agusia_ra 13.04.06, 14:14 Dlaczego w kupce mojego 2 letniego synka jest śluz czy któraś z mam miała taki problem czy powinnam się tym martwić ,zggłosić się do lekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolcia801 Re: śluz w kupce 13.04.06, 14:40 śluz w kupie to chyba nie problem...tylko czesto (tak jak u nas) śluz pojawiał się w kupce jak córka zjadła coś ciężkostrawnego-smażonego...po ogranieczeniu tych rzeczy wszystko wracało do normy. ""Obecność śluzu w kale i jego brzydki zapach sugerują zaburzenie składu flory bakteryjnej jelit. Czy dziecko ostatnio nie przechodziło infekcji, biegunki, nie było leczone antybiotykami? Można sprobować regularnego podawania probiotyków przez co najmniej miesiąc (Trilac, Lakcid, Lacidofil)" to z inego forum pediatryxcznego.... Jeżeli śluz jest czesty i pojawia sie przy każdym załatwianiu wówczas mogłabys się udać do lekarza po skierowanie na badania... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matkamichala Re: śluz w kupce 13.04.06, 18:01 ja wiem od lekarza tylko tyle że jest objaw jakiejś nietolerancji pokarmowej, Misiek miewa sporadycznie, jeszcze ni doszłam po czym, zdaje się że gdyby występował ten śluz stale to byłoby coś alergicznego... i poleciałabym robić jakieś testy czy coś, do alergologa, NO, mnie pediatra uspokoił, ale ja nie jestem nowoczesna i mnie takie wytłumaczenie wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_ra Re: śluz w kupce 13.04.06, 22:20 dzieki trochę się uspokoiłam. Synek miał taką kupke pierwszy raz, możecoś zjadł tylko nie mam pojęcia co. Przeraziłam się bo było tego śluzu sporo. Chory był ostatno ponad 2 mce. temu więc to nie po antybiotykach. Odpowiedz Link Zgłoś
beata8128 Re: śluz w kupce 13.04.06, 22:27 Oprócz wyżej wymienionych przyczyn, u nas śluz pojawia się też przy okazji kataru (lub innej infekcji np. anginki). Sluz spływa .... i potem jest wydalany. Odpowiedz Link Zgłoś
crusk Re: śluz w kupce 14.04.06, 00:32 jeśli to pierwszy raz nie panikuj, ale postaraj się mieć kontrolę nad tym co zjadł (nawet w małych ilościach) i obserój kupasy. Jeśli się pojawi znowu będziesz miała mniej więcej pojęcie co było przyczyną i co wykluczyć z diety. Odpowiedz Link Zgłoś
bosgosia Re: śluz w kupce 14.04.06, 12:37 powodów pojawienia się w kupce śluzu jest bardzo dużo, mogą być alergia,nadmiar soków owocowych. Przerabiałam to sama 2 m-ce temu. problem ze śluzem ,niekiedy zielonymi kupkami u mojego 18 m-cznego synka,dodatkowo miał okresowo słaby apetyt , płakał w nocy,sporadycznie pojawiały się wysypki . Pediatra dał skierowanie na badanie kału-posiew i pasożyty, pozostałe zrobiłam prywatnie. Zaczęłam podawać probiotyki i z 5 kupek zeszło do 1-2 dziennie. Na forum alergie wyczytałam o pasożytach w tym o grzybach. Zrobiłam wszystkie badania (pasożyty-robale,lamblie,posiew kału, i wyszła nam candida +++. Mały dostał lek przeciwgrzybiczny ,stosujemy dietę i probiotyki i powolutku wracamy do zdrowia. Porozmawiaj z pediatrą o problemie z kupkami. Odpowiedz Link Zgłoś