Dodaj do ulubionych

Siniaczki od ucisku

17.01.14, 19:20
Czy Wasze dzieci mają sniaczki od ucisku? Moja córeczke 5,5miesiąca ma po raz drugi na nózkach takie małe siniaczki i jakby naczynka. I drugi raz kiedy wieczorem wyjechałam do sklepu i akurat się obudziła i mąż musiał Ją usypiać, mam wrażenie, że mąż po prostu zbyt mocno Ją trzyma. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • sinusoidaa Re: Siniaczki od ucisku 17.01.14, 20:54
      Może taka jest uroda Twojej córeczki. Ale na wszelki wypadek zrobiłabym dziecku morfologię z rozmazem i krzepliwość. Chyba, ze Twój maz ma żelazny uściskwink
      • wika1980 Re: Siniaczki od ucisku 17.01.14, 21:01
        Morfologię robiłam jak za pierwszym razem wyszły i wszystko super więc nie będę teraz kłóć drugi raz córki bo uważam, że nie ma to już sensu.
        • wika1980 Re: Siniaczki od ucisku 17.01.14, 21:02
          Przychodzi mi na myśl tylko taka rzecz, że całą ciążę brałam zastrzyki fraxiparine na krzepliwość, ciekawe czy może to mieć jakiś związek.
          • mamatomika Re: Siniaczki od ucisku 17.01.14, 23:09
            Trzyma ja za nogi? Dlaczego?
            • wika1980 Re: Siniaczki prawdopodobnie od ucisku,krwinki 19.01.14, 21:22
              Czy ktos spotkal sie z czyms takim?
              • blueluna Re: Siniaczki prawdopodobnie od ucisku,krwinki 23.01.14, 19:22
                Ja się spotkałam.
                Często przyczyną są problemy z krzepliwością krwi i koniecznie należy to wykluczyć. Sama morfologia nie wystarczy, trzeba jeszcze oznaczyć czynniki krzepnięcia, czas krzepnięcia.
                Zdarza się również że po infekcjach u dzieci pojawia się przejściowa kruchość naczyń, ich nadmierna przepuszczalność co może owocować powstawaniem wybroczynek nawet przy niewielkim ucisku,

Jeśli jednak sytuacja się powtarza ja bym się pokusiła o sprawdzenie krzepliwości krwi dziecka.
                • wika1980 Re: Siniaczki prawdopodobnie od ucisku,krwinki 23.01.14, 20:16
                  Teraz sie zastanawiam czy moze nie ma to zwiazku z tym,ze podczas ciazy prawie do konca przyjmowalam heparyne w zastrzykach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka