mi nie udaje sie, ale przestalam sie martwic, coreczka budzi sie
      zadowolona, dobrze przybiera na wadze.

Pozdrawiam Ula.
    • carlascuzo Re: stękanie przez sen 16.07.04, 21:00
      Bardzo, bardzo dziękuję
      Zrobimy badania kupki
    • yey1 Re: stękanie przez sen 17.07.04, 23:10
      Nasza córeczka stękała, jakby nie mogła zrobic kupy od 10 dnia życia
      praktycznie non stop. Wszyscy (lekarze) mówili nam, że to kolki. Stosowałam
      ścisłą dietę, podawaliśmy jej Esputicon i wodę koperkową, masowaliśmy brzuszek,
      układaliśmy ma brzuszku, pilnowaliśmy odbicia, a ona dalej stękała. Zrobiliśmy
      badanie moczu i okazało się ze ma zakażenie dróg moczowych.
      Zrób chociaż badanie ogólne moczu, na pewno nie zaszkodzi.
      Pozdrawiam,
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka