makatka16 24.10.06, 21:30 Co to jest-białe plamki na języku i policzkach w buzi. Czy trzeba z tym walczyć jakoś, czy samo zniknie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniazmudziak Re: Biały język u niemowlaka 24.10.06, 21:32 Prawdopodobnie to plesniawki. Ja smarowałam apthinem kilka razy dziennie. Po 4 dniach zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
ania278 Re: Biały język u niemowlaka 24.10.06, 23:34 plesniawki czyli takie grzybki Candida. rozne cudenka na to sie stosuje Aphtin,ale ponoc juz odradza sie tego specyfiku. mocz dziecka-okropne, ale ponoc rewelacyjne! Nystatyna,lub inny lek przeciwgrzybiczy,na to musisz miec recepte od lekarza. Ja smarowalam nystatyna, a raczej pedzlowalam bo jest w zawiesinie. WAŻNE!-przed smarowaniem czymkolwiek sprobuj troche tego bialego nalotu "zdjąć" palcem owinietym w rąbek pieluszki, bo inaczej bedziesz leczyla malenstwo tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
mooh Aphtin 24.10.06, 23:41 Proponuję lekturę tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=503&w=41597396&a=42202510 Wypowiedź eksperta dotyczy Tormentiolu, ale tym bardziej odnosi się do Aphtinu, który zawiera kwas borowy w znacznie wyższym stężeniu. Odpowiedz Link Zgłoś