Dodaj do ulubionych

pogubiłam się

17.05.06, 13:51
mam wydruki z postami o tym , ale tyle tego że juz wszystko mi się myli
(Ochojec Ligota Katowice Zabrze)
Uprzejmie proszę rodziców dzieci które miały zamykany ubytek (bądz będa miały)
między przedsionkowy lub międzkomorowy o napisanie gdzie odbywały się zabiegi
(czy przezskórnie?) kto je wykonywał ,ile czasu czekali na termin i jeśli nie
sprawiłoby to Wam kłopotu prosiłabym o adres i ewentualnie telefon.
Z góry bardzo dziękuję
pozdrawiam wszystkich Magdalena
Obserwuj wątek
    • sikorkaptak Re: pogubiłam się 17.05.06, 19:48
      MY WRÓCILISMY DZIS ZE SZPITALA W CZDZ W WARSZAWIE.W MARCU MIAŁA BADANIA
      DIAGNOSTYCZNE A 8KWIETNIA WYZNACZONĄ OPERACJE.ubytek byl zamykany przez
      otwieranie klatki opieka i lekarze cuuudowni.po 6dniach wrócilismy do domu papa
      nie martw sie dla lekarzy to bardzo prosta operacja wiele razy to mówili
      pozdrawiam
      • jukilop Re: pogubiłam się 17.05.06, 22:50
        Bardzo się ciesze że wróciłyście już do domku
        jak ja Ci zazdroszczę - jesteś już po
        jeśli o mnie chodzi to ja to wszystko wiem ,tylko cały czas mam dylemat czy
        czekać na Anin czy tez szukać pomocy gdzie indziej.Minąły dopiero 2 m-ce , a
        ponoc okres oczekiwania do 1 roku
        Wszystkie tu piszecie o innych placówkach - czuję się samotna - i to nie o mnie
        tu chodzi tylko że nie wiem co mam robić.
        Mam poczucie że nic nie robię tylko czytam posty ,pisze a nie działam
        po prostu boję się.
        Tobie i dziecku życze dużżżżżżooooo zdrowia
        pozdrawiam
        Magdalena

• ogis1 Re: czy aby napewno nic nie robisz??? 17.05.06, 23:20
          Magdo, profesor Karolczak jak rozmawiał z nami przed operacją NASZEJ MALUSIEJ
          CÓRECZKI, to wspomniał, że w tej klinice okres oczekiwania to nawet 2 tygodnie
          a czasami krócej ,. wszystko zależy od stanu pacjenta.NAJPIERW MUSZĄ ZBADAĆ i
          NIE ZDARZYŁO SIE BY KOMUŚ ODMÓWILI .Jeszcze raz pozdrawiam Ewa mama Julki
          >
          • jukilop Re: czy aby napewno nic nie robisz??? 17.05.06, 23:33
            dzięki - mam wyrzuty sumienia
            otóz nanim "załatwiałam Anin" napisąłma do CZD (ze skierowaniem)- ale to była
            jeszcze tamta diagnoza - choroba .Dosłownie po 2 dniach jak wróciliśmy z Anina
            (juz z inną diagnozą)dostaliśmy termin wizyty u kardiologa w CZD na maj 2006
            Byłam głupia - bo chciałam być uczciwa i odpisałam im że dziękuję ale mam już
            diagnozę postawiona w Aninie , czekam na zabieg itd i w tej sytuacji termin mój
            chciałabym ustąpic dla innego potrzebującego dziecka.A dziś wiem że trzeba
            było jechać i być może tam szybciej by był termin.
            Co ja mam robić ??? Boże daj mi jakiś znak
            p.s przepraszam tych co mają większe problemy , czasem czytając posty wiem że
            Marcina wada to "pikuś" Ale ja nie umiem sobie z tym poradzić
            pozdrawiam serdecznie
    • ogis1 R.spokojnie... nie jesteś sama 17.05.06, 23:11
      Tego typu zabiegi wykonują w Warszawie na ul. Działdowskiej.Trzeba zadzwonić ,
      umówić sie na badania /echo serca i jeszcze inne/. Wiem to z doświadczenia...
      wystarczy telefon, skierowanie od lekarza 1-go kontaktu. Przepraszam, że tak na
      skróty, ale nasza córcia właśnie jest po operacji i nie bardzo mogę normalnie
      funkcjonować.. Czekamy, żeby się polepszyło, bo jak narazie druga doba , ale
      respirator jeszcze pracuje za Julkę, temperatura , za malo płynów wydala... no
      i wogole. czekamy. pozdrawiam Ewa mama Julki
      nr.tel.podam Ci do pani doktor Motylewicz -022-45-23-214/ i jeszcze do Pracowni
      Kardiologicznej Zespołu Klinik SDPSK w W-wie ul. Działdowska 1/3
      tel. 022-45-23-200 wew.222
      • jukilop Re: R.spokojnie... nie jesteś sama 17.05.06, 23:22
        dzięki
        trzymam kciuki za Twoje dzieciątko
        czy Działdowska to CZD?
        • sikorkaptak Re: do jukilop 18.05.06, 09:54
          dzialdowska to nie centrum zdrowia dziecka to dwa różne szpitale czdz jest w
          międzylesiu tam gdzie my miałyśmy ja pocecam z całą odpowiedzialnościa ten
          szpital nie czekaj tylko działaj żeby jak najszybciej (przed wakacjami mieć to
          z głowy))jak byla teraz na operacji był 16letni chłopak z asdII i robili mu to
          przezskórnie z tego co wiem takim starszym osobom tylko tak robią chłopak na
          3dobe juz spacerował a wam co powiedzieli jaką metodą zamkna???pa
          • jukilop Re: do jukilop 18.05.06, 10:12
            przezskórnie , mam pytanie jak długo czekałaś od diagnozy do zabiegu?
            • jukilop Re: do jukilop 18.05.06, 10:13
              soory juz mi pisałaś , dziś mam zły dzień - jestem wściekła na siebie - ryczeć
              mi się chce
              pozdrawiam
              Magdalena
              • ogis1 Re: do jukilop, weź się w garść!! 18.05.06, 10:50
                Podałam Ci numery telefonów, dzwoń.. Też sie denerwuję, bo nie wiem co dziś
                usłyszę od lekarzy... Na Działdowskiej nie odmawiają..... działaj!! pozdrawiam
                Ewa , mama Julki
                • jukilop Re: do jukilop, weź się w garść!! 18.05.06, 11:20
                  właśnie przed chwila zadzwoniłam i otrzymałam informacje że na
                  Działdowskiej nie ma zabiegów nie inwazyjnych tzn tam nie robią zamykania
                  przezskórnego.
                  dzięki za wstrząs - działam dalej dzwoniw na Litweska i CZD
                  pozdrawiam JULKĘ (zauważyłam obecnie dużą liczbę imion JULKA i JULEK bardzo
                  ładne imiona - gratuluję wyboru
                  Magdalena

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka