kahapala 05.11.06, 10:36 Moje 14 miesięczne dziecko między jedynką a dwójką ma dodatkowy ząb. Czy ktoś się już z tym spotkał? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majowka28 Re: dodatkowy ząb 05.11.06, 15:10 A jesteś pewna że dodatkowy? Może zamiast iść w pierwszej kolejności dwójki - wyszły małej(emu) trójki, a teraz między nimi pojawiła się własnie zapomniana dwójka. Napisz jaśniej - co to znaczy dodatkowy? Czy odstęp międzi jedynkami a domniemanymi "dwójkami" był tak duzy ze wyrósł tam dodatkowy ząb? Jesli tak to tylko potwierdza moją teorie. Trójki u dzieci nie musza przypominać kłów(jak u dorosłych). Zastanów się czy to nie to. Odpowiedz Link Zgłoś
kahapala Re: dodatkowy ząb 05.11.06, 15:17 Wygląda to tak,że jest normalnie jedynka na nią zachodzi ten właśnie niby dodatkowy, a potem wychodzi dwójka. Ja sama się nie zorientowałam myślałam, ze ten dodatkowy to dwójka a to, co idzie to trójka, dopiero pediatra się dopatrzyła.Dzisiaj rozmawiałam z Nią przez telefon zleciła mi wizytę u stomatologa i prawadopodobnie prześwietlenie, inaczej ciężko powiedzieć czy to fatycznie dodatkowy, czy dwójka która krzywo idzie. Odpowiedz Link Zgłoś