karolcia111 14.04.05, 10:52 powiedzcie mi czy dawkę leku podajecie jednorazowo tylko rano 5 ml czy w dawkach podzielonych np 2x po 2,5 ml?? (to jest dawka dla dzieci do lat trzech) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gpat Re: Lactulosum na zaparcai 14.04.05, 13:17 Mnie lekarka zaleciła raz 5 ml. Mała ma 14 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: Lactulosum na zaparcai 14.04.05, 13:28 dzięki, tak myślałam. na ulotce nie jest jednoznacznie napisane. moja mała też na 14 miesięcy. a przez ile kazała przyjmować??? Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: Lactulosum na zaparcai 14.04.05, 13:45 Nie powiedziała, ja nie pytałam. Dałam jej raz-wyszła miękka kupka, na drugi dzień nie dałam chciałam wiedzieć czy będzie miękka kupka.Nie było wcale. Dziś znowu dałam, ale z mlekiem i jak na razie nic. Wcześniej dałam z łyżeczki i tak chyba lepiej, ale w moją to trzeba siłą wpychać. Nie chciałabym jej dawać często, wolałabym zlikwidować przyczynę a nie skutki zaparć. Ale przyczyny na razie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia111 Re: Lactulosum na zaparcai 14.04.05, 13:50 ja swojej daję strzykawką odmierzam 5 ml i prosto do dziubka. spróbuj. tylko nie dawaj wszystkiego od razu bo się może zaksztusić . Odpowiedz Link Zgłoś
gpat Re: Lactulosum na zaparcai 14.04.05, 14:05 Dzięki, ale strzykawka to u nas też rzecz straszna. Odpowiedz Link Zgłoś