Dodaj do ulubionych

goraczka i nic wiecej

02.08.06, 18:33
moja dwuletnia coreczka wczoraj rano obudzila sie z goraczka miala 38,9
podalam jej paracetamol jak goraczka zeszla mala jest radosna chce sie bawic
po szesciu godzinach goraczka wraca i tak jest od wczoraj staram sie podawac
paracetamol co 7 godzin.Wieczor i goraczka idzie w gore popoludniu jeszcze ja
przeczyscilo mysle ze to po czopkach.Lekarka na urlopie.Nie wiem czy czekac
do jutra czy jeszcze dzisiaj isc na pogotowie.Zadnych innych objawow nie ma
tylko ta goraczka.
Obserwuj wątek
    • 5_monika Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 18:42
      nie wiem co Ci doradzić, u nas często były takie infekcje gorączka i
      ewentualnie zaczerwienione gardło.Nic później z tego się nie wykluwało.Niestety
      organizm musi zwalczyć infekcję, a goraczka mu w tym pomaga.Oczywiście wysoką
      trzeba obniżyć.Może podaj coś napotnego, dużo picia.Na pogotowie możesz iść w
      każdej chwili jeśli będziesz się niepokoić.
      Pozdr
      • mami7 Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 20:01
        Zwyczajowo, przy takiej gorączce czekamy 3 dni, wtedy dopiero ewentualnie wzywam
        lekarza. No chyba, ze dziecko jest w złej formie dodatkowo. Z reguły mija po 2
        dniach, bez echa.
        Ja bym poczekała.
        Jest jeszcze jedna ważna rzecz, taka niewyjaśniona gorączka to równiez powód do
        zrobienia badania ogólnego moczu.
    • cesarus Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 20:23
      daj mocz do zbadania. jeśli coś się dzieje w wynikach od razu będziesz miała
      czarno na białym
    • eriga Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 21:13
      Jeśli dziecko ma mniej niż pół roczku to udaj się na pogotowie.
    • edyta785 Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 21:19
      moe to byc trzydniowka,pomimo ze dziecko moglo ja przechodzic juz wczesniej!Przy
      goraczkch czek sie ok 3 dni i jak wtedy jest bez zmian nalezy isc do lekarza!U
      dzieci to bardzo czeste takie goraczki,najczesciej nic sie jednak zlego nie
      wydarza.Oczywiscie w razie niepokoju na pogotowie!
    • zosia225 Re: goraczka i nic wiecej 02.08.06, 23:55
      To może też być wirusowe, ale nie trzydniówka. Mój synek przeszedł coś takiego,
      lekarz kazał podawać tylko p/gorączkowe i nic więcej. Po kilku dniach zaczęła
      spadać aż do wyzdrowienia.U mnie dochodziła tem. nawet do 40,2.
      • xsenna Re: goraczka i nic wiecej 03.08.06, 15:25
        No wlasnie ja tez sie zastanawiam czy isc do lekarza,bo oprocz goraczki nic sie
        nie dzieje,czekam na zeby Trzonowe,ale ta goraczka przy zebach to raczej za
        wysoka.Ponad 39.00
    • eni3 Re: goraczka i nic wiecej 03.08.06, 17:00
      Dzieki za rady postanowilam ze poczekam do dzisiaj wieczorem goraczka znowu
      szla podalam czopek w nocy mala sie bardzo pocila inad ranem juz nie bylo
      goraczki.Ciesze sie bardzo dwa dni a tyle stresu.Dzieki
    • arozanska Re: goraczka i nic wiecej 03.08.06, 17:08
      Witam, zajrzałam na to forum, bo zawsze jak sie pojawia jakiś wirus, to tutaj
      zaraz można coś znaleźćsmile. Dzisiaj byłam z synkiem (prawie 4 lata) u lekarza, bo
      w nocy obudziła go gorączka 39 z groszami. Panadol co 4 godziny i tak do rana. A
      od rana to samo. Na dodatek gorączka wyjątkowo złośliwa i wcale nie tak łatwo ją
      zbić, co najwyżej do 37,5. Dodam tylko, że wczoraj w nocy nieźle Adasia pogoniło
      i z 5 razy ganiał do kibelka. Nic więcej mu nie dolega. Lekarka powiedziała, że
      to prawdopodobnie wirus i po 2-3 dniach powinno przejśc. Zobaczymy. Podajemy
      panadol na zmianę z ibumem i jakoś nam bidulka funkcjonuje.
      Pozdrawiam
      Mamania
      • rureczka30 Re: goraczka i nic wiecej 05.08.06, 16:52
        U nas obydwie mają na zmianę 39 stopni i biegunka, młodsza dziś w nocy ganiała z
        10 razy. Podaję Ibufen, nifuroksazyd i gastrolit. Juz to raz przechodziliśmy
        tylko gorzej bo były wymioty, pewnie znowu paskudny rotawirus.
        • kajap1 Re: goraczka i nic wiecej 11.08.06, 20:30
          Witam u nas dziś też coś dziwnego, po południu nasza 4 latka dostała gorączkę
          38,5 dałam jej ibufen i narazie przeszło ale co bedzie dalej? Nie wiem skąd ta
          goraczka żadnych innych objawów nie ma. Czemu dzieci zawsze chorują na wekend
          jak nie ma doktorów, bynajmiej tak jest u nas. A ja zaraz wpadam w panikę i już
          mam przed oczami najgorsze choroby.
          • borowka78 Re: goraczka i nic wiecej 11.08.06, 20:46
            moje dziecko rowniez nagle dostalo wysokiej temperatury, powyzej 38st,
            wieczorem doszla do 39. zbijalam paracetamolem. lekarza zawolalam i ten kazal
            dawac tylko p/goraczkowe...widocznie tez ten cholerny wirus do nas sie
            przyplatal...
            w tej chwili synek slodko spi, zobaczymy co bedzie w nocy i rano.

zdrowka chorowitkom!!!
    • mamkacp Re: goraczka i nic wiecej 11.08.06, 21:01
      mój synek dostal temperature 38 stopni w tamten piatek, odwiedzil go lekarz dal
      leki antybiotyk. WE wtorek dostal wysypke w srode lekarz odstawil antybiotyk bo
      temperatyra znikla gardlo mial czyste a wysypka jak stwierdzil lekarz swiadczy
      o trzydniówce, dzis jest piatek a synek znowu dostal temperature 38 stopni po
      prostu brak mi juz sił ...co wy na to????
    • mamkacp Re: goraczka i nic wiecej 11.08.06, 21:04
      synek dzisiaj konczy 11 miesiecy!!! pozdrawiam wszystkie mamuski chorowitków i
      zycze duzo cierpliwosci
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka