stella221 06.11.06, 11:32 wczoraj zauważyłam u mojego synka (7 miesięcy) że ma jakąś dziwną grudke z tyłu na główce pod skórą.co to może być????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romka16 Re: dziwna grudka pod skórą 06.11.06, 11:52 moja coreczka ma 7 ,5 miesiaca i tez ma malo kuleczke z tylu za uchem od urodzenia lekarz mowil ze to nic powaznego chyba ze sie powieksza.podobno sa to wezly ja narazie nic z tym nierobilam bo sie jej nie powieksza. ale mozesz isc do lekarz przynajmniej sie upewnisz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka11 Re: dziwna grudka pod skórą 06.11.06, 13:21 Moja córka jak miała rok tez pojawila sie jej taka mala kuleczka.Pedriatra powiedziala ze to wezel i zeby sie nie martwic.Ma skonczone 2 lata i kuleczka dalej jest w takim stanie jak byla. Odpowiedz Link Zgłoś
bunio12 Re: dziwna grudka pod skórą 06.11.06, 19:26 mój 5 letni syn też ma - to są powiększony węzły chłonne, nic sie nie martw. Jest alergikiem i przy drobnym katarze już mu wyskakują Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkowamama Re: dziwna grudka pod skórą 06.11.06, 13:35 To najprawdopodobniej węzeł chłonny. Odpowiedz Link Zgłoś
eriga Re: dziwna grudka pod skórą 06.11.06, 16:40 U małych dzieci tak do 4 roku życia węzły chłonne mogą się pojawiać z błachych powodów np lekkie zadrapanie. Mogą sie wchłonąć od razu po wyzdrowieniu a mogą też po paru miesiącach lub pozostać i zwłóknieć. Jednak każdy powiększony węzeł musi koniecznie obejrzeć lekarz. Uważam także że morfologia z rozmazem ob i mocz w takim wypadku jest konieczna. Odpowiedz Link Zgłoś