Dodaj do ulubionych

zawroty głowy u dziecka

06.01.06, 10:45
Błagam pomóżci mi się uspokoić !!! Moja córeczka 4 latka od czasu do czasu
skaży się na to że kręci się jej w główce, ostatnio zdarza się jej to co 2
tyg trwa to parę sekund i nie ma innych objawów , zrobiliśmy wyniki są bardzo
dobre u laryngologa też wszystko ok, wizytę u neurologa mamy dopiero 10
lutego, bardzo się denerwuję, proszę napiszcie czy wasze dzieci mają coś
takiego
Obserwuj wątek
    • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 06.01.06, 15:11
      moja miała i nie skończyło się to dobrze.
      ale dużo chorób może dawać takie wyniki, dobrze sprawdzić też wzrok.
      • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:11
        Witam
        Badanie dna oka, już robiliśmy jest ok i laryngologicznie też, ale co dalej to
        się okaże na następnej rozmowie.
        Co okazało sie u Twojego dziecka?
        • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:16
          guz mózgu
          • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:21
            i jakie są wtedy zalecenia? jesteście po operacji? jakie były objawy?
            Zmartwiłaś mnie sad
            • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:30
              dlatego nie pisałam od razu co to było.
              Moja córeczka około roku żyła z tym guzem na skutek tego, że pediatra nawet nie
              dopuszczał możliwości tej choroby- dotyka wszak tylko ok 2% dzieci! Wszystkie
              objawy zrzucała na karb innych spraw (np. Koślawych stopek)

jesteśmy po operacji - zawsze się to operuje. Objawy to były zachwiania
              równowagi. Tylko. Nie martw się. Po prostu trzeba wykluczyć wszystkie
              możliwości. To wcale nie jest koniec swiata, choć to chyba najcięższa diagnoza -
              ale inne choroby też mają podobe objawy. Po prostu trzeba żetelnie
              przeprowadzić badania. Jedna tomografia wykluczy tą chorobę! Moja córcia żyje -
              jest wesoła, pogodna. To nie jest wyrok.
              • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:42
                Super, bardzo się cieszę ,że u was jest już OK, przeczytałam już chyba wszystko
                w inecie co było można. Chyba muszę się za to porządniej zabrać ,skąd jesteś,
                bo ja jeżdzę z Małym do Warszawy .
                • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:47
                  ja jestem z Krakowa
                  ale w Warszawie jest CZD a tam dużo wiedzą o tych sprawach smile

• iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:50
                    Wiem,wiem CZD
                    Czy wyniki krwi lub moczu w takim wypadku są nieprawidłowe?
                    • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 22:53
                      nie
                      tylko tomografia może wykazać zmiany
                      • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 23:01
                        Dziękuję w takim razie za informacje, będę działać , chociaz terminy długie i
                        trudno coś szybciej wynegocjować...Pozdrawiam serdecznie Iwona.
                        • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 23:05
                          pozdrawiam i trzymam kciuki
                          pewnym rozwiązaniem jest skierowanie do szpitala - zamiast do specjalisty w
                          przychodni. Wtedy przyjmują natychmiast. Tak właśnie zrobiłyśmy kiedy trafił
                          się wreszcie pediatra, który postawił diagnozę. I neurolog w szitalu ją
                          potwierdził.

daj znać jak będziesz wiedzieć co u was
                          pozdrawiam

Kaśka
    • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 17.01.06, 21:44
      Witaj
      Mój synek też ma 4 latka i też ma takie zawroty głowy , u okulisty wszystko ok
      i u laryngologa tez .Ja mam wizytę 30 stycznia u neurologa.Strasznie sie boję ,
      mój synek miał uraz głowy jak miał 2,5 roku , a pierwsze zawroty głowy miał w
      zeszłym roku w wakacje, trwją one chwilkę i nagle znikają,jest całkiem wtedy
      przytomny, był na wizycie u neurologa i wszystkie odruchy są prawidłowe, ale
      trzeba jeszcze zrobic komputerowe badanie.Moga to być tez tzw. łagodne napadowe
      zaroty głowy, dotyczące rozwoju chyba. Zauwarzyłam u mojego synka dwa razy
      podczas takich zawrotów taki delikatny oczopląs, ale wiecej się nie pojawił.
      Pozdrawiam i prosze napisz coś jak będziesz wiedziała cos więcej Iwona
    • emcia28 Re: zawroty głowy u dziecka 17.01.06, 22:08
      Cześć. Pocieszę Cię, mam 5 letniego synka, u którego raz na tydzień, dwa
      występują zawroty głowy. Byliśmy u neurologa, który powiedział, iż ok. 5%
      dzieci ma takie zawroty bez żadnej przyczyny, z których pózniej
      wyrasta.Częściej występują u szczupłych dzieci, ale nie jest to regułą. Głowa
      do góry, będzie dobrze. Pozdrawiam. Emcia.
    • gonia763 Re: zawroty głowy u dziecka 28.03.06, 20:50
      moja córeczka nie ma jeszcze dwóch lat i ma identyczne objawy,wyniki badań
      laboratoryjnych i okulistycznych nie wykazały żadnych zmian, neurolog też
      niczego nie stwierdził, jutro jedziemy na EEG, trochę się boję, proszę napisz
      jak to się skończyło w waszym przypadku, pozdrawiam.
      • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 28.03.06, 21:01
        napiszcie proszę co to było, po badaniach..
        • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 14:16
          Witam
          My jesteśmy po badaniu ekg głowy, wynik nieprawidłowy, ale trudny do
          zdjagnozowania, bo nawet osoba zdrowa może mieć nieprawidłowy zapis, niedługo
          jadę na kolejną konsultację tego wynikiu, Pani neurolog kazała obserwować
          Małego i zapisywać jak często mu się kręci w głowie, mówiła tez o
          zawrotach ,gdzie dziecko się boi i szybko czegoś chwyta, albo o takich gdzie za
          dużo tlenu wciąga się do płuc(np.przy bieganiu, wysiłku, zmęczeniu) i daje to
          tez taki efekt, teraz jeszcze mój Kuba czasami narzeka na ból głowy ale
          wystepuje on tylko na czole że tak powiem, i jest chwilowy. Pozdrawiam
          serdecznie ( Jak kręci mu się w głowie to go kłade na plecki , unosze nogi
          troszkę do góry i kążę zamknąć oczy i to wtedy szybciutko mija)
          • kaha1 Re: zawroty głowy u dziecka 31.03.06, 20:54
            a nie mówiła o innych dodatkowych badaniach, które pozwolą wykluczać różne
            choroby?
          • gonia763 Re: zawroty głowy u dziecka 01.04.06, 00:43
            witam. co konkretnie ten neurolog mówił o zawrotach związanych z lękiem i
            chwytaniem się czegoś?? u mojego dziecka właśnie tak to wygląda, nie ma przy tym
            zachwiań równowagi i nie traci przytomności, zrobiliśmy już EEG ale wyniki
            dopiero za tydzień, napisz jeśli wiesz coś jeszcze, pozdrawiam gorąco.
            • iwona2_7 Re: zawroty głowy u dziecka 01.04.06, 15:45
              Witam
              te zawroty głowy połączone ze strachem , są związane z łagodnymi napadowymi
              zawrotami głowy, które z wiekiem przechodzą.Wiem tylko tyle, ale mój syn tak
              się przyzwyczaił do tych zawrotów, że jak mu każę leżeć to on wstaje bo mu się
              podoba, ostatnio ma je raz w tygodniu, raz na dwa tyg.
              Pozdrawiam Iwona
              • gonia763 Re: zawroty głowy u dziecka 01.04.06, 17:11
                dzięki, trochę nas uspokoiłaś,odezwiemy się po wynikach EEG, pozdrawiamysmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka