Dodaj do ulubionych

ANTYBIOTYKI

11.03.05, 18:43
Nie jestem co prawda mamasmile ale planuje w najblizszej przyszlosci, sama od 10 lat nie biore zadnych lekow, szczegolnie antybiotykow... lecze sie ziolami, dieta, glodowka, akupunktura
Obserwuj wątek
    • molla7 Re: ANTYBIOTYKI 14.03.05, 12:40
      WYCHODZE Z ZAŁOZENIA ZE ANTYBIOTYKI TO OSTATECZNOŚĆ. A I TAK ICH STOSOWANIE TO
      CZESTO WALKA Z WIATRAKAMI. Jestem gorącą zwolenniczka homeopatii. Leczę nia
      przede wszystkim moja córkę, ktora od 9 doby zycia przeszła miesieczną!!!!
      kuracje antybiotykami w szpitalu na rzekome zapalenie płuc. od tego mometu
      powiedzialam NIE. Nie dlugo skonczy rok i jak narazie ten szpitalny incydent z
      taka doza antybiotykow byl pierwszy i ostatni. ODPUKAC.....
      • kasiorek76 Re: ANTYBIOTYKI 14.03.05, 14:48
        POPIERAM!!! Co prawda ja zbyt póżno zaczęłam leczyć prawie 3 letnią córkę
        homeopatycznie, ale na pewno nie za późno! Sama też zaczęłam się leczyć. Corka
        miała zdiagnozowaną grypę, z objawów to 39,5 st.gorączki, rozbicie, ból mięsni.
        Dostała jeden lek i na drugi dzień chorubska nie było. Jest alergiczką i nawet
        pediatra mówiła, że z alopatycznych leków raczej nic by nie mogła dostac, bo
        przewaznie zawieraja srodki smakowe z malin itp. Poza tym czesto chorowała na
        zapalenie oskrzeli i od prawie pół roku (odpukac)nie zachorowała.
        Pozdrawiam
      • joannaziomek Re: ANTYBIOTYKI 29.03.05, 22:02
        moje dziecko ma 1 dzien, urodzilo sie z zapaleniem pluc, czy to cos powaznego?
        jak sobie z tym poradzic?
    • barszczyk75 Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 07:35
      tak, homeopatia to chyba najczestrza metoda po ktora sie siega wobec dzieci... dzieki za odp, pozdrawiam
      • jola_ep Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 13:12
        > tak, homeopatia to chyba najczestrza metoda po ktora sie siega wobec dzieci...

Niekoniecznie smile
        Są jeszcze zioła (w postaci np. syropów na kaszel)
        Ja nie wierzę w homeopatię.
        A już szczególnie w pastylki na wszystkie okazje sprzedawane w aptece smile

Antybiotyków też unikamy jak możemy.

Pozdrawiam
        Jola
        • molla7 Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 13:31
          > A już szczególnie w pastylki na wszystkie okazje sprzedawane w aptece smile

Ostatnio widzialam nawet takie na zmarszczki i ozieblość...
          • molla7 Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 13:47
            a serio to widze ze Jola_ep nie jest swiadoma ze wiekszosc lekow ktore jej sie
            rzucily w oczy w aptece to leki kompleksowe (mieszaniny roznych substancji)
            ktorych porządny klasyczny homeopata nie zaleca. homeopatia to nie jet kurs do
            apteki i haslo do mgra farmacji: pani co da na ból ...homeopatia to cos o wiele
            bardzej zlozonego i zaslugujacego na wiekszy szacunek. ale rozumiem, kazdy ma
            prawo do swojego zdania aczkolwiek nie zawsze popartego konkretnymi argumentami.

poza tym prosze nie traktowac mojej wypowiedzi jako krucjaty na temat homeo...
            • jola_ep Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 15:39
              > a serio to widze ze Jola_ep nie jest swiadoma ze wiekszosc lekow ktore jej sie
              > rzucily w oczy w aptece to leki kompleksowe (mieszaniny roznych substancji)
              > ktorych porządny klasyczny homeopata nie zaleca.

No, cóż rozczaruję Cię wink
              Trochę wiem na temat homepatii. Dlatego napisałam, że _szczególnie_ nie wierzę w
              te sprzedawane w aptekach.

> ale rozumiem, kazdy ma
              > prawo do swojego zdania aczkolwiek nie zawsze popartego konkretnymi argumentami

W tym właśnie sęk. Rozczarowałam się homepatią po tym, jak nie znalazłam żadnych
              sprawdzonych badań, wykazujących większą skuteczność skuteczność homepatii od
              placebo (które ma całkiem wysoki procent skuteczności smile ).
              Ale jak jakieś znasz, to chętnie poczytam smile))

> poza tym prosze nie traktowac mojej wypowiedzi jako krucjaty na temat homeo...

Ani mojej przeciwko smile
              Napisałam tylko, że nie jest tak, że albo "klasyczna" medycyna rozumiana jako
              antybiotyki, albo homeopatia. I że ja lubię zioła smile) Szczególnie nasze polskie smile

Pozdrawiam
              Jola
              • molla7 Re: ANTYBIOTYKI 16.03.05, 15:53
                moze sie jednak nawrocisz?smile)
                musisz poznac wyniki badan, zeby zacząc stosowac taka metodę?
                a na temat ziól sa jakies badania?
                znam taka stronę na temat homeo:
                www.homeopatia.edu.pl/artykul.asp?id=31
                a poza tym zapraszam do zapoznania sie z sukcesami w leczeniu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19760&w=17945395
                pzdr
                mariola
    • ewa1715 a propos antybiotykow i homeopatii 29.03.05, 22:14
      mogłabym pisać baaaardzo długo o leczeniu jednym i drugim sposobem - powiem
      tylko tyle - homeopatia doprowadziła jedną z moich córek do zapalenia ucha
      środkowego (bo lekarz uparcie dawał jej kropelki homeopatyczne, byle nie
      antybiotyk). Oczywiscie - jestem absolutnym przeciwnikiem antybiotyków, ale
      czasem mam wrażenie, że panuje jakaś nagonka na leczenie antybiotykami. A
      bardzo często są sytuacje które wymagają ich podania ze względu na dobro
      naszego dziecka. Po prostu należy chronić nasze maluchy przed infekcjami wtedy
      nie będziemy mieć żadnego problemu...
      Pozdarwiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka