Dodaj do ulubionych

Instytut Matki i Dziecka

22.11.06, 13:49
Czy moze mi pani doktor odpowiedziec, na pytanie-dlaczego takie kosmetyki jak
Johnsons baby, Nivea baby dostają pozytywną opinie IMD, i sa polecane przez
ten instytut, a WSZYSCY lekarzE-pediatrZy, alergoloDZY, dermatolodzy-
kategorycznie je odradzają, i mówia ze sa to NAJGORSZE kosmetyki!!!!?Pytanie
czy instytut chce dobrze, czy za grube pieniadze daje im pozytywna opinie.Bo
dla mnie odpowiedz jest jasna!!!!!
Obserwuj wątek
    • lambert77 Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 14:20
      zapomniałaś dodać, że masz uczulone dziecko więc nie wiem o co cały ten raban.
      A twój wątek z niemowlaków został usunięty smile
    • chiqita7 Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 14:24
      to fajnie że mie tu znalazłeś!smile
      • lambert77 Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 14:58
        "A poza tym nie wiem czy używanie wody butelkowej, do przyzadzania posiłków
        dzieciom to poroniony pomysł! Kto nie uzywa takiej wody gdy dziecko sie urodzi
        i nie jest karmione piersia?!Wiesz co jest w wodzie z kranu......??Zreszta inne
        jest podejscie do dzieci alergicznych, a jak sie nie ma o tym pojecia, to sie
        nie radzi!"

Więc odpowiadam smile moje dziecko urodziło się i nie było karmione piersią. W
        wodzie z kranu jest woda i kupa syfu i chloru. W tych cudownych wodach
        mineralnych jest woda i kupa mineralnego syfu.
        Mały leci na kranówie od dnia urodzenia nie mówiąc już o tym, że po 2
        miesiącach zrezygnowaliśmy ze sterylizacji wszystkiego co dziecko dotyka.
        Dziecko żyje ma się świetnie.
        Dzieci alergiczne wymagają innego podejścia ale nie można krzyczeć od razu, że
        kosmetyki firmy x nie są polecane przez lekarzy, że są szkodliwe smile Tak się
        składa, że obracam się w środowisku lekarzy i farmaceutów i słyszę odwrotne
        opinie smile No ale oni się przecież nieznają prawda???
    • b.bujak z forum Niemowlę 22.11.06, 14:46
      • Instytut Matki i Dziecka chiqita7 22.11.06, 13:30 + odpowiedz

Jestem oburzona podejśćiem i postępowaiem IMD!Kometyki firm Johnsons Baby i
      Nivea Baby otrzymują pozytywną opinię tegoż instytutu, i polecają je, a ja
      idac do jakiegokolwiek lekarza- czy to dermatologa czy aklergologa, pediatry-
      odradzają je!Ba, mówią ze sa to najgorsze kosmetyki!!!!Pytanie czy IMD, chce
      dobrze dla dzieci, czy po prostu takie firmy płacą im wielkie pieniadze aby
      otrzymać takową opinie?Odpowiedziec mozemy sobie same!!!!!Osobna sprawa jest
      rówież z wodą Żywiec zdrój-najlepsza, poleca IMD, ale nie powiedzą co jest w
      tej wodzie, i dlaczego media zainteresowały się tą sprawą!!!!!

• Re: Instytut Matki i Dziecka kamapyp 22.11.06, 13:33 + odpowiedz

O co chodzi z tym żywcem?

• Re: Instytut Matki i Dziecka chiqita7 22.11.06, 13:39 + odpowiedz

TEZ BYŁA AFERA Z TA WODA, ZE PODOBNO NIE JEST NAJZDROWSZA, JUZ LEPSZA KRANÓWKA
      JEST!BEDE MUSIAŁA SPYTAC MEZA O CO DOKŁADNIE CHODZIŁO, TO POTEM NAPISZE.

• Re: Instytut Matki i Dziecka michasia24 22.11.06, 13:39 +
      odpowiedz

Ja bardzo lubie kosmetyki jonson, i nie widzę żeby szkodziły czy coś

• Re: Instytut Matki i Dziecka chiqita7 22.11.06, 13:49 +
      odpowiedz

WAZNE ZE LEKARZE ICH WRECZ ZABRANIAJA!!!!!

• wyłącz Caps Lock!!
      edelka 22.11.06, 13:56 + odpowiedz

• Re: Instytut Matki i Dziecka lambert77 22.11.06, 14:01 +
      odpowiedz

wiesz są lekarze i lekarze smile moje dziecko też używa kosmetyków nivea i
      jonhsonna i jakoś żyje ma się dobrze. Nie mówiąc już o tym, że używanie wody
      mineralnej uważam za zupełnie poroniony pomysł. Nie przypominam sobie, żebym
      oglądał się na jakieś atesty.
      Wracając do lekarzy. Bierz poprawkę na to, że ich też odwiedzają firmy
      farmaceutyczne i kosmetyczne więc nie brałbym na poważnie tego co mówią. Żadna
      firma nie da się przyłapać na szkodzeniu dzieciom a już szczególnie
      niemowlętom. To marketingowy gwóźdź do trumny takiej firmy.

• Re: Instytut Matki i Dziecka chiqita7 22.11.06, 14:11 +
      odpowiedz

Tyle że moje dziecko ma alergie, i AZS! Tez sa różne dzieci, jedne takie
      kosmetyki uczulaja inne nie ruszaja!Ja akurat obracam sięw towarzystwie dzieci
      które te kosmetyki uczulaja!A poza tym chyba wszyscy lekarze, nie mówili by
      tego ot tak sobie że te kosmetyki są do d...(a byłam u naprawde wielu lekarzy)
      Jesli dziecko nic nie uczula, to lekarz sie nie pyta w czym kąpiecie swoje
      dzieci, jakich kosmetyków uzywacie, a przy alergii jest wszytko brane pod lupe!
      Zresztą kosmetyki które pachną, i maja różne kolory- uczulaja częściej niż te
      nie pachnace i bez kolor. Trzeba też zadac pytanie dlaczego takie kosmetyki jak
      oilatum, balneum nie posiadaja takowej opinii, i sa rzadko reklamowane, bo
      raczej nie tylko z powodu tego ze nie kosztują 10 zł, a 30......!!!!

• Re: Instytut Matki i Dziecka lambert77 22.11.06, 14:14 +
      odpowiedz

oj to pisz odrazu, że masz alergiczne dziecko. Zaczełaś post niczym sprzedawca
      w konkurencyjnej firmie smile. Jak będziesz miała napisane na kosmetykach, że są
      dla alergików to chyba nie będzie Cię interesowała firma??? A jeżeli nic nie
      jest wspomniane na opakowaniu to po co cały ten raban???
      Przez chwilę myślałem, że może dotarłaś do jakiś tajnych badań i będzie czym
      się popodniecać.

• Re: Instytut Matki i Dziecka chiqita7 22.11.06, 14:16 +
      odpowiedz

A poza tym nie wiem czy używanie wody butelkowej, do przyzadzania posiłków
      dzieciom to poroniony pomysł! Kto nie uzywa takiej wody gdy dziecko sie urodzi
      i nie jest karmione piersia?!Wiesz co jest w wodzie z kranu......??Zreszta inne
      jest podejscie do dzieci alergicznych, a jak sie nie ma o tym pojecia, to sie
      nie radzi!
    • driadea Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 15:32
      Wszyscy lekarze wszystkich specjalności? Pierwsze słyszę. Ja uwielbiam
      Johnsona, moje dziecko doskonale na niego reaguje (tzn. nie reaguje wcale),
      zresztą, Nivea podobnie (tylko droższe, więc rzadziej kupujemy), ba, wszystkie
      kosmetyki są dla nas dobre. Nigdy nie miała nawet najmniejszego uczulenia czy
      podrażnienia, ma już 3 lata. Trochę przesadziłaś z tymi "wszystkimi" lekarzami,
      to, że jakiś tam jeden czy dwóch ma inne typy kosmetyczne, tojeszcze nie
      znaczy, że wszyscy inni są "be", naprawdę. Jak nie chcesz, tyo nie musisz
      przecież kupować ani Nivea ani J&J.
      Pozdrawiam smile
      • brroger Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 18:42
        Problem jest zlozony. Dla mnie te dwie firmy nie sa dobre, poniewaz uzywaja
        chemii syntetycznej, PEG i Parafiny do wyrobu swoich kosmetykow, ale nie moge
        zabronic aby inni je uzywali. Te kosmetyki na pewno pod wzgledem dzialania sa
        dobre, chodzi mi o zabezpieczenie przed sucha skora, ale takze swietnie niszcza
        skore i moga doprowadzac do pozniejszych chorob. Najlepszy olejek dla malucha
        to oliwa z oliwek, lub olej slonecznikowy, z rokitnika, wiesiolka etc. Z myciem
        troche wiekszy problem, ale sa produkty naturalne jak mydla ekosens, kosmetyki
        Lavera (polecam dla alergikow), czy Logona. Jezeli jest wybor, to nalezy sie
        zastanowic co jest lepsze dla naszego dziecka, bo to my za nie odpowiadamy.
        Pozdrawiam.
      • chiqita7 Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 18:51
        Nie mówię, ze te kosmetyki sa be, bo tez bym wolała uzywac takich bo sa tansze!
        Moje dziecko jest po prostu uczulone na takie kosmetyki. Nic nie poradzę na to
        ze buam u ok 10 lekarzy, i wszyscy mówią to samo- tak jak moi znajomi których
        dzieci tez tak reagują na nie. Mozecie sie tylko cieszy, ze waszedzieci nie
        maja takich problemow!Bo ja odchodze od zmysłow gdy widze jak moje dziecko sie
        mecz-drapie sie do krwi, budzi sie co 20, 30 min i trace tylew kasy na sterydy,
        antyboityki itp. !!Spotkałam sie akurat z takimi opiniami, i to nie moja wina!A
        jestem tylko matka która chce dobrze dla swojego dziecka- tak jak wy!A skoro
        ssłyszałam takie opinie o tych kosmetyków, to sie pytam, po co maja one
        pozytywna opinie IMD?Gratuluje ze nie macie takich problemow!Pozdrawiam.
        • chiqita7 Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 19:04
          Wkoncu napisał ktos normalny, dziękuje za odpowiedz.Pozdrawiam.
          • driadea Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 23:38
            Taaa, to, że moje dziecko nie jest alergikiem to na pewno dowód mojej
            nienormalności. Kobieto, zastanów się co piszesz, błagam.
        • driadea Re: Instytut Matki i Dziecka 22.11.06, 23:41
          Kosmetyki mają pozytywną opinię, ponieważ spełniają wszelkie warunki, jakich
          IMiD wymaga od produktów, ot co. Uczulenia zdarzają się na wszystko, ale tojuż
          nie wina wydanej opinii!
          Przykro mi, że masz alergiczne dziecko, współczuję bardzo, ale to jeszcze nie
          upoważnia cie do stawiania oskarżeń i obrażania forumowiczów.
          Pozdrawiam.
          • anilewel Re: Instytut Matki i Dziecka 27.11.06, 22:53
            driadea napisała:

> Kosmetyki mają pozytywną opinię, ponieważ spełniają wszelkie warunki, jakich
            > IMiD wymaga od produktów, ot co

czy jestes tego pewna?
            Pracując w firmie kosmetycznej wiem czego używa się do produkcji kosmetyków dla
            dzieci i wierz mi że np. polskie firmy bazuja na tych samych komponentach co
            zagraniczna konkurencja (a często nawet lepszych bo mozna zmniejszyć zyski
            własne gdy nie ma się do zaspokojenia takiego grona akcjonariatu jak maja
            zagraniczne koncerny). Poza tym za kazda certyfikację trzeba zapłacić. No i
            jeszcze jedno - dlaczego poleca sie takie firmy jak J&J czy Beiersdorf a nie
            takie, których skala działania (czytaj zasobność portfela) jest mniejsza?
            • driadea Re: Instytut Matki i Dziecka 29.11.06, 12:46
              Tak, jestem pewna.
              Zauważ, że nie mowię o tym, jakie kosmetyki IMiD poleca (tu zdaje się jest
              Nivea?), a o tych, które o.p.i.n.i.u.j.e - wszystkie kosmetyki (w tym mnóstwo
              polskich, jak Ziaja, Bambino, Skarb Matki i in.), jakie miałam w ręku, oprócz
              J&J, miały taką opinię - nie jest więc chyba aż tak źle.
              Pozdrawiam.
    • mami7 Re: Instytut Matki i Dziecka 23.11.06, 00:17
      A dla jasności, Johnsona jesli sie nie myle Instytut akurat chyba w ogóle nie opiniował.
    • chiqita7 Re: Instytut Matki i Dziecka 23.11.06, 13:51
      Opiniował, opiniował!Jak sie nie jest pewnym to sie nie odpowiada!A tak poza
      tym nikogo nie obrazam.Czemu wy wszyscy jestescie tacy cieci na ludzi!!!!Nic
      nie mozna powiedziec!Nie obrazam was tylko jak juz jestem oburzona IMD- i to
      było pytanie do pani doktor.A wy jak tak chcecie to wierzcie takiemu IMD! Nie
      musicie odpowiadac na posty!!!!!
      • mami7 Re: Instytut Matki i Dziecka 23.11.06, 14:18
        chiqita7 napisała:

> Opiniował, opiniował!Jak sie nie jest pewnym to sie nie odpowiada!A tak poza
        > tym nikogo nie obrazam.Czemu wy wszyscy jestescie tacy cieci na ludzi!!!!Nic
        > nie mozna powiedziec!Nie obrazam was tylko jak juz jestem oburzona IMD- i to
        > było pytanie do pani doktor.A wy jak tak chcecie to wierzcie takiemu IMD! Nie
        > musicie odpowiadac na posty!!!!!

Nie obrażasz? Chyba, ze nie piszesz ze zrozumieniem.
        A skąd Twoja pewnosc, ze kosmetyki Johnsona były opiniowane, skoro juz się mnie też musialaś uczepić?
      • mami7 dla pewności 23.11.06, 14:23
        Skorzystałam z wyszukiwarki i proszę, oto co Ekspert z tego foum pisze:

"Pierwsze kosmetyki J&J - te wprowadzane do Polski w pierwszej połowie lat 90.
        miały naszą pozytywną opinię, jednak mniej więcej od 2002 r. firma nie zgłasza
        już do nas do badań swych produktów."

Ja nie spotkałam się z rekomendacją, ani opinią Instytutu na kosmetykach Johsons.
        A przeglądam różne kosmtyki od ponad 5 lat.
        • mami7 Re: dla pewności 24.11.06, 00:19
          Będąc dzisiaj w sklepie przyglądnełam się kosmetykom Johsona. Na etykietkach kilku było napisane, że są przebadane przez Centrum Zdrowia Dziecka. Nie znalałam info o IMiDz.

• chiqita7 Re: Instytut Matki i Dziecka 23.11.06, 15:50
      Skoro jestescie madrzejsi od lekarzy, to prosze bardzo, ja nie bede czytac tych
      bzdur!!!
      • mami7 Re: Instytut Matki i Dziecka 24.11.06, 00:21
        Ty jesteś dziwna, słowo daję wink))
        Posmaruj dziecko dobrą oliwa z oliwek, umyj mydełkiem , np z ekosnsu, więcej z tego będziesz miała pożytku, bo lekarze tez często wciskają nam kit, bardzo częso drogi kit!

Pozdrawiam
      • lambert77 Re: Instytut Matki i Dziecka 24.11.06, 11:13
        ale im powiedziałaś wink o boże jak ja uwielbiam te fora dla matek big_grin
      • driadea rotfl! nt 24.11.06, 19:13

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka