Dodaj do ulubionych

wodniak jąderek!

19.04.06, 16:12
dzisziaj bylismy na pierwszym szczepieniu i pani doktor powiedziala, ze maly
ma wodniaka jaderek i mamy czekac do 2 latek i obserwowac.
ale ja juz sie martwie, jakas mama pisala ze jej synek musial miec usuniete
jaderko przez to.
wiecie cos moze na ten temat?
z gory dziekuje

aga
Obserwuj wątek
    • cesarus Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 17:53
      nie wiem jak to jest u malutkich dzieci, ale mój mąż ma wodniaka całe swoje
      dziecięce i dorosłe życie, i jakoś dzieci robi... (co prawda na razie tylko
      jedno...) nie wiem czy każdy przypadek jest taki sam, ale u mojego męża nigdy
      nie było mowy o usunięciu całego jądra. Tylko ten wodniak. Zawsze wtedy jest
      jakieś ryzyko uszkodzenia jadra, ale zawsze pozostaje jeszcze drugie, więc nie
      mozna mówić o problemach z płodnością w późniejszym czasie. Ale powtarzam, nie
      jestem lekarzem, i nic poza tym co napisałam nie wiem na ten temat.
      pozdrawiam
      • mamabaka Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 18:40
        nie martw się na zapas, mój też się urodził z wodniakiem przed 1 urodzinami
        było już dobrze teraz ma 17 m-cy
    • madziulec Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 20:31
      www.zum.org.pl/1.2.17.html
      Teorie znajdziesz tu.
    • kaja5 Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 21:18
      Mojej koleżanki syn miał ogromnego wodniaka i nie ma po nim śladu.To usunięcie
      jąderka przez wodniaka to jakaś przesada.Może po prostu były jakieś kąplikacje
      i sprawa zaniedbana, bo nie sądze by wodniak -czyli zwykła woda w otoczce jądra
      tak mu zaszkodziła by trzba było je usuwać.
      • beata8128 Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 21:39
        Cześć. Mój syn też miał wodniaka jąderka, od urodzenia. Zniknął jak syn miał
        rok. Obserwuj i pokazuj tego wodniaczka na kontrolach u pediatry. Nie martw się,
        myślę że zniknie. Pozdrawiam
        • astra161 Re: wodniak jąderek! 19.04.06, 22:33
          nie martw się,mój synek miał jajeczka jak balony,dzisiaj nie ma śladu,zniknęło
          gdzieś po około pół roku,chociaż jak piszą niektóre mamy może to trwać trochę
          dłużej.
    • pataya Re: wodniak jąderek! 20.04.06, 08:06
      dzieki za pocieszenie,

tamta mama pisala ze pozniej doszlo do jakiegos skretu czy czegos takiego, mam
      nadzieje ze to wersja pesymistyczna i nas to nie spotka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka