Dodaj do ulubionych

co na gorączkę?

18.02.06, 11:02
Oboje z mezem jestesmy podziebieni i troche dopadło to naszego maluszka.Mała
ma mały katarek i dzis miała goraczke 37stopni.niunia ma 6 tygodni - poradcie
co takiemu maluszkowi podac przeciwgoraczkowo, i czy troszke zapchany nosek i
ta goraczka czy to powód aby wołac wizyte lekarza czy poczekac? nie chcem z
byle katarkiem zaraz leciec do lekarza.
Obserwuj wątek
    • dronka Re: co na gorączkę? 18.02.06, 11:26
      37 stopni to nie powod do paniki, to raczej normalna temperatura jak na takie
      malenstwo.

Na goraczke podawano nam w szpitalu czopek a gdy nie pomagalo syropek, w aptece
      pewnie beda wiedzieli. Ale my mielismy 39 stopni, przy 37 nie podawano nam nic.
    • alpepe Re: co na gorączkę? 18.02.06, 11:34
      38,5 to powód do niepokoju w przypadku niemowlęcia. Ja bym na gorączkę nic nie
      dawała, tylko pierś a na zapchany nosek to miałam taki sposób, że połykałam
      eurespal, aby przechodził do mleka i dziecko nie miało kataru. No i jeszcze
      uzyłabym vaporub zewnętrznie do nacierania, ale to na własną odpowiedzialność.
      Mokry ręcznik na podłogę w pokoju, w którym jest dziecko i jest ok.
      • asia.76 Re: co na gorączkę? 18.02.06, 12:01
        dzieki za odpowiedzi , małej do noska aplikuje sól fizjologiczna i wode morską
        i gilki odciagamy frida.Troche sie przestraszyłam tej goraczki mam nadzieje ze
        jej przejdzie.robi sie ciepło i nie wiem czy wychodzic z nia na dwór mimo tego
        katarku i tej goraczki.mała karmie butelką ale dajemy jej herbatki do picia bo
        wiem po sobie ze jak ma sie choc mała goraczke to strasznie chce mi sie pic.
        • alpepe Re: co na gorączkę? 18.02.06, 12:13
          moja pediatra mówiła, by wychodzić, ale ja nie wychodziłam. Jakby był mróz, to
          bym poszła, a tak, to wszędzie wirusy krążą i bakterie. Ale jak dziecko ma
          zatkany nos, to może na dworze jej ulży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka