klaudia1973 28.02.05, 14:55 synek mojej przyjaciołki strasznie sie poci , szczególnie po bieganiu , sankach itp w tym samym czasie sa na dworze co moja córa ,ona normalnie a jego ciuchy mozna wykrecac od czego to moze byc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnauk Re: Nadmierne pocenie 28.02.05, 16:01 moze jest to uwarunkowane genetycznie? najlepiej zapytac o to lekarza bo moze to być objaw cukrzycy - tak gdzieś czytałam Odpowiedz Link Zgłoś
monisia98 Re: Nadmierne pocenie 03.03.05, 21:17 powinna isc do kardiologa dziecięcego to wskazuje bezwzglednie na zaburzenia serca albo układu krwionosnego , powinna zrobic usg i echo serca dziecka !!! Dziecko nie moze sie tak pocic przy bieganiu to nie jest normalne Odpowiedz Link Zgłoś
sigvaris Re: Nadmierne pocenie 03.03.05, 21:45 Obie przedmówczynie mają rację. I cukrzyca i problemy kardiologiczne miewają taki symptom: pocenie się. To trzeba koniecznie zdiagnozować. I także jest tak, że może to być "uroda" tego chłopca, radziłabym jednak udać się do pediatry. Odpowiedz Link Zgłoś
saraanna Re: Nadmierne pocenie 04.03.05, 20:27 Moze byc niedobor witaminy D3,albo za cieplo jest ubierany.Moze ma ubranie niezbyt przewiewne i dlatego podczas biegania sie poci.Niestety wiele mam przegrzewa dzieci a dziecko kiedy sie rusza ,biega nie powinno byc zbyt cieplo ubrane. Odpowiedz Link Zgłoś