tana22 15.03.05, 21:26 Pamiętam, że w którymś wątku była już mowa o tej szczepionce, ale nie mogę tego znależć, może ktoś pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tana22 Re: Neisvac C 17.03.05, 13:08 Przepraszam, że podbijam do góry, ale to dla mnie ważne, chcę zaszczepić Pysię przeciw meningokokom - czy ktoś szczepił tym lekiem swoje dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
qucysia Re: Neisvac C 17.03.05, 13:17 Tana22 !!!Sama niestety nie posiadam informacji na ten temat (poszukam). Nie jestem pewna,ale wątek tej szczepionki rzucił mi sie w oczy na "starym forum". Nie pamiętam szczegółów,ale zajrzyj tam. Być może w poszukiwaniach będziesz jeden krok do przodu.Życzę wam tego i trzymam kciuki za ciebie i Pysię. Iza mama Oli i Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś
qucysia Re: Neisvac C 17.03.05, 14:32 Tano !!To jeszcze raz ja. "Poszperałam "w necie i znalazłam trochę informacji,które mogą cię zainteresować. Dwa pierwsze linki dotyczą badań nad szczepionką nad meningokokami typu B.(ogólnie) www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2111&m=0 www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2109&m=0 Ostatni dotyczy szczepionki o którą pytasz. www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2127&m=0 Skonsultuj to z lekarzem prowadzącym. Gdybyś miała problemy z wejściem na te strony,daj znać. Iza mama Oli i Alicji Odpowiedz Link Zgłoś
qucysia Re: Neisvac C 17.03.05, 15:01 Spróbuję podać linki ponownie : www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2111&m=0 www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2109&m=0 www.forumpediatryczne.pl/md.php?name=mtxt&file=article&sid=2127&m=0 Odpowiedz Link Zgłoś
tana22 Re: Neisvac C 17.03.05, 16:31 Qucysiu, jesteś Wielka, bardzo, bardzo dziękuję!!! Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
qucysia Re: Neisvac C 17.03.05, 19:42 Cieszę się Natalio,że mogłam ci pomóc.Być może to niewiele,ale z własnego doświadczenia wiem,że czasem i NIEWIELE to już DUŻO!!!! Obiecuję,że jeśli jeszcze na coś trafię - odezwę się.Po raz kolejny pozdrawiam Was i trzymam kciuki. Iza mama Oli (po ASDII ) i Alicji Odpowiedz Link Zgłoś
tana22 Re: Neisvac C 18.03.05, 12:21 www.zdrowie.med.pl/nowosc.phtml?id=5858 to, co znalazłam na temat meningokoków, www.zdrowie.med.pl/z_aptek/index.php?id=63 a tu macie pneumokoki, pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiap10 Re: Neisvac C 18.03.05, 12:51 W Luksemburgu szczepienie przeciw meningokokom weszlo do kalendarza szczepien obowiazkowych (kwiecien 2002). Marta zostala juz nim objeta automatycznie (Meningite C), gdy miala roczek. Natomiast moja starsza corka (wtedy 14 letnia) dostala informacje do domu ze wskazaniem do szczepienia (co tez zrobilismy). Wezwania dostaly wszystkie dzieci do 18 roku zycia! Natomiast szczepienie przeciwko pneumokokom weszlo dopiero nie tak dawno do kalendarza szczepien. Dotyczy ono glownie dzieci do 2-giego roku zycia (PREVENAR). Marty niestety nie objelo, dlatego zaszczepilismy ja PREMOVAXEM23 dopiero pod koniec zeszlego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
barbarajarzabek Re: Neisvac C 23.03.05, 08:16 Natalio podaję ci numer do poradni szczepień we Wrocławiu przy ul. Kasprowicza (przy szpitalu dziecięcym im. Korczaka) 3236486 dr Grobelna musisz mieć skierowanie do tej poradni od lekarza rodzinnego(pierwszego kontaktu). tam ustalą twojej Pysi indywidualny kalendarz szczepień. pozadrawiam- Basia, mama Marka(HLHS) i Julii Odpowiedz Link Zgłoś