mama_majki Re: ZYRTEC pytanio 24.05.05, 21:06 Sorry wcisnelo sie. Chcialam zapytac, czy ktoras z was miala tak, ze jej dziecko bylo nadmiernie pobudzone po Zyrtecu, bo wydaje mi sie, ze moja Maja tak wlasnie ma... Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: ZYRTEC pytanio 24.05.05, 21:28 Zyrtec moze tak działać moze tez wyciszac. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: ZYRTEC pytanio 24.05.05, 22:10 Ale jesli tak dziala to chyba powinnam go odstawic co? Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
atopik Re: ZYRTEC pytanio 25.05.05, 11:33 Tak w tej sytuacji należy Zyrtec zamienić na inny lek antyhistaminowy. Porozmawiaj o tym z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
anija30 Re: ZYRTEC pytanio 25.05.05, 11:41 Witaj!! Ja właśnie tydzień temu odstawiłam, bo moja mała (14m-cy) była nie do wytrzymania. Myślałam , że odgrywa się za to że wyjechaliśmy sobie, a ona była 2 tyg. u babci. Po odstawieniu jest znowu wspaniała, radosna i nie marudzi i nie jest taka rozdrażniona - a była na okrągło. Więc to jednak wina zyrtecu. Nie poszłam jeszcze po inny lek do alergologa, ale nie widzę tak naprawdę potrzeby, bo zmiany ma coraz mniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: ZYRTEC pytanio 25.05.05, 18:43 Ja tez sie wlasnie zastanawiam czy zmieniac na inny czy w ogole odstawic. Na pewno pojde do lekarza po dlugim weekendzie. Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
renka14 Re: ZYRTEC pytanio 25.05.05, 20:24 dziewczyny, a jaką dawkę podawałyście? moja maleńka też jest ostatnio rozdrazniona bardziej, nie łączyłam tego z zyrtec bo starsza była po nim wyciszona, a nuż młodsza reaguje inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
anija30 Re: ZYRTEC pytanio 30.05.05, 10:06 Witam ponownie!! Ja podawałam 2 razy dziennie 5 kropelek, bo przy rozłożeniu dawki na pół podobno lepiej działa u maluszków. Nadal nie podaję i córeczka jest cały czas w doskonałym humorze. Pozdrawiam i mam nadzieję, że możemy tego już nie brać. Pa, pa Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: ZYRTEC pytanio 30.05.05, 11:20 O u Igora to samo - pobudzony, problemy z zaśnięciem - podawałam 2x5 kropli dziennie, od wczoraj odstawilismy zobaczymy... A jaki inny lek polecili Wam specjaliści? Odpowiedz Link Zgłoś
mama_majki Re: ZYRTEC pytanio 30.05.05, 13:54 Mi polecili 1/2 tabletki Allertecu ale ja sie zastanawiam czy w ogole jej to dawac. W koncu drobna wysypka nie taki problem... Zyrtecu podawalam 2 x 5 kropli. Pozdrawiamy. Kasia i Maja (24.07.2003) ________________________________________ Majeczka maj law ))) nnk.art.pl/kotografie/nenkowa.html Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigora1 Re: ZYRTEC pytanio 30.05.05, 14:21 A ja 'odkryłam' coś takiego jak Ketotifen - musze sie poradzic lekarza... Odpowiedz Link Zgłoś
wenecja4 Re: ZYRTEC pytanio 07.06.05, 10:36 Bardzo podobne objawy pobudzenia i rozdrażnienia. Kilka miesięcy temu zmieniłam na claritinę(to samo co zyrtec), kt. podobno nie daje objawów ubocznych. Moim zdaniem jest lepiej, warto spróbować. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
edytka73 Re: ZYRTEC pytanio 07.06.05, 23:08 Zyrtec i claritine to NIE TO SAMO. Zyrtec zawiera cetirizini dihydrochloridum, Calritine - loratadinum. Oba leki działają pzreciwhistaminowo, ale to różne substacnje czynne, tak więc i reakcje uboczne na nie mogą być inne. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_now Jak podawać ZYRTEC? 18.06.05, 00:41 Mam pytanie czy mogę wlewać 5 kropelek Zyrtecu do herbatki lub soczku. Moje dziecko (1 rok i 1 tydzień) już tyle dostawało leków, że nic podejrzanego nei weźmie do ust. Odpowiedz Link Zgłoś