IP: *.* 28.07.01, 09:50
Dziewczyny pomozcie! Moj Julek 5,5 miesiaca podczas zasypiania ma drgawki. Nie zawsze sie to zdarza ale dzisiaj trzasl sie tak jakby mial febre! Najczescie zdarza sie to kiedy lezy na boku i ssie cyca.Na poczatku sie tym nie przejmmowalam bo drgawki byly sporadyczne i dotyczyly tylko nozki badz raczki. Dzisiaj sie wystraszylam. Dzwonic do lekarza?
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 28.07.01, 15:59
      Gdzieś w którejś gazecie czytałam o podobnym problemie i lekarz zalecił wizytę u pediatry, bo może to być coś poważnego, a pomoc lekarska nie zaszkodzi a Ty bedziesz pewna!
      • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 28.07.01, 19:44
        dzieki, lece po niedzieli!
        • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 29.07.01, 08:49
          Katja! JAk będziesz u lekarza to jeśli nie będzie chciał tego sam zrobic wymus na nim skierowanie do neurologa, bo on najtrafniej zdiagnozuje dziecko. Zyczę aby nie bylo to nic powaznego, trzymam kciuki za maluszka? A mierzyłaś małemu temperaturę przy drgawkach? Czasami są one wynikiem gorączki.
          • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 30.07.01, 08:52
            Chyba bym POLECIAŁA! Napisz, jak będziesz coś wiedzieć. Pozdrowionka.
            • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 30.07.01, 09:12
              Bylam! Diagnoz jest kilka: -albo pomylilam drgawki z drzeniem-maly byl mocno rozgrzany (goraco w domu + cieply cycus)-albo to sprawy neurologiczneMalego ma zobaczyc neurolog. Generalnie pani doktor kazala nie panikowac bo obstawia pierwsze dwa przypadki.Nie mniej bedziemy dmuchac na zimne.
              • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 30.07.01, 09:51
                Wiesz, to może być napięcie mięśni spowodowane nadmiarem wrażań. Dziecko na jeszcze nie w pełni rozwinięty mózg i sobie nie radzi z emocjami.Nie wiem czy to to ale dziecko mojej znajomej miało taką trzęsawkę nóżek. POdobno to mija ale on chodziła na wszelki wypadek z małym na rehabilitację ruchową.
              • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 30.07.01, 11:26
                Katja! Ja myślę ze to nie bedzie na podłożu neurologicznym. Pewnie było to spowodowane upałem a poza tym tak sobie przypomniałam, że moja jak skończyła 5 miesięcy to zaczeła trząść rączkami gdy była czymś bardzo przejęta. Sorry jeśli na poczatku troche namieszałam ale zmylił mnie temat "drgawki". Bedzie dobrze. A wizyta u neurologa nie zaszkodzi, lepiej dmuchać na zimne... Pozdrawiam i sorki jeszcze raz jesli zbytnio duzo paniki na poczatku zasialam.
                • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 30.07.01, 13:51
                  Jadziu, spoko Lolo. Nhie nasials bo ja sama jestem panikara i na dodatek chipochondryczka (a moze hipohondryczka? albo jeszcze inaczej...)
    • Gość: guest Re: drgawki IP: *.* 01.08.01, 21:15
      Moja córeczka jak czymś strasznie się zaaferuje, coś jej się bardzo podoba to trzęsie rączkami. Prawdopodobnie wynika to z nie w pełni rozwiniętego układu nerwowego i mała nie umie opanować emocji. Poza tym dziej się to tylko w chwilach "podniecenia" jakąś rzeczą lub faktem, więc śpię spokojnie. I Tobie też radzę. Dzieci jeszcze nie raz wzbudzą nasz niepokój :eek: Pozdrawiam i życzę zdrowia dla maluszka!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka