olgabiel 17.11.04, 13:16 czy to normalne że mój 3 miesięczny synek nie robi od 8 dni kupki? karmię piersią wcześniej robił 4-5 kupek dziennie zachowuje się normalnie (nie napina brzuszka, nie płacze, wydaje się że jest wszystko w porządku). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anda8 Re: brak kupki 17.11.04, 14:52 Miałam podobny problem, moje dziecko miało około 3 miesiącey i przestało robić kupki codziennie, robił raz na 5 dni, albo 8 dni. Poza tym nic mu nie dolegało. Pani pediatra, ( bardzo dobra) uspokoiła mnie, dała mi nawet artykuły do poczytania. Dziecko na piersi może trawić prawie 100% pokarmu, tzn nie ma z czego tej kupki sie tyle zebrać , zeby był odruch wydalania. Jeżeli zrobi normalną kupę jak zwykle, to naprawdę nie masz się co martwić. Zaczniesz mu podawac soki cyz zupki to sprawa się unormuje. Ale możesz pójść do lekarza i zapytać, czy dziecko jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
figa80 Re: brak kupki 17.11.04, 16:46 No nie martw się, bo to się zdarza. Jeszcze tylko dodam, że nasza pediatra radziła, żeby dzieciątko delikatnie po brzuszku masować głównie płaską dłonią, a troszeczkę palcami, powoli zgodnie z ruchem wskazówek zegara. Dla dziecka to przyjemne i nawet pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś