Dodaj do ulubionych

Co z tym kaszlem zrobić??

03.12.04, 08:25
Proszę o radę , bo nie wiem już co robić. Mały kaszle od miesiąca przeważnie
tylko rano jak wstanie - najpierw na sucho potem na mokro . A potem już w
ogóle nie kaszle. Boje sie bo w czasie wakacji też tak niby niewinnie kaszlał
i po dwóch miesiącach po przeswietleniu wyszło zapalenie płuc (bezobjawowe).
Czy może zancie jakiś złoty na kaszel środek????? Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • monika_5 Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 03.12.04, 15:04
      złotego nie, ale homeopatycznie można wyleczyć. Pozdrawiam.
    • zula2003 Re: ..skad ten kaszel.. 04.12.04, 13:15
      witaj.. moja cóerczka (20 m-cy) kaszle od wrzesnia,podobnie jak Twój synek kaszle zaraz po przebudzeniu.. Lekarz nie slyszy zadnych niepokojacych szmerow,gardło w porzadku...brała rozne syropy, bez antybiotyki...szukalam powodów ( alergie,np.)
      Jednak lekaez stwierdzil,że gdyby to byla alergia to dawno wywiazalaby sie jaks powazniejsza infekcja.. i tak Zulka jak kaslala tak kaszle, nawet biorac flegamine przewlekle kaszel nie minał
      ...i jaka jest przyczyna??.. przeciez we wrzesmiu nie bylo suchego powietrza w bloku, a Ty piszesz nawet ze latem u malego zaczal sie kaszel
      • monika_5 Re: ..skad ten kaszel.. 05.12.04, 00:01
        moje dziecko miało suchy w czerwcu i część lipca, mokry sierpień i mokry tylko
        rano po wstaniu z łózka we wrzeżniu , 3 miesiące walczyłam z tym kaszlem. We
        wrześniu po leku homeo preszło po tygodniu. Pozdrawiam.
        • mikoma Re: ..skad ten kaszel.. 05.12.04, 03:58
          Moniko5 moje dziecko leczone jest juz od prawie 2 m-cy homeo u 2 roznych
          lekarzy i jak kaslalo tak kaszle (juz od 3 m-cy) wiec powoli zaczaynam watpic w
          te cala homeopatie "normalni" lekarze tez z reszta nie pomogli...
          • monika_5 Re: ..skad ten kaszel.. 06.12.04, 12:27
            Mikoma podajesz leki od jednego i drugiego, czy zmieniłaś po prostu lekarza ?
            Wiem z doświadczenia że nawet tu lekarz lekarzowi nie równy. Pozdrawiam.
      • patyczako do zuli2003 11.12.04, 21:10
        20-miesiecznemu dziecku dawalas flegamine !!!!!!!!
        a nie czytalas ulotki ze ten lek jest dla starszych dzieci????????
        • lara74 Re: do zuli2003 12.12.04, 16:52
          Ja dawałm flegaminę dla mojego 11 miesięcznego synka . przeczytałam ulotkę i
          zadzwoniłam do lekarki(ona mi ją poleciła flrgaminę w sensie) i powiedziałam że
          odpowoiednia ilość nie zaszkodzi a pomoże
          Pozdr
          Lara
        • eljani Re: do zuli2003 12.12.04, 18:32
          Jest też dostępna Flegamina w kropelkach. Można ją podawać niemowletom od 1
          miesiąca życia.

Pozdrawiam

Elżbieta
    • assiaa Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 05.12.04, 20:09
      Mój 2.5 latek kaszlał przez 3 miesiące. Wpierw próbował leczyć go nasz
      pediatra. Mały dostawał syopy wykrztusne po których było jeszcze gorzej,
      póżniej Eurespal, w końcu Augmentin. I nic! Kaszel pięknie sie rozwijał, mały
      kasłał jakby miał zapalenie oskrzeli przynajmniej (mokry, głeboki kaszel) mimo
      że osłuchowo wszystko było w porządku i żadnego stanu zapalnego nie było. W
      końcu lekarz zadecydował żeby wprowadzić wziewne sterydy (na 1.5 miesiaca).
      Całe szczęscie, że po 2 tyg. podawania leków wziewnych trafiłam do pediatry,
      która sterydy kazała odstawić i w 1.5 tygodnia wyleczyła małego 4 fioleczkami
      preparatów homeopatycznych.
      Do dziś nie wiem co było przyczyną tak potwornego i długiego kaszlu u malucha.
      Całe szczęście jednak że trafiłam w końcu na lekarza, który wiedział jak się za
      niego wziąć. Polecam homeopatię.
      Pozdrawiam
      asia
      • amazk Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 06.12.04, 07:48
        Poproszę o nazwę tych homeopatycznych fiolek. Ja małemu podaję Tardefedrell i
        Engystol ) homeo. z Hella) i na razie nic. A wczoraj włączyłam Mu Ambroxol na
        własna rękę . Też byliśmy u różnych lekarzy i nic. A ja panicznie boje się o te
        płuca bo nie wiem gdzie zaczyna się ten kaszel z zapalenia płuc. Dziewczyny
        dziękuję za odp.
        • kapyl Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 06.12.04, 08:43
          Ja również proszę o nazwy tych leków, bo już sama nie wiem co robić,
          moja 6 miesięczna córka kaszle od 2 miesięcy. Lekarze dawali już Eurespal,
          Stodal, Mucosolvan, Flegaminę, było podejrzenie zapalenia płuc ale skończyło
          się na anginie. Tydzień brała antybiotyk ( Augumentin) i przeszło. W piątek
          byłam z nią u lekarza i wszystko było ok, a w sobotę rano zaczął się ten mokry
          kaszel. No i tak w kółko - już nie wiem co mam robić...
          Przecież nie mogę pozwolić na to żeby 6 miesięczne dziecko było regularnie co
          miesiąc na antybiotyku...
          • monika_5 Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 06.12.04, 12:36
            Kochane dziewczyny nie można zastosowć leku bo pomógł "goździkowej" trzeba iść
            do lekarza(jeśli się decydujecie na ten rodzaj leczenia). % cioro dzieci
            teoretycznie z tym samym kaszlem może dostać każde inny lek , to włśnie dobiera
            homeopata po długim wywiadzie nie po 5 min. Pozdrawiam i życzę zdrowia dla
            waszych maluchów.Pozdrawiam.
            • amazk Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 06.12.04, 13:43
              Zgadzam sie że trzeba isc do lekarza ale jak lekarz nic nie widzi ( tak było u
              nas) a dziecko cały czas kaszle. Mój bierze homeop. i ta nic mu nie daje
              dlatego może mogłabym mu zmienić na inną.
              • hugo6528 Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 06.12.04, 22:55
                Przeczytałam powyższe posty i już nie wiem gdzie mam teraz szukać pomocy: u alergologa, homeopaty czy w ogóle gdzie indziej.
                Mój synek też ma taki kaszel. Najpierw miał duszący kaszel i leki wziewne przez 2 tyg. Później zmiany w oskrzelach i Augmentin. Następnie gardło i zastrzyki od których dostał wysypki i wylądował w szpitalu. Tam dostawał leki od wysypki i coś od alergii. Wypisałam go do domu bo po 3 dniach pobytu zrobiono mu (w końcu) zdjęcie rtg i okazało się że ma zmiany w płucach. Znów na zastrzykach, ale w domu. W piątek skończyły się zastrzyki i na kontroli okazało się że osłuchowo jest ok. Kaszlu nie był. Od soboty kaszel wrócił i to chyba z potrójną siłą. Jest strasznie duszący i ataki te są długie.
                Nie wiem gdzie uderzyć bo dzieciak widać że się męczy. Podejrzewamy z mężem że to może astma. Ponoć teraz mnóstwo dzieci na nią choruje, ale rodzice nie są tego świadomi.
                • amazk Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 07.12.04, 07:22
                  Ja bym poszła do alergologa , bo rzeczywiscie jak opisujesz mały się strasznie
                  męczy. Alergolog pewnie zleci testy. We Wrocku sa takie testy bezinwazyjne na
                  90 alergenów możw w Twoim mieście też takie są. Zyczę zdrówka
                  • tlenricana Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 07.12.04, 08:44
                    amazk napisała:

> Ja bym poszła do alergologa , bo rzeczywiscie jak opisujesz mały się
                    strasznie
                    > męczy. Alergolog pewnie zleci testy. We Wrocku sa takie testy bezinwazyjne na
                    > 90 alergenów możw w Twoim mieście też takie są. Zyczę zdrówka
                    Proszę zajrzeć na zdrowie.com.pl Na forum Profilaktyka jest temat 'alergologii
                    i pulmonologii',wspierany przez Polskie Towarzystwo Zwalczania Chorób
                    Alergicznych. Zapraszam i pozdrawiam.
        • assiaa Re: Co z tym kaszlem zrobić?? 07.12.04, 13:08
          Oczywiście moge podać nazwę leków homeopatycznych, które zlecila nam lekarka,
          ale tak jak napisała któraś z dziewczyn leki te są dobierane indywidualnie do
          każdego dziecka. Ważny jest również potencjał leku i podejrzewam ze inny zaleci
          się niemowlakowi a inny przedszkolakowi. Mój mały dostawał preparaty Boirona
          * Pulmon Histaminae (preparat ma działanie przeciw alergiczne, mój maluch jest
          alergikiem)
          * Aviaire
          * Antimonium Tartaricum
          * Drosera

Nie pamiętam potencjałów stosowanych leków. Niektóre podawałam raz dziennie,
          inne 3 razy. Miały one działanie przeciwkaszlowe, przeciw-infekcyjne,
          wzmacniające no i Pulmon Histaminae przeciwalergiczne) Po tygodniu było prawie
          po kaszlu, lekarka zaleciła wprowadzić lek o nazwie Pulssatilla, natomiast inne
          odstawić no i kaszel sie skończył.
          Myślałam że pojadę i będę ją po piętach całowała. Mały miał wczesniej tak
          potworny kaszel, że na spacerach ludzie się za nami na ulicy oglądali, bo
          pewnie myśleli że matka-wariatka chore biedne dziecko po dworze ciąga. A on był
          całkowicie zdrowy.
          Jeżeli kaszel jest dolegliwością samą w sobie a nie objawem stanu zapalnego w
          drogach oddechowych to jak najbardziej polecam homeopatię. Jednak nie
          zdecydowałabym się na samodzielne dobieranie leków homeopatycznych, a wybrała
          do specjalisty.
          pozdrawiam
          asia

• amazk Re:Do Asi 07.12.04, 14:28
            Mam pytanie do Ciebie czy mieszkasz może we Wrocławiu, bo chętnie
            skorzystałabym z porady lekarza którego niemal całowałaś po nogach...
            • assiaa Re:Do Asi 07.12.04, 17:27
              Mieszkam w woj.lubuskim. Pani u której bylam jest pediatrą-anestezjologiem nie
              homeopatą. Mimo wszystko bardzo skutecznie leczy preparatami homeopatycznymi.
              Zrób rozeznanie wśród znajomych, napewno we Wrocławiu macie b.dobrych lekarzy
              leczących homeopatycznie.
              pozdrawiam
              asia
            • monika_5 Re:Do Asi 07.12.04, 19:32
              Zajrzyj na forum homeopatyczne są tam różne miasta
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=12246275
              • agatkar1 Re:Do Asi 08.12.04, 10:16
                Hej, moja córa również kilka razy miała taki kaszel, a lekarze kazali oklepywać
                i przepisywali różne syropy. Dopiero homeopatia pomogła, a nazwa leku brzmi
                Kalium Sulfuricum 9H. Lek rewelacyjny, polecam. Ważne jest ażeby podawać
                dziecku te granulki między posiłkami, żeby organizm mógł wchłonąć lek.
                • barc36 Re:Do Asi 10.12.04, 22:11
                  Jak dawkować kalium?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka