Dodaj do ulubionych

synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak pomóc?

03.09.05, 09:01
synek skończył już roczek, kiedyś miał sapkę i stosowałam sterimar, troche
pomogło, ale teraz ma taki dzwiny katar,że nic w nosku nie widać, nie można
oczyścić zatem, ale słychać jak się męczy(charczy i coś tam zipie...) i nie
wiem, jak mu pomóc, biedak nawet nie może ssać piersi, czy może znacie jakiś
inny sposób na tę udrękę? dziękuję za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • kacperka-mama Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 03.09.05, 09:11
      aha! stosowałam też nasivin, właściwie bez żadnego efektu i mam też Mucofluid w
      aerozolu, ale ma nieprzyjemny zapach(sama próbowałam) i właściwie, tylko
      bardziej jeszcze słychać, że coś tam mu w nosku rzęzi, ale nie wiem, gdzie i
      jak to wydobyć>>>>
      • r.kruger Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 03.09.05, 11:22
        Mikołaj miał podobnie,kiedy miał rok i troszkę ponad.Sterimar stosujemy
        codziennie wieczorem,od pani doktor dostał mocne krople do noska Buderin(brał
        około 10dni) i poszliśmy do groty solnej. Problem jak narazie nie wraca. Synek
        nie miał kataru a opuchnięte śluzówki wysoko w nosku.
        • kamymama Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 03.09.05, 12:39
          Możesz lekko smarować pod noskiem naścią majerankową - kupisz w aptece. Podnieś
          też łóżeczko od strony głowy tak aby dziecko spało główką wyżej nóg, pomaga i
          lepiej się maluchowi oddycha.
    • agab51 Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 03.09.05, 16:00
      ale ma tylko sapkę, czy też coś innego się dzieje?, no nie wiem, np. trójkąt
      siniczy pod noskiem, albo ulewa, albo słabo rosnie, albo cokolwiek?
      nasz sposób- Ewa wprawdzie jest ciężko chora, ale to moze pomóc u kazdego
      dziecka, najbardziej jej pomogły inhalacje przez maseczkę. nie muszą to być
      mukolityki, czasem sol fizjologiczna też daje świetne rezultaty. odkąd małą
      inhaluję problem sapki minął. czasem stosuję Sterimar ( gdy jest zainfekowana).
      nie polecam natomiast Atecortinu, Ewie tylko zalepiał wszystko i było jeszcze
      gorzej.
      pozdrawiam
      aga
    • jagoda2 Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 04.09.05, 21:13
      Moja córka też miała takie objawy. Podejrzewałam, że to pozostałość po
      infekcji, ale ponieważ ten niby katar utrzymywał się bardzo długo (kilka
      miesięcy) poszłam z nią do laryngologa. Laryngolog odesłał mnie do pulmonologa
      i bingo! Okazało, że się, że to nie katar tylko obrzęk śluzówki nosa
      spowodowany alergią ;-((. Córka dostała sterydy do nosa (byłam przerażona) i
      przeszło jak ręką odjął - po dwóch dniach była poprawa. Sterydy podawałam przez
      dwa miesiące i teraz jesteśmy pierwszy tydzień bez sterydów - na razie jest ok.
      Oprócz sterydów do nosa córka dostawała Singulair i Zyrtec na noc, które wciąż
      jej podaję. Mam nadzieję, że nie będzie konieczny powrót do sterydów.
      Proponuję więc udać się z synkiem do alergologa, tak na wszelki wypadek.
      Pozdrawiam i życzę zdrówka.
      Jagoda
      • kacperka-mama do jagoda 04.09.05, 21:21
        hmmmm, dzieki, ze zasygnalizowałaś taki temat, ale zapomniałam dodać, na
        wstępie, że synek dostał kataru...po dwóch dniach pierwszego pobytu w
        żłobku!.... też myślałam o alergii, ale to by wcześniej u niego wyszło, jak by
        był na coś uczulony,a raczej nie jest to zbieg okoliczności, po prostu myśle,
        ze coś przyniósł ze żłobka. okazało się ze to zapalenie krtani(wieczorem już
        było gorzej) no i dostał antybiotyk. aż boję się go tam posłać znowu, jak
        wyzdrowieje
        pozdrawiam mamę i jej dzidziesmile
    • karolcia801 Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 05.09.05, 13:45
      Ja na swobodne oddychanie polecam...Olbas w kropelkach, rewelacyjnie inhaluje
      noski przy katarkach, wystarczy 4 kropelki na podusię jak dziecko spi i
      naprawdę jest efekt! Ja sama go stosuje przy zaziębieniach.
      Choc twój synek ma zapalenie krtani to moja informacja może Ci sie kiedyś
      przydać
      Pozdrawiam Was ciepło i zdrówka!
      • kacperka-mama Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 05.09.05, 18:15
        wiem,dzięki, olbas stosuje jako inhalacje na noc, kilka kropel wlewam do
        wrzątku i ładnie paruje (naet pachnie) w pokoju, bo katarek tez dopadł synka
        pozdrawiam
        • makoba Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 05.09.05, 18:28
          Kup urzadzenie frida. Bezpiecznie i skutecznie odessie kazdy katarek u malucha.
          Pozdrawiam.
    • haga78 Re: synek ma dziwny katar-nie może oddychać,jak p 06.09.05, 14:11
      U nas zaczelo sie od szybkiego jedzenia loda, rozbolaly malego zatoki i na
      drugi dzien katar murowany. po dwoch dniach nosek zapchany, wiec to byly
      zatoki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka