Dodaj do ulubionych

ciągły kaszel-pomocy

23.11.05, 19:55
mój 3-letni synek odkąd zaczął chodzić do przedszkola ciągle się
przyziębia,katar plus kaszel-mokry ,odrywający.Katar po kilku dniach mija a
kaszel niestety nie. Dostał juz dwa razy antybiotyk(augmentin i jeszcze jeden-
nie pamiętam)ale kaszel nadal jest. Szczególnie w nocy i z rana bo w ciągu
dnia zanika, czasami tez wymiotuje flegmą, jest cały załozony,nie może to z
niego wyjść.Nie pomógł antybiotyk ,siedzenie w domu,oklepywanie i tym podobne
Nie mam juz siły na to. może macie doświadczenie z podobnym problemem i rady
na uporczywy kaszel.
Obserwuj wątek
    • kanna Re: ciągły kaszel-pomocy 23.11.05, 21:40
      Moze to byc oznaka alergii - u mojego synka alergolog nazwała to "alergiczny
      kaszel poinfekcyjny", czy jakoś tak. Dostał inhalacje (Fixotide) i jakies leki
      na nco, pomogło.
      Kaszel w nocy i nad ranem, a takze kaszel az do wymiotów na to wskazuje.

pozd. Ania
    • b.poradzinska Re: ciągły kaszel-pomocy 24.11.05, 09:17
      Moja córcia-obecnie 5 lat miała podobny kaszel gdy zaczęła chodzić do
      przedszkola rok temu.Kasłała przez 4 m-ce i nic nie pomagało.Wizyty u alergologa
      także.W końcu spróbowalismy homeopatii.NO i w końcu nastąpiła poprawa.Najpierw
      kaszel sie wzmógł ale tak mialo byc a potem w końcu ustał.Teraz gdy tylko
      zaczynaq sie kaszelek nawet niewielki wykonuje telefon do lekarza -homeopatki i
      kaszel znika po 3 dniach po odpowiednim dawkowaniu granulek.Polecam wizyte u
      dobrego homeopaty bo samemu niestety leku sie nie dobierze.Pozdrawiam i życze
      powodzenia i wytrwałości bo w homeopatii potrzeba dużo cierpliwości , ale warto.
      • aw271 Re: ciągły kaszel-pomocy 24.11.05, 09:33
        Przy takim kaszlu z flegma robie 3 razy dziennie inhhhalacje z inhalolu. To sa
        krople(mozna kupic w aptece). Sklad:sosna,tymianek,mieta.Daje tez syrop
        homeopatyczny Drosetux.Pomaga, chociaz kaszel czesto wraca. No coz Przedszkole!
        • hiko Re: ciągły kaszel-pomocy 24.11.05, 19:50
          dziękuje za rady
    • achmielka Re: ciągły kaszel-pomocy 24.11.05, 23:14
      Przerabiałam męczący kaszel u mojej 7 letniej córci - i to nawet 2 miesięczny!!
      NNnie pomagały leki od pediatry i inhalacje syropki np sinecod nic..tzn pomagały
      ciut ciut ale kaszek powracał w końcu dostałysmy skierowanie do alergologa i
      własnie dzis Agatka stamtąd wróciła (jeździła z dziadkiem bo ja mam w domu 2
      mies Maciejka) z bateria lekarstw..
      Bo ten kaszel moze byc alergi czny ale niekoniecznie dostała antybiotyk-Sumamed,
      i wziewne cos do płucek-FliXotide i jeszcze pani kazała naświetlac ja lampa taka
      zwykłą"kwoka"
      3-5 minut przed snem żeby osuszyc zatoki to nie będzie moze nawrotów kaszlu
      przyziebień itp.. dodam jeszcze że córka miała bardzo słaby apetyt i wyglądała
      jak cień od dłuzszego czasu p doktor powiedziała że byc może to tez od tych
      przyziebień dziecku pogorszył się apetyt(wcale go nie ma) bo nie czuje zapachu..
      A czy to wszystko mpomoże.. miejmy nadzieję!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka