10.05.05, 23:49
hej! często wchodzę na tą stronę ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać o
tym co mnie trapi. Mam już wszystkiego dość nie wiem co zrobić. Moja historia
zaczęła się tak. Kiedy miałam 16 lat wokół sutków zaczęły mi wyrastać włoski,
poszłam z tym do endokrynologa który zrobił mi badania na testosteron-
wyszedł w normie. Lekarz przepisal mi androcur i diane bez ogledzin gdyz
wstydzialm sie mu pokazac nago-byl facetem. Po pewnym czasie przerwalam
branie leków. Dla mnie najgorsze jest to że gdy wyrywałam włoski pęsetą,
zawsze po pewnym czasie wrastały mi i pojawiały się okropne rany i pryszcze,
ból okropny a jaki wygląd to nie mówie. Ślady na piersiach i pryszcze wokół
sutków spowodowane przez wrastające włoski - czy któras miała z tym problem?
Jeśli tak to prosze napiszce jak sobie radziłyście , nie mogę już wytrzymać.
Byłam u dermatolog kazała mi stosowac maść Mupirox ale ona nic nie daje. Boje
sie ze one nigdy nie zejda no i jak pokaze sie chlopakowi? Zazdroszcze
dziewczynom które mają gladkie piersi :( prosze pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • malutka_81 Re: POMOCY 11.05.05, 21:41
      słuchaj nie wyrywaj tych włosków!!!! - z tego co słyszałam wyrywanie włosków z
      okolic sutków może nieść ze sobą groźne konsekwencje. rozjaśniaj je sobie lub
      spróbuj kremu do depilacji!!!!
      nie przejmuj się tymi włoskami. ja też mam takie długie i czarne (kilka) ale
      jeszcze nikt się nie skarżył ... wręcz przeciwnie zawsze moja piersi były
      chwalone - nigdy się tym nie przejmowałam i Tobie też radzę!!!!!

a jeśli te podrażnienia nie miną udaj się jeszcze raz do jakiegoś innego
      dermatologa!!!!
      pozdrawiam
      • she14 Re: POMOCY 13.05.05, 12:49
        Dzięki za odpowiedz zreszta jako jedyna na moje pytanie. Ale powiedz mi. Czy te
        swoje włoski kiedykolwiek usuwałas no i jak zareagowal na nie twoj chlopak, bo
        to niezbyt normalne aby kobieta miala na piersiach wlosy? No i co z
        odrastajacymi wlosami przeciez one kluja a piersi powinny byc gladkie, a tak
        poza tym to czy zamiast kremu moglabym przycinac wloski, o ile to mi sie
        wszystko zagoi a nie wyglada na to :(. Co o tym myślisz? Pozdrawiam!
        • malutka_81 Re: POMOCY 15.05.05, 21:58
          no to tak ,,, faceci, którzy "doglądneli"ich z bliska- same komplementy
          opowiadali. a muszę przyznać, że wybredna jestem - i to raczej naprawdę fajni
          faceci byli (tylko szkoda, ze tylko fizycznie:>)
          włosków mam kilka, ale za to długich i czarnych. kiedyś nic nie robiłam - nie
          wyrywałam a teraz je tylko rozjaśniam. to nigdy nie był problem.
          nie wiem czemu nie chce Ci się zagoić ... naprawdę udaj się do dobrego
          specjalisty...
          a i wiesz jak sobie rozjaśniam to jeden z tych włosków zrobił się różowy
          (przybrał kolor sutka) ...
          pozdrawiam mocno i życzę powodzenia (daj znać jak Ci się to goi...)
          • sussi Re: POMOCY 15.05.05, 23:38
            a dlaczego nie mozna wyrywac? ja od lat wyrywam woskiem bo niestety mam na
            calych piersiach a nie tylko wokolo sutkow. Ale mimo to tez slysze ciagle
            komplementy ze mam najwspanialsze piersi na ziemi hueheue;) no ale tak powaznie
            to jakie jest ryzyko tego ze wyrywam?
            • she14 Re: POMOCY 22.05.05, 19:20
              Mam pytanko do malutkiej! Czym rozjaśniasz włoski na piersiach? I jak możesz to
              odpowiedz mi na moja poprzednią odpowiedz. Bede bardzo wdzieczna :) Pozdrawiam!
    • she14 Re: POMOCY 18.05.05, 21:58
      wybieram sie do dermatologa za 2 tygodnie i zobacze co mi poradzi a teraz
      zaczynaja mi znowu wlosy wrastac w skore po poprzedniej depilacji i mam juz
      dosc. Chyba przestane je wyrywac i zaczne rozjasniac jaki mi polecasz tylko nie
      wiem jaki jest dobry mozesz mi podpowiedziec? Chodzi mi głównie już nie o sam
      widok tylko o dotyk po wyrywaniu włoski juz nawet po rozjasnieniu nie beda
      takie miękkie tylko kłujące, który chlopak bedzie chcial dotykac takiej
      dziewczyny? Jak sobie z tym radzicie? Jestem załamana ale dzięki za wszystkie
      odpowiedzi nawet nie wiecie jakie to dla mnie ważne :).
    • marynikaa Hmm... 18.05.05, 23:02
      Ja także nie odzywałam sie do tej pory chociaż czytam to forum od dawna, ale
      zaintrygowało mnie w Twoim poście kilka rzeczy. Piszesz, że miałaś 16 lat kiedy
      poszłaś ze swoim problemem do endokrynologa. Po pierwsze: czy lekarz nie uznał,
      ze jesteś za młoda na przyjmowanie androcuru? Po drugie: skoro miałaś
      testosteron w normie (a wnioskuję, że o inne hormony już nie dociekał) to
      dlaczego Ci go przepisał? I po trzecie: rozumiem Twój wstyd, ale jeśli wyniki
      miałaś w normie, nie pokazywałaś mu na czym problem polega, to na jakiej
      podstawie przepisał Ci tak silny lek??
      • malina1414 Re: Hmm... 19.05.05, 15:17
        wiesz marynika, mysle ze na tym polega "kunszt" naszych lekarzy. mi ginekolog
        przepisał najpierw Androcur (z którego jednak zrezygnowałam) potem diane bez
        zadbnych badań, bez ogledzin... obejrzał tylko kawałek mojego brzucha...
        nadodatek mysle iz porzepisał mi te leki "na odwal sie"gdyz sam uznał ze
        problem hirsutyzmu mnie raczej nie dotyczy! powiedział ze z wiekiem minie!!
        diane narazie biore bo pomaga mi na cere, ale włosków nieubywa=((
        • marynikaa Re: Hmm... 19.05.05, 22:59
          I tego właśnie nie rozumiem. Nasi lekarze to dwie skrajności. Jedna dziewczyna
          pójdzie do endo i będzie błagać, żeby się nią zajął, skierował na badania,
          przepisał cokolwiek, a on po dokładnych oględzinach ją oleje i powie, żeby się
          lepiej do psychoterapeuty zapisała bo te jej włosy to są wyimaginowane. A druga
          pójdzie do innego i powie :włosy mi rosną tu i tu, a on bez niczego, na ślepo
          szesnastoletniej dziewczynie przepisze androcur. Tak źle i tak niedobrze. Ręce
          opadają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka