Dodaj do ulubionych

prącie pogrązone

10.08.06, 18:21
Dzisiaj byłam ze swoim 2letnim synkiem u chirurga gdyż od urodzenia lekarze
diagnozowali u niego stulejkę.Dzisiaj dowiedziałam się, że to nie stulejka a
prącie pogrążone i jedyna rada to operacja, która ma na celu wysunięcie
prącia i wydłużenie skóry, ponieważ syn ma całego siusiaka schowanego pod
skórą.Czy któraś z Was mam wie coś więcej na ten temat bądż też jej syn miał
to schorzenie??Przygnębiona mama
Obserwuj wątek
    • tess74 Re: prącie pogrązone 11.08.06, 14:45
      wlasnie sobie uswiadomilam ze o podobne schorzenie podejrzewam mojego
      dwuletniego synka- dwukrotnie bylam u chirurga w celu usuniecia sklejki tzn
      odklejenia napletka od pracia ale nie jestem zadowolona z rezultatow- caly czas
      mam wrazenie jakby siusiak chowal mu sie w podbrzuszu a na zewnatrz zwisala
      tylko skorka, siusiak wysuwa sie czasem na zewnatrz ale zasadniczo nie wyglada
      tak jakbym sie spodziewala- moze przesadzam, nie wiem- w kazdym badz razie
      gdybys mogla mi cos wiecej napisac to bede wdzieczna i przepraszam ze nie moge
      ci pomoc a sie wtracam...
      • jonaska Re: prącie pogrązone 28.09.06, 12:32
        u mojego synka dziś również to zdiagnozowano. trzeba operować. może jest na
        forum mama, której dziecko miało taką operację? martwię się bardzo, lekarz
        powiedziłą,że każda operacją dot narządów płciowych jest poważnacrying
        • luna333 Re: prącie pogrązone 28.09.06, 21:43
          może tu coś znajdziecie? www.urologia.info.pl/site.php
          • jonaska Re: prącie pogrązone 28.09.06, 22:20
            mało informacji...zastanawiam się , czy nie zapisac dziecka do tego lekarza na
            konsultacje, chyba jest dobrym specjalistą. wizyta 150zł.na operację u tego
            lekarza prywatnie zapewne mnie nie stac...na jakims forum czytałam,że za sama
            stulejkę ktoś pąłcił ok 2500zł...wrr...
            • dd79 Re: prącie pogrązone 14.04.14, 14:06
              mój syn ma zdiagnozowane prącie pogrążone sad Czy któraś z was operowała już swoje dziecko? Nie wiem jakich efektów możemy oczekiwać i kiedy zdecydować się na operację. Syn ma 2,5 roku. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
              • rea_lista Re: prącie pogrązone 29.06.14, 17:27
                Witam

U mojego dziecka równiez zdiagnozowano prącie pogrążone. Gdy Syn skończył półtora roku, byłam z nim u urologa, w celu ustalenia mechanizmu działania. Lekarz, znany urolog dziecięcy przyjmujący w klinice Jarmed w Łodzi, kazał nam się zgłosić gdy dziecko skończy 4 lata (w okresie 2-4lata, następuje redukcja tkanki tłuszczowej w okolicach spojenia łonowego u chłopców i dopiero wtedy można ocenić na ile prącie pogrąża się). Do tego czasu zalecił nam, abyśmy masowali skórę (naciągali) na siusiaczku Synka, aby ją uelastycznić do ewentualnego zabiegu (jesli skórka będzie zbyt krótka i mało elastyczna, to dziecko po zabiegu bedzie miało odsłoniety napletek, jak po obrzezaniu). Na początku września Syn skończy 4 latka, i wtedy zapewne ustalimy termin zabiegu. Jak już będzie po wszytskim, to dam znać smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka