Dodaj do ulubionych

Dziwne drgawki

04.05.05, 11:49
cześć dziewczyny! U mojej 8 mies. córci występują dziwne drgawki, tzn. od
czasu do czasu wstrząsa nią mniej więcej tak jak przeszywa człowieka zimno.
Jak była mniejsza wstrząsało ją tak przy robieniu kupki, ale ostatnio bardzo
się wszystko nasila i identycznie reaguje np. przy wprowadzaniu nowych rzeczy
do diety (np. kaszki mlecznej czy jakiejś nowej zupki ze słoiczka)
Zaczynam się trochę tym denerwować bo nie wygląda to za ciekawie.
Poradźcie proszę co z tym robić, może trzeba się udać do jakiegoś lekarza.
Pozdrawiam
Mama Julci
Obserwuj wątek
    • ivonne2 Re: Dziwne drgawki 04.05.05, 16:14
      Moja Misia ma 8,5 m i też ją "otrzepuje". Sama sie zastanawiam co to moze być.
      Moja mama powiedziała mi, ze dziecko tak robi jak się wysika. ALe kiedyś była
      rozebrana, zatrzęsło nią, ale sie nie zesikała. nie wiem co to. pozdr
      • netka1 Re: Dziwne drgawki 04.05.05, 21:15
        podciągam, mój 8 m synek robi dokładnie tak samo, nie tylko przy jedzeniu,
        czasami jak się bawi i niby nie ma powodu się złościć, a tak jakby się napinał,
        trwa to już z miesiąc, myślałam, że to kolejne nowe zachowanie, które mu się
        spodobało i je powtarza, ale nie wiem.....
        • basiapawl Re: Dziwne drgawki 04.05.05, 23:46
          z tym siusianiem, może być prawda. Mój synek też tak się wzdryga jak siusia.Też
          się niepokoiłam, ale okazało się, że to normalne.

Dla pewności powinnaś się spytać lekarza.
    • sigvaris Re: Dziwne drgawki 05.05.05, 00:35
      Szukaj dobrego neurologa. Możesz to nagrać nawet na "nieprofejonalne" video w
      telefonie. Niech obejrzy ten nagrany atak neurolog. Przecież te dreszcze córa
      ma, ale nie na zawołanie. Lepiej będzie więc pokazać na filmie niż opowiadać
      (my czasami nie wiemy, co opowiadać: że oczy...to, że nogi... tamto). Nagraj
      buzię i całą postać.
    • musia2002 Re: Dziwne drgawki 05.05.05, 01:19
      I moj maz i syn tak robi po odsiusianiu sie.Wiec moze to normalne-podobno
      chlopcy[duzi i mali]tak maja.
    • marta5107 Re: Dziwne drgawki 05.05.05, 22:33
      czesc!moja córka ma 11.5 miesiąca i od paru dni ma dziwne drgawki nie wiem co
      to jest ale za często to się zdaża przy zabawie,chodzeniu.nie wiem co mam robić
      martwi mnie to czy ktoś może odpowiedzieć racjonalnie.Pozdrawiam całuski papap!
    • subtele Re: Dziwne drgawki 09.05.05, 22:47
      Witaj mamo Julci
      Nie zwlekaj! Właśnie od przeszło 2 miesięcy składamy wizyty neurologowi z takim
      samym problemem. Moja Ninka ( w sierpniu 2 latka) też ma takie drgawki, zaczęło
      nas to niepokoić, zwłaszcza jak zaczęła tracić przy tym równowagę. Pierwszy
      neurolog stwierdził że to od telewizji, nie uwierzyliśmy. Zdobyliśmy nr drugiego
      i właśnie jutro jadę na potwierdzenie lub wykluczenie padaczki. Dodam,że
      robiliśmy badanie eeg, które wyszło nieprawidłowo ze stanami napadowymi, oprócz
      tego wszelkie badania krwi, obecność pasożytów. Trzymajcie kciuki,padaczka precz.
      • subtele Re: Dziwne drgawki 09.05.05, 22:49
        Dodam tylko,że jak już ktoś ci podpowiedział, aby nagrać to na kamerę. To
        znacznie ułatwia lekarzowi rozpoznanie. Aha najlepiej aby to był neurolog dziecięcy.
        Pozdrawiam
    • mirella67 Re: Dziwne drgawki 10.05.05, 13:21
      Tu nie ma na co czekać! Trzeba natychmiast iść do neurologa, a najlepiej do
      epileptologa, których w Polsce jest niewielu. Polecam dr Zwolińskiego z Centrum
      Zdrowia Dziecka. Należy wykonać EEG i parę innych badań, aby zdiagnozować, bądź
      wykluczyć epilepsję, która w takim wieku może przybrać wiele postaci, które z
      wiekiem mogą zaniknąć, a mogą się też zmienić. Ważne jest by jak najwcześniej
      ustawić odpowiednie leki i ich dawki i dziecko będzie normalnie funkcjonowało.
      Najlepiej też zasięgnąć opinii kilku lekarzy - nie dać się zbyć takimi
      komunałami, że to "od telewizji". Padaczkę da się leczyć i opanować napady.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka